Две са. 281JDR и 221PDR в 100м2 апартамент, отворил съм и вратите към коридора. Както казва Аlexi, да не са се раждали климатици! :BigGrin
Преглед за печат
Две са. 281JDR и 221PDR в 100м2 апартамент, отворил съм и вратите към коридора. Както казва Аlexi, да не са се раждали климатици! :BigGrin
тез дет не ги харесваше много и никога не би си купил повече ли бре....................
- - - - - - - - - -
Ми не мога да ги разбера. От JDR-a съм много доволен, в 35 м2 е, PDR-a до +2 е перфектен, ама после после почва да се ебава, в малко помещение е, ама го лекувам като му отварям вратата към коридора. :))
Ако са само тези двете в 100м2, то значи трябва да черпиш комшиите всяка седмица. Аз съм с три в 100м2 къща и в момента консумацията им общо е 1100-1200W. При мен такива ледени буци няма - побелее ли питата, следва дефрост.
Сакън да не ги похваля. Поркам си и чета форумите. JDR-a почна да дефроства през 40-50 мин. Иска да му затворя вратата към коридора май. Приказваме си. :))
Здравейте, компанията! :)
Решил съм да си сменям климатика и то с К2У-самурай. Иска ми се да не е съвсем базов модел и от по-нова реколта/примерно нещо след 2008-2009г./ Бях се "въодушевил" по DR серията на Тошиба и вчера и днес обикалям магазини да търся, но засега не попаднах на нищо, което да ми хареса. Попаднах на един PANASONIC CS/CU-X281C2. Реколтата е 2011-та. Мисля, че като параметри ще ми свърши работа за стая в панелен апартамент - 20,5 м2 , 54 м3 , с една външна стена с изолация.
Не зная обаче почти нищо за модела, нито за японските Панасоник като цяло. Разбрах, че има автоматично почистване на филтрите и аспирация.
Ще съм благодарен, ако има някой запознат с модела и знае други подробности за него да сподели. Примерно има ли "тих" режим, показание за моментна консумация /на дисплей или дистанционно/, компресор и др. Всякаква информация ще ми е от полза. Колебая се дали да го взема или да изчакам и да видя дали няма да се появи Тошиба DR. Не съм много на зор, климатикът в стаята ми работи, но съм решил да не чакам да му обявя час на смъртта и тогава да търся спешно машина. Този мога след една профилактика да го монтирам в кухнята, където няма да работи постоянно нито зимата, нито лятото.
Прикачил съм таблица с параметрите и се надявам на вашите мнения и информация.
Благодаря предварително!
Това е топ модел на Панасоник за съответната година и ще се справи със стаята.
Знам за случай, при който този модел при това нов, беше заменен с 5-а серия на Тошиба, защото собственика ѝ не беше доволен от работата му. Иначе е бъкан с екстри и глезотии.
А имаш ли по-точна представа от какво не е бил доволен? И какви по-точно екстри и глезотии има. Свалих инструкцията за експлоатация, но японският ми е мааалко по-слаб от марсианския и не можах да разбера всичко. :) :) :)
Мисля, че климатика беше 22-ка в стая около 15м2 и имаше оплакване от форсирания и повечко шум от въздушния поток. Беше отдавна и само това ми се върти в спомените. Колкото до глезотиите, и тях съм ги позабравил, затова по-добре Сашо да се включи :) Но бъди сигурен, че японските Панасоници залагат много на екстрите и глезотиите в топ моделите си.
Kак да няма налични Тошиби от ДР серията? Аз виждам към 10 модела 2ра ръка в момента налични, и 4-5 модела чисто нови. И това само на едно място, на други места сигурно има още
Би ли ми посочил къде ги гледаш. Може и на ЛС. Става въпрос само за К2У. Това, че ги виждаш в някой сайт не означава, че ги има в наличност. Търси се Тоshiba RAS 281 или 361 от сериите PDR. UDR.JDR. NDR, което ще рече произведени след 10.2008г. Зная, че искам много, но се надявам, че нещо ще изскочи. Евентуално. :) Надявам се и ако някой знае или е видял такава да се продава в магазин да пише. Ако нищо не се намери от описаните, тогава ще мисля за други марки и модели с подобни параметри или /не дай боже/ за нов за европейския пазар.
:confused:
Всеки отоплителен уред, с изключение на тези с открит пламък, изсушават по един и същи начин въздуха, при загряването му.
След като обзаведох хол-всекидневна-кухня и спалня с клими остана малкадетска стая ,която е само 7 кв..Според вас заслужава ли си да се купува климатик за такава малка стая.Да ли ще е комфортно ,или ще се получава течение ,незнам предлагаите ,отворен съм за идеи .
В 7 кв, май конвекторче ще ти свърши прекрасна работа.
п.п колега, защо слагаш детето да спи в килера? :))