Здравейте!Моля да ме извинете,че правя отделна тема,но дилемата при избора на основен климатизатор за всекидневната е все още нерешена,а крайният срок за закупуването съвсем наближи...
Местоположение - гр.Видин,външно тяло на 200м от р.Дунав при пряка видимост,3етаж и предпоследен,тухла,източно изложение,една външна стена с троен прозорец и балконска врата,18м2,45м3,алум.дограма,много добре изолирана стая,външна изолация-10см неопор,вътрешна-2см стириопор на външната стена + 5см каменна вата със средно висока плътност на тавана,дъбов паркет,тапети,бюджет 2000-2500лв преди КЕЕ.
И двата климатизатори вече имат своите наследници,обаче за съжаление все още ги няма на родния пазар.
Дайсекай 5 блести с нисък минимум + истинска плазма срещу поостарял дизайн+оплаквания за качеството на лагера на турбината.
Емура блести със съвършен дизайн+не намерих никакви технически оплаквания срещу липса на плазма и .....
Кой от двата избора ще работи по-добре при моите специфични условия-доста добра изолация и по-висока влажност от р.Дунав,и съответно с коя мощност?
Благодаря предварително за съветите и препоръките!
Чудя се, някой гледа ли данните или само дизайна? Макар, че 5-та серия не бих я нарекъл грозна. Малко хора знаят, но на панела може да си сложат каквато искат тяхна снимка, или да продължат шарката на тапета и над машината.
Понеже веднъж вече сме давали съвети по този въпрос, не знам каква е идеята - може би да се види дали си държим на мнението.
А сериозно - не бих сравнявал машини от различен клас.
По номинал 25 Емура превъзхожда 10 Даисекай,при по-големите са еднакви.Дайсекай превъзхожда по минимал и максимал.
Кой ще е по-дуракоустойчив във времето и кой Дайсекай да избера "10 или " 13?
Благодаря!
Виж сега, има един простичък начин да разбереш предварително как ще изглеждат нещата около Дунав и Черно море зимата: Отиваш с един кантар в магазина и мериш колко им тежат външните тела. Умножаваш теглото им по 60 или по 70. Полученото число ще ти е ориентировъчната топлинна мощност във ватове при -10 °С.
Успех!
Не точно, две конкурентни машини на пазара с почти еднакви килограми. Едната е значително по-голяма от другата. Доста по-голям топлообменик. Просто на първата и тежи компресора много, или има тухли четворки.
Умувах го заради проченото в нета,че
- Емура е мислена в Германия специално за Европейския климат,
- Емура е с по-качествена пластмаса
- Емура "25 е по-мощна от Дайсекай ''10 , 11600бту срещу 10300бту при отопление
Коповете не ме интересуват,интересува ме надеждност във времето.
Явно ще отнасям "10 Дайсекай,освен ако не посъветвате да се презапася с "13(притесняват ме мъглите по поречието на реката)
Благодаря