Отговор: Въпрос за климатици 100V
Сравнението ти е некоректно ,европейския еквивалент е http://MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 20 ZJ-S ( едното е МЕ другото МХИ но гледаме отдаваните мощности ) - дали японския си заслужава тия 200 лв отгоре всеки сам си преценява - ще е с по нисък минимум но външното му тяло е с 10 кг по леко и е мизерните 22 кг . Има други модели на 100 волта които по си заслужават .Рискове от покупката на машина на 100 волта няма кой знае какви .
Характеристиките им са почти еднакви. какво значение има тежината на външното му тяло? Кои си заслужават повече?
Новите.А климатик дали си заслужава или не се преценява 1. според вида и състоянието на климатика, ако е втора употреба;2 . според ползването, тоест: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Цитат:
Първоначално публикувано от
kaki
Характеристиките им са почти еднакви. какво значение има тежината на външното му тяло? Кои си заслужават повече?
ами това е топлообменник + компресор колега .. има огромно значение
Явно че става дума за нови. Въпроса ми е принципен, т.к. почетох из форума и ми се стори неизбистрен.
Ето напр. мнение от днес
Отговор: Избор на климатик за спалня!
То аз, като си гледам миниатюрната стая от 13 кв. имам чувстовото че каквото и да сложа ще се мъчи. Какво имаш предвид? Това с тея 100 волтови не го разбирам, ама ако не за тукашния пазар не искам и да чувам..
Ти пък намери кой да цитираш. Аз съм просто потребител и нищо не разбирам, не съм се интересувал за тези 100 волтови. Просто по принцип, не обичам такива неща. Така че моето мнение, не е меродавно по какъвто и да е начин :)
въпроса със 100 волтовите е напълно избистрен ,почети още !
Алекси, т.к. не казваш нищо конкретно, нека да видим и други мнения!
Здравейте, може ли повече информация за автотрансформаторите, поставяни на 100V климатици.Казват,че някои от тях имали голяма консумация на празен ход, и при чакащ режим се увеличава разхода на енергия в дома, отчетено за месеца, не в малка степен. Някой ако има наблюдения и препоръки за този автотрансформатор, производител.
Автотрансформаторът на моят климатик е произведен в Казанлък. Консумацията на п.х. е между 16 и 20 W. захранването съм направил през ключ-16А, който се изключва, когато климатика не работи. Можеш да сметнеш колко ще ти консумира за месец само на п.х.
Цитат:
kostadin.surlekov
Казват,че някои от тях имали голяма консумация на празен ход, и при чакащ режим се увеличава разхода на енергия в дома, отчетено за месеца, не в малка степен.
Също така казват, че са радиоктивни, че са внесени контрабандно и че един мармот ги товари по контейнерите.
Цитат:
SPSt
Консумацията на п.х. е между 16 и 20 W. захранването съм направил през ключ-16А, който се изключва, когато климатика не работи. Можеш да сметнеш колко ще ти консумира за месец само на п.х.
За да бъде сметката коректна, трябва да се направи сравнение с консумацията на еропейски климатик на стенд-бай.
трафа е 8-10 вата собствена консумация ! не забравяйте ,че и климатика консумира .. според мен е нищожна но и моя е през ключ и го спирам когато няма да се ползва дълго време
Другият ми климатик е конвенционален на 220 V и уредът показва консумация 0 W на стенд бай.
0 W е невъзможно . Нали има платка която седи под напрежение и чака да пипнеш дистанционото . При мен засичам 18W ( това с консумацията на трафа ) при посочени от производителя 14W ( това при по студено време ) Сега като е топло на вън с трафа се е заковал на 11W .