Резултати от 1 до 7 от общо 7

Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #1

    Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

    Здравейте, я сега да ви питам всичките ли ефтинджос инструменти са с това качество, или пак е сработил уникалният ми късмет, дето каквото и да си купя, после трябва да си го дооправям:

    - Поръчах си едни манометри, точно в последния работен ден преди празниците. Пратката дойде навреме и аз веднага побързах към автомата на Спиди да си я взема, за да мога да си поиграя с новото хоби още през почивните дни. На пръв поглед ми се видяха качествени манометрите (доколкото не са REFCO и Rothenberger). И маркучите също приличат на хубави. Обаче така и не можах да ги използвам, защото още като махнах червените гумени тапи, веднага забелязах подбитости по резбите и конусната повърхност, там където трябва да ляга тефлоновото уплътнение на маркуча.- Айде за резбите няма значение, освен че говори за мърлящина у производителя, (- но и други кусури може да имат, ако производителят е мърляч). Най-много за уплътнението се притеснявам, да не вземе да изпуска от прецизния вакуум и взех да се чудя сега какво да ги правя:

    1. Очевидният вариант е да ги връщам на търговеца, преди да са изтекли 14-те дена: - Ако имат друг комплект, който не е използван за чукане на орехи и за забиване на гвоздеи, да ми ги сменят с по-читавия, а този комплект да го бракуват (демек да го изпратят на следващия купувач).

    2. Да ги стягам по-здраво и да се кръстя да не изпускат: - Уплътнението може и да поеме неравностите, но другия път като го стегна в друга посока, лека-полека ще се нащърби цялото.

    3. Или да хвана една шкурка и да сваля по 0.5 мм от злополучната вдлъбната повърхност (ще е добре ако успея да уцеля и конуса). Само че трябва да запуша дупките с нещо и на всяка цена да взема мерки да не влезе от абразивния прах и от стружките вътре. Може и да мога да го направя. Но после, ако се окаже, че имат и някакъв друг проблем - например ако някое кранче не затваря, вече ще са човъркани и със сигурност няма да мога да ги върна. Освен това съм ги платил като за читави и не е редно сега да мисля "доправи си сам", защото китайците са ги пробутали за първо качество с тези дефекти - но почти съм склонен да опитам.

    - Имате ли впечатление от този модел манометри - като цяло читави ли са?
    - И дали ще доведе до проблем подбитата уплътняваща повърхност на конусното съединение, заради този дефект да ги връщам ли?
    - Вие какво бихте направили?

    Не знам дали си личи добре на снимките, но най-зле подбит е щуцерът за ниското налягане (на втората снимка). И това със сигурност се е случило докато са ги подмятали още във фабриката, защото няма следи от удар и смачкано по червените тапи.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от dreadx; 05-01-24 в 03:00.

  2.  
     
  3. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #2

    Отговор: Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

    Не всичко евтино е лошо но.... На това му няма нищо, не е това което уплътнява. Пробвай, монтираш и с гъба и сапунена вода проверяваш за теч . Не знам от къде си го купил ама подобни неща гледай да купуваш от специализирани магазини и там предлагат евтини но качествени неща. Само пример https://zavarki.bg

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #3

    Отговор: Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)


    Абе не знам, ама ми се струва, че са зле. Ето един нормален конус, пак от китайско. На конуса на манометрите има и някакъв скосен ръб, който не трябва да е така. Много си мислих дали направо да не ги засилвам обратно към Стара загора.
    Ще си помисля още малко, срокът ми за връщане е до петък. След това ще трябва да хващам шкурка и пилички и да се опитам да ги загладя.
    От фирма за климатици си ги купих, ЕМДЕ Електроникс. Ако бяха от ЕМАГ или от Илиянци, да не им се ядосвам за това, че са удряни и блъскани. Ама от хора, които разбират: сега какво да си мисля за тях?
    И тук има нискобюджетни манометри, даже са и по-евтини. Аз ако знаех каква драма ще е, изобщо нямаше да си поръчвам по интернет, ами на място и ако не ми харесат да искам да ми ги сменят. Сега пък водя големи пазарлъци за една вакуум помпа. Реших да си взема VALUE от най-евтините за 156 лв., ама от DUEL няколко пъти вече ми казват, че сега нямали и да се обадя след 2-3 дена. Препоръчаха ми да взема следващата за 170 лв. ама и дума не отвориха да ми направят отстъпка, щом като я нямат по-евтината.
    Май е най-добре да не се купува нищо от български търговци, защото само гледат да те натоварят, иначе продават същите боклуци като в Алиекспрес, ама скъпо. В един друг магазин за хладилна техника NORTHTECHNIC продават друга марка китайски вакуум помпи за 146 лв., те стават ли?
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от dreadx; 10-01-24 в 21:57.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,233
    #4

    Отговор: Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

    Защо се занимаваш с глупости?
    Виж тук какво се предлага:
    Инструменти за хладилна техника (apogee99.com)
    Доколкото ми е известно колеги от форума са доволни от магазина.
    аз съм пазарувал резервни части за битови уреди и не съм имал проблем с тях.
    Успех!

  6. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    502
    #5

    Отговор: Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

    За новите ( сегашните) хладилни агенти вакуум помпата трябва да бъде двустапална. Тази от снимката е едностъпална.

  7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,292
    #6
    Цитат Първоначално публикувано от frick Виж публикацията
    За новите ( сегашните) хладилни агенти вакуум помпата трябва да бъде двустапална
    Защо?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023
    Мнения
    20
    #7

    Отговор: Инструменти от ниския ценови клас (манометри и др.)

    А я ми кажете, на манометричен блок като този, (в крайна сметка реших да не го връщам), има ли някаква полза от индикатора за влажност на наблюдателното стъкло, или е от сферата на излишните "екстри". При всички положения се е напоил с достатъчно влага и показва максималната стойност. Предполагам, че трябва да кисне във фреон поне няколко часа, за да покаже друго (и тази влага, дето я е насъбрал, ще отиде във фреона от системата).

    За помпата си мислех да си я купя от София, поне да е наблизо, от съображения за гаранцията - ако даде дефект, да не трябва да я изпращам в друг град. На Value най-малките, едностъпалните помпи по книжка им дават макс.150 микрона, а на тези като от снимката, на етикета им дават 10 Pa, (75 микрона) - това вярно ли е, или си пишат каквото си искат? - Двустъпална естествено прави по-добър вакуум, но според изискванията, които съм чел за монтажи на климатици пишат само, че помпата трябва да е под 500 микрона. И това си го обяснявам с температурата на изпарение на водата при това налягане - т.е. ако вакуумирате климатик, дори при ниска температура, в системата да не може да остане неизпарена вода. Защо за новите фреони да трябва двустъпална помпа? Ако имаш предвид запалимите, и с двата вида помпи пак ще има остатъци от запалим фреон и не може да се избегне нуждата от сух азот при работа по системата. Или има някаква друга причина?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатици от ниския ценови клас
    От garich във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 300
    Последно: 08-01-24, 12:40
  2. Има ли телефон в ниския клас с приличен звук в слушалките?
    От wrathchild във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 11
    Последно: 23-05-17, 16:41
  3. Заслужава ли си покупката на марков климатик от ниският им ценови клас?
    От bgr79 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 07-01-13, 12:24
  4. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 17:20
  5. Най-сполучливата марка климатици в ниският ценови клас
    От dreamstate във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 44
    Последно: 05-05-10, 23:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе