Съвет за отопление и охлаждане
Здравейте, отдавна чета форума, но сега се регистрирах с цел помощ от Вас.
Имам намерение да отоплявам и охлаждам къща на 1 етаж 3,1м висок с външна изолация от каменна вата 10см, троен стъклопакет, изолация на пода и тавана със следните помещения:
1, Спалня - 16м2 - 2бр външни стени
2, Детска - 16м2 - 1бр външна стена
3, Детска - 20м2 - 1бр външна стена
4, Спалня - 32м2 + дрешник 10м2 - 1бр външна стена
5, Трапезария + кухня + хол - 51м2 с 11м2 прозорци - 2бр външни стени
Аз мислех да са Mitsubishi FH Зубадан, но съм отворен за предложения. Бюджета е около 14к. Целта е по възможност да са едни и същи като визия.
Ето и какво съм намислил за съответните помещения:
1. Mitsubishi FH25 Zubadan
2. Mitsubishi FH25 Zubadan
3. Mitsubishi FH25 Zubadan
4. Mitsubishi FH35 Zubadan
5. Mitsubishi FH50 Zubadan + Mitsubishi FH35 Zubadan ако му намеря място
Отговор: Съвет за отопление и охлаждане
С тези 3.10 м. високи тавани защо не огледаш по-класните подови модели. Аз, когато бях пред тази дилема /подов или стенен/ единственото нещо, което ме спря е съвета на една приятелка, която ми каза, че вътрешното тяло на подовия ще представлява особен интерес за бебето, което чакахме с жена ми.
Гледах на Daikin Emura мисля бяха, но на хартия не ми харесаха особено...
При Зубадан има един тънък момент с консумацията на нагревателя, затова ако може да споделите в кой град ще се монтират.
Цитат:
Първоначално публикувано от
petar79
Гледах на Daikin Emura мисля бяха, но на хартия не ми харесаха особено...
Зубадана на хартия е още по-ръбест, можете да погледнете и новата Сарара - той поне от към визия имал награда....:)
много си се изолирал за мицубиши електрик и дайкини.
търси нещо с нисък минимум.
9 зубадан може за хола :) ако искаш да се запасиш 12-ка.
7-ци за спалните.
та така го мисля аз.
смятай загубите на помещенията. иначе ще преоразмериш и ще бачкат на он-офф машините и язък че си дал пари за инвертори като ще бачкат като конвенционалки.
esqwert, не беше ли написал в друга тема, че ниския минимум на твоя японец създава дискомфорт и с момата сте изклювали климатика заради хладния повей?
Добре сте го измислили.Зубадана е вашият климатик, а при външни температури над +5 градуса и вътрешни зададени за поддържане +22 градуса всички климатици за европейският пазар ще работят с включване и изключване.
Според мен подовите имат по-малко екстри- нямат плазма филтър, умно око и т.н.
Мицубишито при включено око ще измерва температурата на пода и ще компренсира.
Друга възможност са :
-3 броя Toshiba RAS10SKVP2-E/RAS10SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6 за 1, Спалня - 16м2 - 2бр външни стени ;2, Детска - 16м2 - 1бр външна стена; 3, Детска - 20м2 - 1бр външна стена
-1 брой Toshiba RAS13SKVP2-E/RAS13SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6 за 4, Спалня - 32м2 + дрешник 10м2 с 1бр външна стена
-2 броя Toshiba RAS13SKVP2-E/RAS13SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6 за 5, Трапезария + кухня + хол - 51м2 с 11м2 прозорци - 2бр външни стени.
На мен мицубишитата ми харесват, не знам как ще откъм шум при размразяване.
7-ци, 9-ка, 12-ка- много е лесно, защото няма алтернатива- Мицу Хеви за нашия стандарт. тошо-мошо, "истински" японки, трансформатори, истината е различна. Кой квото има за продаване. Не знам защо в стая за 7 се препоръчва 10 ?!?
Цитат:
avast3
esqwert, не беше ли написал в друга тема, че ниския минимум на твоя японец създава дискомфорт и с момата сте изклювали климатика заради хладния повей?
тц-ъ не съм бил аз - аз го бях спрял от средата на ноември до средата на декември защото не можех да спя на толкова топло, задминаваше зададените 19 градуса. само този дискомфорт ми е създал до сега.
сори за оффтопика в темата на човека но предпочитам да не стават грешки.
иначе в спални според мен е нормално да се поддържа по-ниска температура, а и се предполага че има с какво да се завиеш или кой да топли :)
разбира се решението е индивидуално за това на колко да се спи - най добре на ракийка две и още по-хладно.
да не забравяме че имаме колега тук във форума който изхвърли вече един FH ,е не зубадан, от спалнята , а и от апартамента си.
То има и човек във форума който изхвърли тошиба 6-ца от спалнята си и си сложи Митсубиши ФД зубадан
Един пък новите Дайкини си изхвърли. Всекакви луди в тоя форум! :taz
не си вземай FH за спалните ще съжаляваш ..
Цитат:
Kasap
Всекакви луди в тоя форум! :taz
В последно време бройката им се увеличава все повече и повече...
1 Прикачен файл(ове)
а бе все си мисля че когато си си направил къщичката както трябва и си изолирал отвсякъде може да приложиш тая схема :
Прикачен файл 12497