Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2
Понеже се зачетох в презентациите на EDR-а, доколкото разбрах работи на 45W без спиране, а при "някакъв стар" BDR имаме същата консумация но с он-офф между 0 и 90W. Та въпроса ми е АКО някой има наблюдения върху работата на JDR, мисля че засякох няколко хора с такива, той с двойно-роторния компресор ли е, и работата на кои от горе-посочените модели наподобява? За ЕDR дават 1100W-тов компресор, а за JDR - 750W.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gigavanko
Понеже се зачетох в презентациите на EDR-а, доколкото разбрах работи на 45W без спиране, а при "някакъв стар" BDR имаме същата консумация но с он-офф между 0 и 90W. Та въпроса ми е АКО някой има наблюдения върху работата на JDR, мисля че засякох няколко хора с такива, той с двойно-роторния компресор ли е, и работата на кои от горе-посочените модели наподобява? За ЕDR дават 1100W-тов компресор, а за JDR - 750W.
''Някакъв стар'' BDR не може да има същата консумация,като EDR-a,а и на него минималната консумация е 50w.,а не 45.И ,ако говориш за първото издание на JDR,компресора му не е като на EDR и следващите-не може да работи на един цилиндър.За JDR от2010г. става условието.
Стар, стар BDR - колко да е стар? Последният е от 2008 , а друг няма от много години назад. От 2008 е с минимал от 50/300 вата. По-интересен е NDR от 2004 г., който беше на 30/300 вата с КОП 10!!! Малко машини изобщо могат да се похвалят с подобни постижения. Има една особеност при съвременните лукс клими и тя е, че те трябва да поддържат повече системи /екстри/. Така, че минимумът им се разходва освен за термодинамика и за една купа електроника. Точно затова колегата е прав като се възхищава на новия EDR. Така като гледам тази серия е нещо като стожер за напредък и потенциал на Тошиба, защото и предишният и настоящият са наистина върхови постижения, с много, много награди.
Цитат:
nako-bako
Стар, стар BDR - колко да е стар? Последният е от 2008 , а друг няма от много години назад.
Тук си в голяма грешка.Има и по-стар събрат 10 години назад.
http://www.toshiba.co.jp/about/press...9/pr_j2401.htm
http://www.toshiba.co.jp/about/press...at/img2402.gif
Не си прочел внимателно първия ред... внимателно казах.
1 Прикачен файл(ове)
Не съм уточнил, че тази мин. комсумация от 45W е за размери до 14 татамита :) Сега немога да намеря точната картинка, затова поствам тази която е за 402 BDR и EDR
Прикачен файл 7458
А иначе питах за JDR от 2010г.
Здрв
Нещо не ми върви с климатиците. както винаги правя по обратния ред . Първо взимам после питам...
Ами въпроса ми е Някой дали може дами даде точна информация за Митсубиши MSZ-GV251. При колко градуса колко ще топли горе долу..
Климатика си го купих но сега като гледам май нямада върши работа... Нямам японски език но в листовката пише за 11/10кв2
Помещението е 20кв2/ 52куб
Панелен блог, стените са вътрешни
Една външна стена дето е с прозорец и балкон
PVC Дограма двойно стъкло
------------------
За тая стая какъв климатик препоръчвате? Ако не върши работа, ще го сменя в спалнията (12кв).
bobovo
вънка като е -5 вътре ще духа 23градуса така ли? Да не падне под 20 градуса за мен е достатъчно
Тоя го взех че е японски и като коп (5.8 но всъщност е бил не коп а АПФ) е по висок сравнение с другите европейски. Но най на пред ми казаха че може да топли стая до 25-30кв
Под 1200 мисля че трудно ще се намери хубав климатик. MSZ-GE35VA как се води 12 или 18..?
А дали да взема някаква 18 ка? Като бюджет до 1600лв?
Цитат:
byck
Здрв
Нещо не ми върви с климатиците. както винаги правя по обратния ред . Първо взимам после питам...
Отсега нататък действай по правилния ред. Първо питай, после купувай :rolleyes:
Цитат:
byck
Ако не върши работа, ще го сменя в спалнията (12кв).
Сменяй го, докато още не е толкова студено.
Цитат:
byck
Но най на пред ми казаха че може да топли стая до 25-30кв
Другия климатик, като го избираш/купуваш гледай да не е от същата фирма.
Цитат:
byck
Като бюджет до 1600лв?
За посочения бюджет този Sharp AY-XP12GHR е подходящ.
Успех!
Май Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA ще е климатика.. цена, и по каталог добре изглежда ноо като работа как е?
Да не е като Волтел 40мин работа 15мин почивка? някой ако знае?
Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA е много добър климатик и ще останеш доволен.
Да не е като Волтел 40мин работа 15мин почивка?
Митсуто е инвертор и ако не знаеш как работи един инвертор спрямо конвенцонал прочети да се информира.
bobovo
До колкото знам инверторите неспират поне вътрешното тяло. Работят постоянно, като стигат определената температура намаляват консумацията или топленето и циркулират въздуха... и като падне температурата пак си увеличават мощността...
Ами и в кабинета и волтел а е инверторен (ПОНЕ ТАКА ПИШЕ) но като стигне определената темп. тотало спира..
То спирането не е проблем много защото е за няколко минути.. Проблема е в Дефроз ли беше тогава.. поне 10/15 мин почива и налага се да пускам допълнителна печка.. За това питах за да нямам проблем и в къщи
Както и да е, вече поръчих Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA. Даже беше последния, Ще го монтират в хола.. А Mitsubishi Electric MSZ-GV251 ще го преместят в спалнията.
-----------------------------
Сега MSZ-GV251 има си адаптер. до сега беше в балкона но в спалнията няма да има като пкривче и ще е отворено. Да му направяли някаква кутийка допълнително за да не влиза вода?
Цитат:
byck
Сега MSZ-GV251 има си адаптер. до сега беше в балкона но в спалнията няма да има като пкривче и ще е отворено. Да му направяли някаква кутийка допълнително за да не влиза вода?
Сигурно говориш за трафа-не му трябва допълнителна кутия,а и като е монтиран зад агрегата,хем е защитен,хем не се вижда за естетика.
Hitachi S28T сега пуших на терасата и гледам 3 тапи на външното тяло отдолу тези в средата ги махнах , но една не мога да извадя има ли проблем да го оставя така ?