Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dddilian
JOKVN, tony34al , Jack Krauser , благодаря за отговорите и предложенията.
Засега най ми допада по цена и показатели предложението на
tony34al - LG E18SQ/S18AQU. Има най-висок коефициент COP - 3,83, което мсиля че за 18ка е добър резултат.
Друг е въпросът реално как би се представила тази машина.
Продължава да ме яде въпроса защо климатици с по-лоши показатели, но на по-реномирани марки, имат по-висока цена, и то значително понякога, от примерно климатици на LG?
Какво още има за гледане освен видимите на хартия показатели?
много комплексен въпрос ..при утвърдените марки плащаш малко и за името - няма как ,но пък обикновено е гарантирано че ще се справят със задълженията си .. и да има много много неписани на хартия неща - софтуер за управление ,дефрости шумове пукания бучене обледяване нетоплене при определени условия малоумни решения на определени функции .. за това са форумите да се пишат и четат такива неща ,ти си нов почети повечко :)
Здравейте,
Моля за помощ при избора на климатик за стая от апартамент. Параметрите на помещението са следните:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- за отопление, по-рядко за охлаждане
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~22 кв.м - 2.60 таван - 57 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-PVC двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~4 кв.м
г) изложението на помещението;
- Югозападно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
- 1-и етаж от 8-етажен панелен блок
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- Всекидневна(хол)
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- Бургас
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- Лято 22-25, зима 20-22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- Няма
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- до 1500 с монтаж
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото до 30 градуса, зимата до -10 (Много рядко по-ниски)
10. Апартамента е усоен и отоплението му е проблемно.
Разбирам, че за бюджета който съм приготвил не е възможно да се купи ТОП модел климатик. Търся най-изгодното /цена - характеристики/.
Възможно е да се вдигне малко бюджета.
Ще се радвам да предложите модели, които според вас са най-удачен избор.
Предварително благодаря!
С малко надхвърляне на бюджета fujitsu 12 luca.
Цитат:
Krassimir Mihaylov
Смяташ ли, че ще е достатъчна 12-ка? :) Алтернатива ли е нещо на Toshiba?
Напълно достатъчна ще е за 21м2.
Цитат:
pgg
Здравейте,
Моля за помощ при избора на климатик за стая от апартамент. Параметрите на помещението са следните:
..........................................................................
Разбирам, че за бюджета който съм приготвил не е възможно да се купи ТОП модел климатик. Търся най-изгодното /цена - характеристики/.
Възможно е да се вдигне малко бюджета.
Ще се радвам да предложите модели, които според вас са най-удачен избор.
Предварително благодаря!
fujitsu 12 luca , lg-cs12aq, ....
Цитат:
pgg
12LUC е по висок клас с повече екстри и по добро топлоотдаване . При мен се справя чудесно ,
а пък и е по тих от 09LMCА-то в другата стая
А има ли разлика между ASYG12LUCA и ASHG12LUCA
Здравейте! Препоръчайте ми климатик до 2000лв. Ще се ползва за отопление на хол. Добре изолиран (ново стороителство). Югозападно изложение. Помещението е 35кв.м. - Хол. Два прозореца има.
Миналата година сложих Zubadan 25. Не съм доволен от дефростите. Дайте предложения.
Колебя се за Фуджитсу 12LTCA, Тошиба дайсекай 5 (13-ка) ми харесва мн, но леко надхвърля бюджета.
Мисля си, че и от дефростите на тези два няма да си доволен, освен ако изолацията не ти е 25см.
слагай 14 нокрия ,малко повече пари но има защо .. има и на 100 волта интересни машини напоследък(нови )
Отговор: Какъв климатик? Търся консултация
Здравейте може ли за коментар какъв климатик ми трябва :)
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- кабинет
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-за отопление/охлаждане
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~17.8 кв.м - 2.60 таван - 46.8 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-pvc двоен стъклопакет( има тераса, която е остъклена с двоен стъклопакет)
в) квадратура на прозорците;
~5.25 кв.м
г) изложението на помещението;
-западно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
1-ри етаж от 4-етажна тухлена кооперация
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Плевен
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 20-22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Три От стените са вътрешни, апартамента над мен се отоплява,а под мене не(има мазе)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Компютър, зъболекарски стол
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1300-1500 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
Velin Dilov
Обърни се към колегата който е от твоя град
VeleV.Klima