1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Сравнителни таблици за двата модела.
Прикачен файл 9447
Това са лабораторни изследвания при строго определени условия, в реалността картинката може да е друга. МХИ е с малко по-мощен компресор и по-тежко външно тяло. Цената също е в полза на МХИ.
Успех!
Здравейте отново разполагам със 1800 лв заедно с монтажа . Ако може да да ми дадете и още някое мнение за други марки и модели климатици. Трудно ми е да избера , тъй като в стаята където ще се слага климатика ще се гледа новородено бебе ....Toshiba RAS B10 SKVP-E Super Daiseikai3. Какво ще кажете за този модел ...
Благодаря предварително !
Ами посочените по горе климатици ще се справят с 15-те квадрата . Ти относно филтри за пречистване на въздуха ли се чудиш какво да вземеш ? Ако е така гледам вдигнал си бюджета може да погледнеш FD25VA гледах го някъде за 1850 лв с монтажа , в 15 кв ще топли , или конкурента му ZJX-S на МХИ . Toshiba daisekai 3 изглежда хубава машина нямам наблюдения над нея бях чел някъде за проблем с някви лагери на панасоник във вътрешното тяло ( това преди доста време )
Ickata Mekerov, За Daiseikai не ти достига бюджета. Може да се впишеш в 6-та серия, но с кредит ЕЕ. 3-та серия е корава машина, но не се произвежда отдавна и ако я намериш ще е доста полежала по складове и витрини. FD25VA за 1850 лв. може да е с външно тяло на GE серията. Погледни и Panasonic 9NKE-3 или 9PKE (новия модел) поне имат йонизатор и пари ще ти останат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Madj0
Toshiba daisekai 3 изглежда хубава машина нямам наблюдения над нея бях чел някъде за проблем с някви лагери на панасоник във вътрешното тяло ( това преди доста време )
Да бе, пълно е с мнения от рода на "машината е скапана, защото може да й свирнат лагери на 3-тата година". Впрочем, въпросните лагери струват 15лв.
... Лагерите са 15 лв. но смяната им не е толкова. Не вски може да си ги смени сам. Доста хора от форума търеха мотори след подобни опити. А лагери може да свирнат на доста машини.
MSZ/MUZ FD25VA, ама вярно не се намира под 1950 лв с монтажа , явно има крайна задължителна цена, наложена от вносителя.
III е желязна машина от всякъде и наистина за жалост, вече се намират само разни останали бройки тук-там.4 зими вече я ползвам никакви проблеми в никакво отношение.Наистина имаше проблемни серии вътрешни мотори, но в гаранционния срок гаранцията ги покриваше.Аз моя мотор направо го смених с ТОШИБСКИЯ ICF от V-а серия /напълно заместими/ и никакви грижи.И лагери могат да се сменят, както казват колегите.Ако намериш някъде останала машина и ти се вмества в бюджета, лагерите на мотора не трябва да те спират да си я вземеш.
Здравейте!
Моля за съвет, мнение и препоръки?В следващите дни трябва да си напазарувам климатик Търся климатик главно за отопление, става въпрос за всекидневна: размери - 31 кв.м,на 255см височина, PVC дограма, една външна стена, първи етаж ,източно изложение.
Та за сега съм се спрял на Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V, Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5, Mitsubishi MSZ FH 35 VE или Daikin FTXS35K?
Моля за съвет
Слаби са за тази кубатура. Слагай Нокрия 14-ка.
Toshiba, Daikin или Mitsubishi
Цитат:
Първоначално публикувано от
jovan
Toshiba, Daikin или Mitsubishi
И трите, които си посочил ще се озорят в това помещение. Парите са си твои, обмисли добре вариантът за Нокрия.
jovan, помисли върху варианта за Toshiba RAS-13SKVP2-E Super Daiseikai 6
Избор на климатик за кухня, за лятото.
Наближава лято и жега и жената започна отново да ме врънка да купя климатик за кухнята.Можете ли да ми предложите някакво не много скъпо климатиче, което няма да се ползва за отопление през зимата, но е възможно да го пускам за отопление за 20-30 дни през преходния период, докато още няма парно. Ето и отговорите на предварителните въпроси:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
Кухня.
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
Охлаждане основно!
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;20 кв.м 74 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); ПВЦ, двоен стъклопакет, КА, с щори
в) квадратура на прозорците;12 кв.м
г) изложението на помещението; запад-югозапад.
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)? 3 етаж. панелно жилище.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; Кухня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо - София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято – 22-25 гр.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Има от всички страни Фибран – 80 мм.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? Печка- готварска, хладилник, фризер, пералня, съдомиялна… Естествено, че няма да работят всички едновременно, но най проблемна е готварската печка, нали?
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик. около 1000 лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? при температура над 27 гр.
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. Няма нещо характерно. елементарно правоъгълно помещение.
Ще ви бъда благодарен, ако ми помогнете да избера към какво да се насоча при закупуването му.
Отговор: Избор на климатик за кухня, за лятото.
Първо казваш, че няма да го ползваш зимата, след това, че ще се ползва цялосезонно? Тази сума от 1000 лв. с монтажа ли е или не?