...впечатленията са по-горе в 'ТТ' данните...с дистанцията не е кой знае какъв проблем да се оправиш - промяна градуси,степен вентилация и позиция клапи...на пролет ,есен - смяна на режима...ако е читава машината си заслужава...
...впечатленията са по-горе в 'ТТ' данните...с дистанцията не е кой знае какъв проблем да се оправиш - промяна градуси,степен вентилация и позиция клапи...на пролет ,есен - смяна на режима...ако е читава машината си заслужава...
Очаквах повече коментари за модела но явно тук не е разпространен и в това има логика понеже човека го е купувал от Румъния. Но определено нещо не са доволни от машината за да се навият да я продават и това не е до технически проблем а нещо свързано с удобството и работата което малко ме притеснява. Но рискувам, днес или утре ще опитам да ида да го взема, стига хората да са на разположение. Вероятно там ще разбера и какво не им харесва.
От пролетта имам такъв климатик но 56-ца. Общо казано нямам кой знае колко впечатления, охлажда без проблем целия етаж а за топлото да е работил два три дни само. Имам едно малко разочарование и то е че когато пуснеш аспирацията спира да топли което я обезсмисля защото освен зимата проветрение с климатика едва ли ще ти трябва, а и многото му пари са именно заради нея един вид като изпълнена по всички правила, вкара и изкарва въздух,системата - Ururo Sarara. Другия ми климатик също има по елементарна такава /само изкарва въздух/ но си топли и когато си я активирал. Не знам дали аз нещо не я активирам както трябва, не съм се задълбавал, натискаш функция за аспирация започва да върти друга турбина и "топлото" става с външната температура. Ако някой може да даде по подробна информация ще се радвам. Възможно е всеки модел да е различен. Ако ти е на далавера взимай го, това са скъпи машини, аналогичния за европейския пазар ти е над 4 хилядарки, на този колко е реалната не знам, зависи от вносителя но в Румъния наистина са по евтини. Моят там е 1600 евро без монтажа и гаранцията,мисля че 40-ката беше 200 надолу.
Този пост е редактиран от liubo_; 10-11-12 в 10:33.
Климата е вече при мен, днес ходих да я взема. Супер машинка, и дизайна и дистанционното само да зърнеш, всичко те милва по окото. Беше монтиран в една голяма спалня, и до колкото разбрах много им е шумял и им е пречил да спят и затова дамата е искала да го сменят, и то с какво, с някакъв Панасоник който вече са преместили в новата къща и от който са доволни защото бил безшумен. Нищо друго не знам, като го пусна ще пиша.
"Нещастието" за едни е късмет за други....:D Да са живи и здрави жените ни.
Машината е вече на стената. За първите ми впечатления не знам какво да напиша, класен климатик, но определено ако ти е в спалнята не е добре, доста шум вдига за което хората са били прави. Има регулация на оборотите на турбината но дори в режим "комфортен сън" е добре да си в съседна стая, от там нататък за всяка следваща степен шума е по голям, има нещо сбъркано мисля, добре че го сложих в хола. Иначе турбината на макс направо те отнася като Бойнг при излитане, което според мен е безсмислено, все едно климатика си го взел за физкултурен салон.
Така е колега,преди два дни бях на село и си поиграх с дистанционното на моя,просто няма начин да намалиш оборотите,оставил съм го в нощен режим и като върти се чува ясно,мога да кажа че дори външното тяло е по безшумно от вътрешното. Нощния режим е малко по тих от 1 степен, остави го на него но разликата е малка. Само като стигне градуси става безшумен и духа слабо но не е така постоянно. Иначе топли целия етаж, в другата стая не пускам климатика.
Здравейте.Както писах в предните постове имах проблем със замръзването на дъното на климатика.Зимата чука на вратата а аз съм спокоен защото благодарение на /stelaartoa/реших проблема на стария а и на току що монтирания нов FTXS35J.Надявам се тази зима да няма проблеми.Първата снимка е от миналата година когато беше само Daikin FTX60GV, а сега новия е под стария.1 (1).JPG1 (2).jpg1 (3).jpg
Този пост е редактиран от bingobongo; 21-11-12 в 22:25.
Още малко снимки.А проблема с влагата по стъклата го реших с един Einhell.Einhell.bmp1 (6).jpg1 (5).jpg1 (8).jpg
Този пост е редактиран от bingobongo; 21-11-12 в 22:53.
При мен миналата година 60GV-то замръзваше тавата, но професионалната 25-ца нямаше проблеми. Така че според мен малко си се престарал като си сложил нагревател и на 35-цата.
Добро изпълнение, похвала, аз не успях да намеря време за моите. Ами това около компресора за да го затопля ли е? Той би трябвало сам да се справя с това но няма лошо че си го направил. И това е обаче мое мнение, мисля че отходната тръба ще ти замръзне, вижда ми се дълга и тънка, там нагревателя няма да огрее.
Какъв нагревател използваш, дай малко информация?
Това около компресора си е фабрично и явно не е само за да го топли а и за обезшумяване.Нагревателния кабел влиза чак във водосточната тръба и преди да го затворим го тествахме.Загрява маркуча доста добре.Сега е настроено да включва при дефроуст само ако е под -5 градуса.За повече подробности се обърнете към /stelaartoa/ той ги монтира за което съм му благодарен.
Този пост е редактиран от liubo_; 22-11-12 в 21:23.