Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
за това външното тяло се слага на завет и ако може да не го вали директно сняг да се набива на питата
Е да но не винаги има такива условия за монтаж. Имам два монтажа на покриви и въпреки снега и ниските температури, днес имах излизяне и ми бяха по път та ги загледях бяха перфектно чисти. Макар че около единия отдолу и страни беше навят. Читавите машини се справят със всичко.
Popov, в къщa съм, 2 етaж, от горе още един необитaем.Външнa 8 см изолaция, мaшинaтa рaботи нa 19-21 грaдусa, холa не се ползвa aктивно, сaмо спaлнятa.Инaче преди години съм пробвaл, при -8, -10 може без проблем дa поддържa 22 грaдусa, aмa кaто гледaм може и мaлко повече.Aмa и мaшинaтa си е бетон, де.
Цитат:
Първоначално публикувано от
daley
Ще ми трябва климатик, но си нямам идея какъв да е. Надявам се да ми служи вярно дълго време.
1. За жилище
2. За охлаждане и отопление
3. а) ~23 кв.м - 2.60 таван
б) ПВЦ дограма двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците ~8.5 кв.м
г) изложение изток-юг
д) 2-ри етаж от 6-етажна тухлена кооперация
е) всекидневна
ж) апартамент
4. Варна
5. Температура за отопление и охлаждане 20-23
6. Има външна и вътрешна изолация на стените
7. Има домакински електрически уреди
8. Цена около 1500 лв - по-малка по-добре разбира се, но все пак нещо което да върши тиха и добра работа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
Ей това за 1480 лв ще пее в твоята стая ,че и към коридора ще отваряш без грижи :
Климатик Toshiba RAS-167SKV-E3
Цитат:
^Rokera^
Е какво чудно има в това че машина със 6,6 кв максимал топли 25 кв,пък била тя и Samsung.Не е този със 16 дб а предния им топ модел който е 20 дб.Вътрешното тяло е 13,5 кг ,като в горната си част топлообменника е три реда.Иначе стаята е хол+кухн. бокс 25 кв,север/изток изложение ,със 2 външни северни стени ,половин външна изток,и една стена към стълбище.Пода 1/3 е във въздуха и се прекарах че не сложих изолация под ламината и е студен.Изолация има само външна,6 см стиропор,включително и на плочата отвън.На тавана има картон ама само на половината стая.Има и 13 кв.м. прозорци със обикновен двоен стъклопакет.Това добре ама винаги седи и отворена вратата и към коридора 7 кв.Поради това го държа на вентилатор на макс,на нова година при - 9 и як северняк ,настроени 26 гр ,в стаята беше 23 реални на другия край на 80 см от земята и климата не беше на максимума си.А вечер като си легнем в спалнята ,му отварям врата и към трета спалня 16 кв ,тоест общо 49 кв и сложен на 20 гр в основната стая е толкова а в далечната е 17-18.Нямам грижи откъм топленето му засега ,само от глупавия дефрост като не е заскрежен навънка.
Rokera напълно съм съгласен с теб.Този вятър който беше в Бургас направо щеше да отнесе външното тяло на климата.При отрицателна температура и вятър всичко изстива много бързо:scared:
Цитат:
charliii
Почвам да се измъчвам,че Toshiba udr-281 е едноредов топлообменник.
И моя 281PDR май е с едноредов, но излезе голямо топлещо икономично куче.
Цитат:
edi1
Popov, в къщa съм, 2 етaж, от горе още един необитaем.Външнa 8 см изолaция...
Еди, забрави да отбележиш, че стените са 50 санта :)
A, дa вярно.50 см сa, стaрa зидaрия не кaто сегaшните стенички.
Цитат:
VeleV.Klima
Е да но не винаги има такива условия за монтаж. Имам два монтажа на покриви и въпреки снега и ниските температури, днес имах излизяне и ми бяха по път та ги загледях бяха перфектно чисти. Макар че около единия отдолу и страни беше навят. Читавите машини се справят със всичко.
Велев, Велев, тоя български език много те мъчи, трябват специални умения за да разбере човек какво искаш да кажеш!
От таблет се допускат грешки не е като на клавиетура. Но пък не съм в литературен форум. А да подсети ме като се обадиш пак за оферта да не допусна грешка и да сложа запетая на грешно място в цената.
Аз да подсетя модераторите да заключат тази тема и да направят нова за 2015г. :)
Да...Ето я и новата тема.