Бях пропуснал. За София става въпрос, добри температури са 23-25 градуса.
Преглед за печат
Бях пропуснал. За София става въпрос, добри температури са 23-25 градуса.
Така за 16 м2 ти трябва 25 ца. за 18 м2 ти трябва 28 ца. за 32м2 ти трябва добра 40 ка с поне 5 кв. номинал и добър запас за желаните 23 --24 градуси .
И вече е важно коя стая е спалня там да е по тих климатика а кой ще ти ги предложи ще се намери някой.
Но нека все пак някой спец да се изкаже .Моите препоръки за мощност може и да се различават от действителните , които са нужни на конкретните стаи.
daco, в зависимост от помещенията, машините се подбират по-номинални параметри, като се съобразяват с Вашите изисквания за комфорт и други екстри. Огледа е най-доброто решение за оптимален избор.
Ето на този човек може да му се вярва послушай го :)
Здравейте,
Имам SHARP U22SC монтиран в 15м2 спалня север - северозапад. След като последните температурите паднаха ми прави впечатление, че машината не работи много адекватно.
Когато е оставен на автоматичен вентилатор и зададена температура 23 градуса температурата в стаята не достига повече от 19,5 градуса, а същевременно вентилатора работи само на първа степен.
Чета, че най комфортно е да се остави в режим AUTO на вентилацията, но на практика така климатика не успява да достигне зададената му температура.
След като на авт. режим на вентилатора не успява да Ви стопли въздуха в помещението го превключете на втора или трета степен на турбината. При мен също такъв ефект забелязвам с понижаване на температурите и то при различни марки климатици /Дайкин, Тошиба/. А също така от особено значение е какви топлозагуби има. стаята
Какви са топлозагубите не се наемам да кажа т.к. за първа зима съм в жилището. ПВЦ, 5 см. EPS и мазилка, първи етаж над гаражи, еркер 70, 80 см. Във всекидневната (изток - североизток) 30м2 една 28-ца се справя повече от добре и при зададени температури в диапазона 22-24 си ги достига без никакъв проблем, че и с 0,5-1,0 градус повече, и си пада на минимална консумация. Като цяло считам че въпреки първия етаж топлозагубите са приемливи.
Според мен при по големи топлозагуби ефекта ще е повишена консумация на климатика поради работата му в по-натоварен режим, но би следвало да се очаква да си достига зададената температура дори и за по-голям период от време. Естествено при положение че машината съответства като параметри на помещението в което е монтирана. При мен това обаче не се случва, а считам че модела би следвало да се справи в помещение от 15 м2.
Като цяло считате ли че това е нормален начин на работа или да се възползвам от дадената ми гаранция?!?
Моя Sharp го държа постоянно на 1-ва степен, тя е и най ниската май? На нея работи най тихо и най добре! Работи on/off и като включва няма форсиране а тръгва плавно и почти не се усеща. На Аuto нещо не ми харесва. Каквото задам на дистанционното, това и поддържа в стаята, която е също 15кв. Като си достигне градусите - спира.
Да ти кажа, на жената все и е студено и на по малко от 25гр не се слага. Даже сега като застудя тези дни на 26-27 стои и не се диша. Ужас! А, като го сложа на Auto, духа малко по силно отколкото на една чертичка/1 степен.
В подписа ми отдолу го пише.
Имам един въпрос? Има ли нещо като '' сух'' дефрост, без да капе вода?
Мерси! Защото, Хитачито прави такива от време на време, за другите два не съм забелязал, може и те да правят. Но, след като е нормално, добре!