Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Избор на климатик за отопление в панелно жилище

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Sliven

Избор на климатик за отопление в панелно жилище

Здравейте. Знам, че се повтарям, потретва и т.н., но ми трябва спешно съвет.Изправен съм пред дилемата за избора на климатик. От четене тотално се обърках и разколебах.
    Ще се постава в стая всекидневна, понякога се спи в нея около 25 квадрата, панелка, 2-ри етаж, 2 външни стени, дървена дограма , няма изолация. Първоначално се спрях на Панасоник CU-E12NKE-3/CS-E12NKEW, но ме разколебаха за него понеже бил шумен, и не правил достатъчно топло и такива ми ти работи. Кажете някое добро моделче на добра, цена. Това Mitsubishi Electric MSZ-GE 25 VA инвертор по добро ли е от панасоника. Препоръчайте ми някой модел който ще върши работа и да не е много шумен. Трябва да държи почти по цял ден над 22 градуса понеже сме с бебе и ще е натоварен нон стоп. Спрях се на панасоника първоначално понеже ще го взимам на изплащане най-вероятно, а се предлага на лизинг без оскъпяване. Също може да видя и чрез програмата Кредит енергийна ефективност, но предполагам, че там с 20-те% отстъпка ще платя лихвите по кредита, а може и да не стигнат.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Отговор: Избор на климатик за отопление в панелно жилище

GE25 има нулев шанс да те стопли в тези 25 кв ... Панасоника и тои ме съмнява .. Разгледаи за нещо с по сериозни параметри като това
    PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
    Toshiba Ras 16 SKV2-E
    Това е тихо , но ако имаше сериозна изолация PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
    Може да погледнеш и това http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=476

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Че аз не виждам друга 12ка, която да отговаря на твоите условия! Ако смениш марката, трябва да идеш най малко на 14ка. Според мен Панасоника си е добър - 4.4кВт номинал, а на теб ти трябват около 4,5кВт. и на макс е 6.6кВт. Вземай го - на тази цена, няма по добро. Виж ако дигнеш бюджета може, но си мисля че това ти е тавана.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

TOSHIBA Ras 16 SKV2-E Климатик TOSHIBA Ras 16 SKV2-E това е климатка за който като цена и възможности е най-близко до изпълнение на поставената задача.
    Другото което е въможното е HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
    По мое мнение и Sharp AY/AE-XP12GHR Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR има доста добри шансове в зависмост от отговорите на тези въпроси https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html , но дали ще ти изнася шума от шарпа???

Всичко останало за 12-ки панасоници и други 12-ки в тази ценова категория са едни голи преподложения и бебето ще го издуха ветера ...
    Този пост е редактиран от justify; 10-11-12 в 09:34.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

И с какво Шарпа е по добър от панасоника? Тошибата също - компресора на тошибата какъв е, а на панасоника какъв е? И Тошибата е 1800лв и има 6.9квт макс с/у 6.6 макс на Панасоника.

7. Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Sliven

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    TOSHIBA Ras 16 SKV2-E Климатик TOSHIBA Ras 16 SKV2-E това е климатка за който като цена и възможности е най-близко до изпълнение на поставената задача.
    Другото което е въможното е HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
    По мое мнение и Sharp AY/AE-XP12GHR Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR има доста добри шансове в зависмост от тези отговорите на тези въпроси https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html , но дали ще ти изнася шума от шарпа???

Всичко останало за 12-ки панасоници и други 12-ки в тази ценова категория са едни голи преподложения и бебето ще го издуха ветера ...
    Смятам че съм отговорил на въпросите колега, просто не четеш внимателно. Само не съм писал че в стаята има електроуреди: TV, PC муз.с-ма. В Сливен ще се монтира климатика

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Това хитачи изглежда доста сериозно . Даже ако не се лъжа го имаше в Бриколаш на промоция

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Взимай каквото ти изнася.От 27.01.2012 http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 до 11.02.2012г. http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 .10-15 дни дори и панасоника да не устиска вие все ще устискате .

Сполай ти.Споменавай ме с добро.

11. Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Sliven

Някакво мнение за mitsubishi electric msz-ge35va Гледам е намален с около 20% и цената му става долу горе колкото на панасоника

Сега се ходих до един м-н и сервиз за климатици и ми предложиха MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA. Кажете мнение относно панасоника и MITSUBISHI-то
    Този пост е редактиран от lyubo_d; 10-11-12 в 11:29.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

за какви пари предложиха това мицубиши плазма???

Да не е някой "Франкенщайн"???

13. Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Sliven

MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA е 2500,00 лв. с монтаж
    MITSUBISHI MSZ/MUZ-GE 35 VA e на промоционална цена 1550,00 лв. с монтаж.

Като цяло мисля да отделя не повече от 1500- 1600 лв с монтаж и мисля MITSUBISHI MSZ/MUZ-FD35 VA ще отпадне като вариант, но все пак си кажете мнението, за панелка без изолацията, не ми се струва изгодно да дам 2500 лв. за климатик.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

любо,климатика не се купува ЗА ПАНЕЛКА БЕЗ ИЗОЛАЦИЯ,а за твой собствен комфорт и кеф.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ама вие скачате като скакалец от един ценови клас климатици в друг.Първоначално посочих едни марки и модели, но АКО наистина сте решили да харчите повече пари, то според мен за 25 квадрата помещение, едва ли има по-подходящ като оразмеряване и мощност климатик от Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. .
    Ще е по-икономичен от която и да е 16-ка или 18-ка за европейския пазар и в същото време ще е и по-мощен от от средния клас 16-ки и 18-ки и от някой от високия клас 16-ки и 18-ки.Да не говорим, че ще има и плазма филтър...

Успех в избора.
    Този пост е редактиран от justify; 10-11-12 в 17:00.

17. Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Sliven

Как да не скачам колега, всеки вика няма да топли, малък ти идва и предлага нещо друго. Днес където ходих все различни модели ми препоръчваха и като ги питах защо и те не-можеха да ми кажат. Накрая ще отида да взема панасоника и да мирясам да търся и да ме объркват още повече, пък каквото стане.Ако ми е малък, ще се пуска и друга печка, а догодина, ще взема по висок клас, а панасоника ще отиде в по-малката стая.
    Този пост е редактиран от lyubo_d; 10-11-12 в 22:07.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Послушай човека за когото казват че "зимата си вари яйцата" и от форума му дадоха индианското име "Живеещият в Шатрата на Кадафи" :rolleyes: ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. отопление с един климатик на цялото жилище
    От Анатомичен Коректор във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 44
    Последно: 15-09-16, 21:36
  2. Избор на климатик за отопление
    От mangas82 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 95
    Последно: 14-12-14, 00:57
  3. Контакти в тристайно панелно жилище
    От alpha_adversativum във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 8
    Последно: 16-08-12, 20:46
  4. Избор на климатик Mitsubishi за отопление .
    От djoni19 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 43
    Последно: 27-09-11, 11:39
  5. Избор на климатик за отопление
    От esso във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 126
    Последно: 30-04-11, 00:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе