Избор на климатик за отопление в панелно жилище
Здравейте. Знам, че се повтарям, потретва и т.н., но ми трябва спешно съвет.Изправен съм пред дилемата за избора на климатик. От четене тотално се обърках и разколебах.
Ще се постава в стая всекидневна, понякога се спи в нея около 25 квадрата, панелка, 2-ри етаж, 2 външни стени, дървена дограма , няма изолация. Първоначално се спрях на Панасоник CU-E12NKE-3/CS-E12NKEW, но ме разколебаха за него понеже бил шумен, и не правил достатъчно топло и такива ми ти работи. Кажете някое добро моделче на добра, цена. Това Mitsubishi Electric MSZ-GE 25 VA инвертор по добро ли е от панасоника. Препоръчайте ми някой модел който ще върши работа и да не е много шумен. Трябва да държи почти по цял ден над 22 градуса понеже сме с бебе и ще е натоварен нон стоп. Спрях се на панасоника първоначално понеже ще го взимам на изплащане най-вероятно, а се предлага на лизинг без оскъпяване. Също може да видя и чрез програмата Кредит енергийна ефективност, но предполагам, че там с 20-те% отстъпка ще платя лихвите по кредита, а може и да не стигнат.
Отговор: Избор на климатик за отопление в панелно жилище
Че аз не виждам друга 12ка, която да отговаря на твоите условия! Ако смениш марката, трябва да идеш най малко на 14ка. Според мен Панасоника си е добър - 4.4кВт номинал, а на теб ти трябват около 4,5кВт. и на макс е 6.6кВт. Вземай го - на тази цена, няма по добро. Виж ако дигнеш бюджета може, но си мисля че това ти е тавана.
TOSHIBA Ras 16 SKV2-E Климатик TOSHIBA Ras 16 SKV2-E това е климатка за който като цена и възможности е най-близко до изпълнение на поставената задача.
Другото което е въможното е HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
По мое мнение и Sharp AY/AE-XP12GHR Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR има доста добри шансове в зависмост от отговорите на тези въпроси https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html , но дали ще ти изнася шума от шарпа???
Всичко останало за 12-ки панасоници и други 12-ки в тази ценова категория са едни голи преподложения и бебето ще го издуха ветера ...
И с какво Шарпа е по добър от панасоника? Тошибата също - компресора на тошибата какъв е, а на панасоника какъв е? И Тошибата е 1800лв и има 6.9квт макс с/у 6.6 макс на Панасоника.
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Смятам че съм отговорил на въпросите колега, просто не четеш внимателно. Само не съм писал че в стаята има електроуреди: TV, PC муз.с-ма. В Сливен ще се монтира климатика
Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Това хитачи изглежда доста сериозно . Даже ако не се лъжа го имаше в Бриколаш на промоция
Взимай каквото ти изнася.От 27.01.2012 http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 до 11.02.2012г. http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 .10-15 дни дори и панасоника да не устиска вие все ще устискате .
Сполай ти.Споменавай ме с добро.
Някакво мнение за mitsubishi electric msz-ge35va Гледам е намален с около 20% и цената му става долу горе колкото на панасоника
Сега се ходих до един м-н и сервиз за климатици и ми предложиха MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA. Кажете мнение относно панасоника и MITSUBISHI-то
за какви пари предложиха това мицубиши плазма???
Да не е някой "Франкенщайн"???
MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA е 2500,00 лв. с монтаж
MITSUBISHI MSZ/MUZ-GE 35 VA e на промоционална цена 1550,00 лв. с монтаж.
Като цяло мисля да отделя не повече от 1500- 1600 лв с монтаж и мисля MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA ще отпадне като вариант, но все пак си кажете мнението, за панелка без изолацията, не ми се струва изгодно да дам 2500 лв. за климатик.
любо,климатика не се купува ЗА ПАНЕЛКА БЕЗ ИЗОЛАЦИЯ,а за твой собствен комфорт и кеф.
Ама вие скачате като скакалец от един ценови клас климатици в друг.Първоначално посочих едни марки и модели, но АКО наистина сте решили да харчите повече пари, то според мен за 25 квадрата помещение, едва ли има по-подходящ като оразмеряване и мощност климатик от Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. .
Ще е по-икономичен от която и да е 16-ка или 18-ка за европейския пазар и в същото време ще е и по-мощен от от средния клас 16-ки и 18-ки и от някой от високия клас 16-ки и 18-ки.Да не говорим, че ще има и плазма филтър...
Успех в избора.
Как да не скачам колега, всеки вика няма да топли, малък ти идва и предлага нещо друго. Днес където ходих все различни модели ми препоръчваха и като ги питах защо и те не-можеха да ми кажат. Накрая ще отида да взема панасоника и да мирясам да търся и да ме объркват още повече, пък каквото стане.Ако ми е малък, ще се пуска и друга печка, а догодина, ще взема по висок клас, а панасоника ще отиде в по-малката стая.
Послушай човека за когото казват че "зимата си вари яйцата" и от форума му дадоха индианското име "Живеещият в Шатрата на Кадафи" :rolleyes: ...