Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
Здравейте, купих си нагревател 2л.м. с терморегулатор за 4 градуса външна температура. Имам климатик Тошиба RAS 107 SKV-E и искам да си монтирам сам нагревателя. Търсих тух с търсачката,но намерих само две теми относно награветели,но в тях не става дума точно за монтаж.
Бихте ли ми казали как точно трябва да се монтира наревателя? Захранването - ясно ще се вземе от захранващия блок на външното тяло,но другото не ми е много ясно. Предполагам,че трябва да го пусна нагревателя под изпарителя и около отвора за оттичане на конденза.
Предварително Ви Благодаря за помоща.
Отговор: Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
Колегата Mega имаше готово решение. По-добре се обърни към него, вместо да аборигенстваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nqmapa
Здравейте, купих си нагревател 2л.м. с терморегулатор за 4 градуса външна температура.
Колко вата е мощността на тези 2 метра? И какъв е този терморегулатор за 4 градуса, фабрично ще се включва при 4 градуса ли? Не е ли регулируем, според мен трябва да включва малко под нулата.
Ето и тук малко информация:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...-electric.html
Извинявай , само да попитам. Замръзва ли ти Тошибата?
liubo_ - мощноста е 100W, относно регулатора не съм се изразил правилно,за което се извинявам.
Термодатчик е който при температура 4 и под 4 градуса включва нагревателя.
mcea колкото и страно да звучи, миналата зима доста доволно си обледеняваше. Днеска се загледах отдолу на външното тяло и се чудя ако махна тапите на фабричните отвори дали няма да се реши проблема /техниците са сложили тапите на всички фабрични отвори освен на средният/
Ми махни ги, нямат работа там тапите.107 по принцип е слабичка едноредова отвън машина.
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
nqmapa
Предполагам,че трябва да го пусна нагревателя под изпарителя и около отвора за оттичане на конденза.
Пускаш го покрай питата,като следваш контура на тавата-и махаш тапите както ти казаха.
примерно:Прикачен файл 7545
и на дайсейкай:
Благодаря много за снимките и помоща :) Имам едно последно питане - понеже имам кондезна вана или тава не знам кое е правилното :) Има ли ефект ако пусна нагревателя и във ваната/тавата ? И къде трябва да бъде края на нагревателя - датчика за температура ? Като гледам на снимките е във вътрешното тяло, но ако пусна нагревателя и в тавата проблем ли ще е датчика да е навън? Възможно ли е да го вкарам в дупката на тавата /от дупката тръгва тръба към улука/, ако се мокри датчика дали няма да е проблем?
Да попитам,понеже утре мисля да слагам нагревателя - дали ще има ефект,ако го разположа само в тавата? Дали 100-те вата ще се достатъчни да нагрява долната част на външното тяло и да не се обледенява ?
Предварително Ви Благодаря.
Re: Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
той и климатика ще помогне с някой друг киловат :)
около питата и да си близо до дренажните отвори се цели.
трябва и аз да направя упражнението с нагревателя - купен е ама все си мисля че има време :)
Ок. Благодаря ти. Значи забравям за в тавата и слагам във външното тяло около питата и отворите
Здравейте темата е много стара , но искам да повдигна въпроса дали е ефективно да се сложи външен нагревател ? Или заслужава ли си дали ще подобри съществено работата на климатика ?
Нагревателя не подобрява работата.Служи за предотвратяване на натрупването на лед в тавата на външното тяло.
Което от своя страна подобрява грандиозно работата при немалка част от моделите, особено в условия на висока влажност, снеговалежи, дефрости и тн...