Резултати от 1 до 3 от общо 3

Съвет за избор на нискобюджетен климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2013
    Мнения
    1
    #1

    Съвет за избор на нискобюджетен климатик

    Здравейте,

    Моля за помощ при избор на климатик - бюджетът не е много цветущ (към 800 лева с монтажа), от няколко дена чета из форума (много съм очарован от компетентността тук на тема климатици) и бих искал да се допитам за съвети/насоки за един правилен избор.

    Климатика ще се използва за охлаждане лятото и отопление зимата на спалня - 2.80м на 3.30м и 2.60 височина - грубо 10кв.м. / 25куб.м. в стар, варненски панелен блок, комшиите от горе и долу топлят, но за сметка на това едната странична стена граничи с общо помещение на входа, съответно неотопляемо зимата. Другата странична стена граничи със втора спалня, която се ползва и отоплява много рядко. Дограмата е от старата, дървената, не е зле, но си е неефективна от топлинна гледна точка. Терасате е остъклена преди но ... железен винкел и единично стъкло. Няма изолация.

    Та, разглеждах оферти и се спрях на следните модели:

    LG S09MH.NW0/S09MH.UW0
    - първият, който ми попадна в полезрението в ценовия клас, който гледам. Не съм особено очарован, но за тези пари знам, че не мога да имам изисквания. За охлаждането не съм особено претенциозен - сигурно ще се справи, но макса на отопление е само 3KW, което малко ме притеснява. Също и работата до -10 градуса - вярно, че във Варна рядко пада по-долу, но все пак...

    HITACHI RAS/RAC-25JX5 - следващият ми кандидат. Много ме грабна функцията за вкарването на свеж въздух от вън - в този ред на мисли дали работи и като аспирация - да изкарва въздуха от помещението, докато вкарва свежия? Определено е голямо предимство (ако реално върши някаква работа) пред горния кандидат, както и по-високата максимална мощност на отопление - 4.4KW. Не пише за минимална работна температура за отопление, но май четох някъде за -15, което го класира още по-напред.

    LG E09EK.NSB/E09EK.UA3 - третия кандидат. Малко надвишава бюджета, но като се има в предвид, че ще купувам на лизинг, няма да катурне каруцата Общо взето показателите му са като на хитачито отгоре, може би малко по-слаб, но няма аспирация, за сметка на това е с 5 години гаранция (което, имайки предвид качеството на всички нови стоки, си е голям плюс за мен).

    HITACHI RAS/RAC-D10EX3 - нещо като фаворита ми. И той е малко над бюджета, но ... мога да го преживея. И той няма аспирация, при все, че е по-скъпия модел (май започвам да си мисля, че аспирацията е някакво плацебо, сложено за зарибявка в евтиния модел). Всичко ми изглежда ок - ниска консумация, добро хладо/топлоотдаване, пише че работи до -15 градуса.

    До тук всичките, които харесах пише, че са с ниско ниво на шум (или поне така пише - все пак за спалня го взимам), на LG-тата пише за функция сън, предполагам, че и хитачито има такава или подобна?

    Както казах, порових се доста във форума и предвид бюджета ми се съблазних да разгледам и темите за климатици 2-ра употреба. След малко ровене в нет-а осъзнах, че не са толкова евтини, колкото се надявах да бъдат. Взех да се замислям и за този вариант все пак. Гледах, гледах - повечето японски, други мерни единици, означения, за някои намерих отзиви, за други не. За функции, ниво на шум - хич. Загледах се в този модел - HITACHI -2210RX - даже във форума имаше спецификации, които са доста съблазняващи.
    Сега дилема - кое ще е най-добрия вариант, визирайки цена/качество/надеждност/консумация? Дали някой от новите в първите линкове (ако имате отзиви от тези модели като качество, изработка, дефекти, голям брой сервизни оплаквания), или втора употреба (приемам съвети за марки и модели за алтернативи и за двата варианта)?

  2.  
     
  3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #2

    Отговор: Съвет за избор на нискобюджетен климатик

    @zmiata, от тези които си посочил - двете Хитачита, като за първото има отзиви във форума за малко шумничък модел (вътрешното тяло). Обади се и попитай за наличност на това Грии - за цената си е прекрасно решение.
    Колкото до употребяваните, там трудно ще се "класираш" за нещо добро с този бюджет. Ако не е наложителна покупката през летния сезон може да изчакате до есента, като дотогава съберете още някой лев и купите - Тошиба, Саньо, Фуджитсу 1, Фуджитсу 2. Първите два са топ моделите на марките за съответните години, а Фуджицата са базови модели, но са достатъчни за помещението.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,034
    #3

    Re: Съвет за избор на нискобюджетен климатик

    няма какво да се чудиш взимай dx3 hitachi, докато е толкова намален много тихо вътрешно тяло, голямо външно 35кг с скрол компресор,еднакъв с 14-цата намалени са оборотите на компресора само. лг-тата ги забрави,които съм виждал работят много шумно, малки тела

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Съвет при избор на климатик
    От yasens във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 01-07-14, 22:38
  2. Отговори: 3
    Последно: 28-06-13, 00:49
  3. Съвет за избор на климатик
    От ReDDoG във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 10-10-11, 15:05
  4. Съвет за избор на климатик
    От partizan във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 45
    Последно: 01-11-09, 12:55
  5. Съвет за избор на климатик?!?
    От dmitry във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 28
    Последно: 17-11-04, 18:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе