Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Здравейте пак на всички!
Дойде време да режа лентата и ще поръчвам.:) И така номинирани са:
SANYO SAP E22N - препоръчван от всички, с готините филтри и UV лампата, на която мъжа ми много се кефи, но 2003г.
HITACHI RAS 2210RX - определян от спецовете тук като "корав" и "топ модел" - отново 2003г.
FUJITSU AS22PPE - видях, че са го препоръчвали във форума на човек, който си търси за стая 13 кв. Не знам дали няма да е малък за моите 17 кв?! Но пък е 2009г. поне според магазина като ги гледат с едни лупи отдолу :confused:
и Hitachi RAS-LJ22X който бил 2010г. и нямам никаква информация за него :wink:
И четирите климатика ще ми излязат еднакво с монтажа, което не мога да си обясня, при все че имат по 7 години разлика и твърдят, че все били подходящи за моите размери.
Моля, ви кажете си гласа вие на кой бихте заложили :smiley:
Ето за последното хитачи http://www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.d...N/RASLJ22X.PDF ... според мен не си заслужава изобщо и не бих го сложил в 17 кв . От посочените от теб модели бих избирал м/у SANYO SAP E22N и HITACHI RAS 2210RX
Благодаря Madj0! Явно затова цените им са еднакви въпреки разликата в годините. До тук 1 глас за SANYO и HITACHI 2210RX
FUJITSU AS22PPE е модел от 2005 година.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
FUJITSU AS22PPE е модел от 2005 година.
Ами и аз така видях с Google преводача от японските сайтове, но в магазина твърдят, че можело моделът да е от по-стара година, но бил произведен 2009, което се виждало някъде си отдолу на климатика и гледат с едни големи лупи :yikes
... така или иначе до колкото разбирам тези модели не си заслужават и избора е между другото Хитачи и Саньото
още не си купил и лъжат............БЯГОМ ОТ ТАМ
Цитат:
DUNDURMA
още не си купил и лъжат............БЯГОМ ОТ ТАМ
:laugh: Бягам, бягам ама не каза според тебе на къде да тичам. Ти кой би си взел от тези, които изброих горе?
Аз отхвърлих вече тези "по-новите модели", но ми стана интересно, мислиш ли, че наистина лъжат и не е възможно да са произведени по-късно от годината на модела?
Напълно възможно е, то и Нокрията я има от много време, но има и произведени през 2012 година.
За европейските модели да, може и с години да ги правят.Ама за Япония няма как да стане.
Г-жо Иванова, дано информацията замоделите да Ви помогне в избора...
Sanyo SAP–E22N
Модел: 2003~2004 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.1 ~ 3.2), 7500 BTU (340 ~ 10920)
Консумирана електроенергия: 360 W (50 ~ 695)
COP: 6.11 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.1 ~ 5.8), 10920 BTU (340 ~ 19800)
Консумирана електроенергия: 555 W (50 ~ 1305)
COP: 5.77 (коефициент на преобразуване– енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW, 14350 BTU
Консумирана електроенергия: 1155 W
COP: 5.94 (средна стойност)
Допълнителна информация:
UV лампа - ефективно унищожава голям процент от микроорганизмите във въздуха;
Йонизатор - създава ан-йони с подходяща концентрация и те създават усещане за свежест като се свързват с ароматните молекули и ги неутрализират;
Автоматична система за демонтаж и монтаж на въздушните филтри - излизат от вътрешното тяло, чрез механика, която улеснява тяхното почистване;
Hitachi RAS-2210RX
Модел: 2003~2004 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 3.0), 7509 BTU (3070 ~ 10240)
Консумирана електроенергия: 355 W (80 ~ 600)
COP: 6.19 (min 11.25, max 5)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 5.8), 10920 BTU (3070 ~ 19780)
Консумирана електроенергия: 535 W (75 ~ 1415)
COP: 5.99 (min 12, max 4.09)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW, 14340 BTU
Консумирана електроенергия: 1150 W
Параметри на климатизатора при -15°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.7 kW, 12628 BTU
COP (средна стойност): 6.10 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Допълнителна информация:
Minus-ion система – пасивна йонизация - ефективно отстраняване на миризми, дим, прах, алергени и всякакви други замърсявания, намалява токсичността на въздуха и осигурява здравословна среда на живот.
Цитат:
veidy
:laugh: Бягам, бягам ама не каза според тебе на къде да тичам. Ти кой би си взел от тези, които изброих горе?
Аз отхвърлих вече тези "по-новите модели", но ми стана интересно, мислиш ли, че наистина лъжат и не е възможно да са произведени по-късно от годината на модела?
ей тоз с дългия пост-НЕГО търси
Ихууууууууу!!! Здравейте на всички!
Да Ви се похваля поръчах си Sanyo SAP–E22N:yahoo:
Живот и здраве другата седмица трябва да съм горд собственик!
Щи ви кача снимчици след монтажа. Сърдечно благодаря на всички, които изтърпяха множеството ми въпроси и колебания и ми удариха рамо в избора :Drinks:
честито ма,сервизиран ли е кадърно,кой ще го монтира,гаранция,дистанционно ОРГИНАЛДЪ и т.н.ИЗХВЪРЛЕНИТЕ са прекрасни машини,ако случиш на ЧОВЕК
Благодаря :smiley:
Вземам го от Цветан Божков и ще го монтират момчетата от plovdivclima, гаранцията е 1 г., дистанционното го видях с очите си ... сега чакам с нетърпение монтажа във вторник :080:
не съм взимал от него,но САШО каза че е супер=ТОВА СТИГА.гледал съм едни японски хладилници в сайта му........имам ли излишен лев-скачам на часа