Отговор: Дайсекай 5 vs Емура
ми и аз се чудя между БМВ и Рено ,ти кво ще ми препоръчаш :))
Чудя се, някой гледа ли данните или само дизайна? Макар, че 5-та серия не бих я нарекъл грозна. Малко хора знаят, но на панела може да си сложат каквато искат тяхна снимка, или да продължат шарката на тапета и над машината.
Рено, със сигурност. Поне да не ме яд.:))
- - - - - - - - - -
Рено, със сигурност. Поне да не ме яд.:))
Но като гледам цените, Тошибата е за предпочитане.
Понеже веднъж вече сме давали съвети по този въпрос, не знам каква е идеята - може би да се види дали си държим на мнението.
А сериозно - не бих сравнявал машини от различен клас.
По номинал 25 Емура превъзхожда 10 Даисекай,при по-големите са еднакви.Дайсекай превъзхожда по минимал и максимал.
Кой ще е по-дуракоустойчив във времето и кой Дайсекай да избера "10 или " 13?
Благодаря!
"Номинал" е разтегливо понятие. А минимум и максимум са точни числа.
10-ка. За дурак ли се имаш за да искаш машината да е дуракоустойчива? Грабвай последното японско чудо, едва ли ще има друго.
Ако Тошибата беше по-скъпа от Дайкина с едни 500-600 лв, да се замисляш. Но при положение, че са почти на една цена не виждам какво има да го умуваш.
Виж сега, има един простичък начин да разбереш предварително как ще изглеждат нещата около Дунав и Черно море зимата: Отиваш с един кантар в магазина и мериш колко им тежат външните тела. Умножаваш теглото им по 60 или по 70. Полученото число ще ти е ориентировъчната топлинна мощност във ватове при -10 °С.
Успех!
А защо не по 90... А-аа 90 беше правия ъгъл. :)
П.С. Аман от шамани.
Не точно, две конкурентни машини на пазара с почти еднакви килограми. Едната е значително по-голяма от другата. Доста по-голям топлообменик. Просто на първата и тежи компресора много, или има тухли четворки.
Умувах го заради проченото в нета,че
- Емура е мислена в Германия специално за Европейския климат,
- Емура е с по-качествена пластмаса
- Емура "25 е по-мощна от Дайсекай ''10 , 11600бту срещу 10300бту при отопление
Коповете не ме интересуват,интересува ме надеждност във времето.
Явно ще отнасям "10 Дайсекай,освен ако не посъветвате да се презапася с "13(притесняват ме мъглите по поречието на реката)
Благодаря
Ако беше питал преди 3 години, всички щяха да са за Емура. В днешно време въпросът ти е безсмислен.
Сблъсъкът на Титаните: Ответен удар - Тошиба или Дайкин, Дайкин или Тошиба?...
Интересно след още 3г., какви ли ще са теченията във форума?!:)