Управление през сматфон / GSM дистанционно
Здравейте,
Използвах търсачката, но никъде не успях да намеря информация по въпроса. Както се вижда от заглавието ме интересува дали има някакво приложение за телефон (андроид базиран) за управление на климатици. По-конкретно ме интесува Fujitsu Nocria. Търсих и в Андроид маркета, но не успях да намеря нищо полезно за Fujitsu. Също би ми свършило работа ако някой може да даде IR кодовете за този модел.
Предварително благодаря и весели празници :)
Отговор: Управление през сматфон / GSM дистанционно
На моя SGS4 имам едно приложение WatchOn. Има база данни с IR кодове има и за климатици Fujitsu.
Благодаря за отговорите, но...
@chachoto знам за устройството, но то е за връзка с интернет и WiFi. Като минат празниците ще проверя в Темпекс колко пари ще искат, но по-скоро ме интересуваше друго. Искам да използвам инфрачервеният предавател на телефона ми за да контролирам климатика докато съм в същата стая. Тоест както си работи обикновеното дистанционно. Просто стандартното дистанционно е твърде голямо и често забравям къде съм го оставил. От друга страна телефонът ми винаги е в мен, дори и вкъщи и ще ми е много по-удобно през него.
@biro и аз съм със същия телефон :) но за Fujitsu има само 2 режима/канала като и двата не работят с този климатик. Намерих приложение в маркета, в което мога да му добавям допълнителни кодове, но търсене в Гугъл не откри никаква информация за Fujitsu Nocria или конкретният модел дистанционно - AR-PZ2
принципно за да командваш IR ( инфраред kletka) ,ти трябва да има и устройството инфраред. А андроид с infrared не съм виждал.
Навремето със стария symbian нокия управлявах телевизори, даже беше демонстрирано на една setcom сбирка - цялата агитка се смееше на шашнатите сервитьорки.
програмата се казваше "total ir controler"
Е нали и двамата казват, че имат на Samsung Galaxy S4..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mr.TECHNO
принципно за да командваш IR ( инфраред kletka) ,ти трябва да има и устройството инфраред. А андроид с infrared не съм виждал.
Навремето със стария symbian нокия управлявах телевизори, даже беше демонстрирано на една setcom сбирка - цялата агитка се смееше на шашнатите сервитьорки.
програмата се казваше "total ir controler"
Време е да си обновиш технологичните познания :080: нали си Mr. Techno
СГС4 има инфраред.
....както и LG G2. Между другото и той идва със стоковo приложение за управление на уреди, но няма за моя климатик :)
Някой от колегите, които имат GSM-и с инфраред, ще ме светне ли това само предавател ли е или има и IR приемник?
Има приемник защото можеш да обучаваш от оригинално дистанционно това на телефона (говоря за LG G2)
Цитат:
stenly
Има приемник защото можеш да обучаваш от оригинално дистанционно това на телефона (говоря за LG G2)
Точно за това си мислех! А има ли и подходяща програма за целта?
Цитат:
Lupus
Някой от колегите, които имат GSM-и с инфраред, ще ме светне ли това само предавател ли е или има и IR приемник?
За Galaxy 4 не съм сигурен, но май и той можеше да се обучава с допълнителна програмка. Мисля, че съм срещал такава информация в андроид форумите, но ще се поровя и пиша ако намеря нещо конкретно.
Иначе по основната тема - писах на един разработчик на такива приложения в маркета и ми отговори, че при климатиците е било по-сложно. Според него при всяко натискане на бутон, дистанционното на климатика изпраща всички настройки. Тоест вдигаш температурата с 1 градус и онова праща в допълнение настройка на вентилатор, таймери и всякакви други неща:
Regarding the A/C's the list is not that large, mainly because the A/C's remotes are far more complex than other remotes, since the A/C remote each time transmits the whole settings (e.g. temperature, mode, fan speed, etc.) instead of having a single IR signal for each button.
Не знам до колко е вярно, звучи ми леко глупаво, но може би е така. При всички положения ще продължа да се ровя и ще пиша ако намеря нещо :)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
sinergy
.............
Иначе по основната тема - писах на един разработчик на такива приложения в маркета и ми отговори, че при климатиците е било по-сложно. Според него при всяко натискане на бутон, дистанционното на климатика изпраща всички настройки. Тоест вдигаш температурата с 1 градус и онова праща в допълнение настройка на вентилатор, таймери и всякакви други неща:
.............
Не знам до колко е вярно, звучи ми леко глупаво, но може би е така. При всички положения ще продължа да се ровя и ще пиша ако намеря нещо :)
Вярно е!