Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Дайкините са вързани директно и няма как да ги измеря. Тошибата ако нямаше монитор едва ли бих я засичал, но все пак е ''нова бройка'' и е нормално да и обръщам повече внимание. :))Той и Алекси е Саньо-джия, ама само за Митсубишито говори. Аз Дайкин-ите съм ги купувал по 1500 лева, за парите са си супер, за тези пари навремето имаше Авант с 27 кила външно тяло. :))
FH не го хваля но си заслужава понеже ми излезе 1600 с монтажа .. ако трябва да го плащам на 2300 колкото се опитват да му искат на повечето места - ще ме извиняват ,от 2300 нагоре почват новите висок клас машини на 100 волта ..
Здравейте приятели.
Понякога като чета коментарите Ви ми се струва че малко прекалявате със споровете....все едно давате по 50-60 бона за климатик та се дърлите така а не 2000-3000лв ....
Надявам се да не се обидите това което написах това е моето мнение,но понякога прекалявате с тона....
Та да не е съвсем спам този коментар да ви попитам кой е по добър климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 или FUJITSU GENERAL ; AWYZ14LB NOCRIA...кой бихте препоръчали вие като цена,качество.
Тези машини са за различни помещения. Добре е като пиатш кой климатик е по-добър да се каже и за какво помещение се предвижда?
адаш той за това е форума да се спори .. сумата няма значение ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Александър Александров
а не 2000-3000лв ....
Надявам се да не се обидите това което написах това е моето мнение,но понякога прекалявате с тона....
То и 3000 лв. са прекалено малко пари за бълг.стандарт...
Виж FH за 1600лв. е друго нещо...:D
ако това е някакъв сарказъм то той ми убягва .. може би ако го бях купил за 2300 лв щях да съм ти по приятен събеседник :)
Имах предвид, че за ТЕЗИ пари ТАЗИ машина - просто е безсмислено да се "дърлим".:cool:
Не казвам че 2000-3000 лв са малко пари просто си мисля че от зор всеки да сподели колко разбира понякога прекрачвате границата на добрия тон и почвате да се заяждате и обиждате един друг което е малко неприятно за мен лично.
Питах за тези два климатика като цяло защото чета доста добри отзиви за тях.
Поздрави :)
Цитат:
aruba_man
Може ли някой да препоръча читав бояджия на вътрешни тела. Навремето Велев.Клима беше боядисал в червено едно Фуджитсу, много добре беше станало. Мисля да боядисам Тошибата в цвят ''кестен', тъй като паркета и интериорните ми врати са в цвят кестен и вътрешно в такъв цвят ще пасне идеално на интериора. Има едни Саньо-та от EX серията в цвят кестен или златен дъб. Страхотни са.
Аруба ето как би изглеждал горе долу http://store.picbg.net/pubpic/EF/9C/...e52080ef9c.bmpсамо че това е SDR красота
Цитат:
Александър Александров
Не казвам че 2000-3000 лв са малко пари просто си мисля че от зор всеки да сподели колко разбира понякога прекрачвате границата на добрия тон и почвате да се заяждате и обиждате един друг което е малко неприятно за мен лично.
Питах за тези два климатика като цяло защото чета доста добри отзиви за тях.
Поздрави :)
Скромното ми мнение бе, че ако можеш да намериш FH за 1600 с монтаж - да вземеш него. Ако е на цената на Дайсейкай- грабвай Тошибата.;)
Цитат:
Giggio
Скромното ми мнение бе, че ако можеш да намериш FH за 1600 с монтаж - да вземеш него. Ако е на цената на Дайсейкай- грабвай Тошибата.;)
Той човека само пита, лаф да става...така машини не се сравняват...
Иначе предполагам и за Тошибата ще дадат хубава цена...ако цените са чисти, само с отстъпка без приспадане на ЕЕ са много добри:rolleyes:
Цитат:
ixtis
От
тези / виж сравнението / кой е най - добре да купя . Става въпрос за северна стая /детска/ 16 кв.м. ет.3 две външни стени без изолация с ПВЦ. Сума до 1200лв. с монтажа Стара Загора.
Това ще свърши работа Toshiba RAS10SKV-E2/RAS10SAV-E2 .
Цитат:
ixtis
От
тези / виж сравнението / кой е най - добре да купя . Става въпрос за северна стая /детска/ 16 кв.м. ет.3 две външни стени без изолация с ПВЦ. Сума до 1200лв. с монтажа Стара Загора.
Не видях сравнението,но може би Hitachi RAS 35FH6.
Здравейте колеги.
Моля за Вашето компетентно мнение и препоръки за закупуване на два броя климатици с цел ОТОПЛЕНИЕ на следните помощения от новозакупен апартамент в град Варна, сграда с добра вътрешна изолация (всички външни стени имат изолация вата - 10см) и налични съседи:
1. Дневен тракт - 45м2 и кубатура около 120м3. Изложението е Север - Изток, налични прозорци - 16м2, PVC с обикновен двоен стъклопакет 24мм / 4мм стъкло.
Последните 12 години това помешение се е отоплявало от предишният собственик с климатик Panasonic CS-241KE/CU241KE. На мен ми се наложи да го ползвам за отопление последният месец (март и април) за първи път и определено мога да твърдя, че не останах доволен от резултата - изключително шумен (направена беше профилактика) и много често влиза в режим на дефрост.
2. Спално помещение 16.5м2 и кубатура 43м3, изложение ЗАПАД, налична дограма около 5.5м2, PVC с обикновен двоен стъклопакет 24мм / 4мм стъкло.
Планирал съм покупката да стане някъде Септември месец с бюджет в рамките на 5000-5500 лева.
Наблюдения от последният месец - при температура навън от 2-3C, в помещенията температурата не пада под 15C.
Спалното помещение се отоплява идеално с конвекционална печка ADAX 2000W.
Дневният тракт - бих казал, че наличният климатик Panasonic CS241KE/CU241KE се справя при тези температури, но за мен е остарял и прекалено шумен.Освен това, силно се съмнявам при отрицателни температури навън как ще работи, след като общо взето всеки 30-40 минути влиза в режим на дефрост при 3-4C.
Имам и следните въпроси.
1. Мислите ли, че ще има голям ефект, ако сменя стъплопакетите с нискоемисионни / енергоспестяващи стъкла? Дефакто, стаите са изключително светли и всички външни стени са на 70% заети от прозорци.
2. Бихте ли препоръчали фирма във Варна, която да извърши качествен монтаж и последващ сервиз.
Благодаря ви за компетентното мнение.