Здравейте. Знам, че се повтарям, потретва и т.н., но ми трябва спешно съвет.Изправен съм пред дилемата за избора на климатик. От четене тотално се обърках и разколебах.
Ще се постава в стая всекидневна, понякога се спи в нея около 25 квадрата, панелка, 2-ри етаж, 2 външни стени, дървена дограма , няма изолация. Първоначално се спрях на Панасоник CU-E12NKE-3/CS-E12NKEW, но ме разколебаха за него понеже бил шумен, и не правил достатъчно топло и такива ми ти работи. Кажете някое добро моделче на добра, цена. Това Mitsubishi Electric MSZ-GE 25 VA инвертор по добро ли е от панасоника. Препоръчайте ми някой модел който ще върши работа и да не е много шумен. Трябва да държи почти по цял ден над 22 градуса понеже сме с бебе и ще е натоварен нон стоп. Спрях се на панасоника първоначално понеже ще го взимам на изплащане най-вероятно, а се предлага на лизинг без оскъпяване. Също може да видя и чрез програмата Кредит енергийна ефективност, но предполагам, че там с 20-те% отстъпка ще платя лихвите по кредита, а може и да не стигнат.