Оказва ако в стаята има мивка.Водата от мивката се изпарява и увеличава влажността в помещението.
...С писоар е по яко...Спестява и разходки вечер до едното място...
Един клиент с такъв уред /овлажнител/ ползван 6 месеца в 18 м2 стая ме викна че климатика му е спрял и не иска да тръгне.Отивам отварям вътрешното тяло и какво да видя цялата електроника във влага ама яка влага.Не-знам дали уреда за влажност е виновен какво е но факт че беше дал на късо.
Този пост е редактиран от bobovo; 24-11-12 в 22:50.
Мисля, че сега е по-добре. От вчера вечерта бачка ей този локомотив в стаята:
251120123244.jpg
Резултата на сутринта:
251120123245.jpg
Преди това:
231120123229.jpg
И струва ми се, че ми е по-комфортно след сън.
Между другото този парен локомотив има датчик на влажност и спира да пуфти като достигне зададена стойност.
Естествено стойностите на двата влагомера нямат много общо в показанията си ( освен <50% ) не е важното аз да усетя разлика а не те.
Почти не се усеща шум от него но то на фона на скапаният климатик почти не си струва да се коментира шум от овлажнителя.
Няма да е зле, да се подготвиш с няколко опаковки САВО. Ще ти трябва, като стане по хладно навън. Мухала е по опасен и неприятен от "ниската" ти влажност.
Нямам идея какво е САВО но не мисля, че 50% влажност би предизвикала мухъл.
Но като цяло темата ми беше полезна тъй като до момента се бях замислял, че влажността е във фунция от температурата.