Здравейте,
Преди няколко месеца взех мултисплит: Mitsubishi Heavy SCM45ZJ-S + 2 подови тела SRF25ZMX-S
Монтирани са в 2 спални по около 14м2 всяка.
Проблемите:
1. Когато не топли (външното тяло е видимо OFF) - вътрешното върти въздуха постоянно и то на не особено комфортна скорост.
Спалните са малки и просто се усеща. Лежиш си и ти вее, завихря по тавана и стига до леглото.
Засичал съм го няколко пъти да е спрял (не се размразява, просто е спрял) и е супер, но това е много рядко, през останалото време просто вее и докато човек е в стаята е много неприятно.
Пробвал съм какви ли не режими, всичко което е възможно да се включи (или изключи) - духа си.
2. Разликата между зададената температура и стайната е огромна.
Например задал съм 19*C, в стаята става 23-24*C и продължава да топли периодично.
Проблемът тук е, че през деня като го оставя на 18 (дори с отворени врати към коридора) - температурата в коридора е над 20*C.
Отделно през нощта се събуждам целия в пот (зимата...)
Има режим "ECO", който на практика смъква 2.5*C спрямо зададените, така бива, но пък вентилатора поради неясна причина духа още повече, докато не топли и е още по-некомфортно от точка 1.
За втория проблем идваха техници и на практика не направиха нищо, при все, че видяха как се включи на 24*C стайна и зададена 20*C...
Извадиха датчика с кабелчето, сложихме 2 термометъра непосредствено до него и просто климатика си топли с адския марджин спрямо околната температура.
Искрено ще се радвам ако ме посъветвате нещо. Все някой има подобен климатик (подовото) или е виждал как работи.
Благодаря!