DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
Спрял съм се на тези два модела климатици.:
Цитат:
DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP 0,98-3.22KW/5,0-10,1KW за отопление (COP: 5.26) ( 7.3 kW при 2*) вентилиране с пресен въздух, контрол на влагата в помещението и вградено пречистване на въздуха. Flash Streamer - система за неутрализиране на вируси, бактерии, полени и неприятни миризми във въздуха; Автоматизирана система за почистване на въздушните филтри - филтрите се почистват чрез система и замърсяванията се събират в контейнер;
Цитат:
Toshiba RAS-402UDR отопл. конс 0,930-2,8Kw/ мощност 5.0 (0.2 ~ 9.5 ) kW (COP: 5.08) (6.9 kW при 2*) С аспирация на свеж въздух и генератор на кислород .ПРАХОВО САМОПОЧИСРВАНЕ.Система с PLASMA филтри с тройно действие.
Помещението е 4х9х2.60, една външна стена 4м. с прозорец и врата, една 9 метрова калкана стена (има кооперация залепена), другата 9 м. стена е с друг НЕобитавам апартамент, както и отгоре е необитавано. Без изолации (ще се слага на тавана, просто нямам пари в момента). Климатика ще се ползва за основно отопление и охлаждане през лятото.
На баща ми сложихме една Toshiba RAS-221JDR и е много доволен за помещението. Това което ме възпира към момента направо да го взема 402 е по-ниския максимум (9.5kW срещу 10.1kW) и теоретичният по-нисък COP/APF и т.н, както и че Daikin е наблъскан с повече "екстри". Нямам възможност за два климатика (няма къде да сложа две външни тела).
Климатика ще се слага в София и за това търся и от къде да ги закупя и да е свестен монтаж. Ако е възможно бих го взел с енергиен заем, но не знам как стоят нещата за японските машини.
Отговор: DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
Определено ТОШИБА-та според мен.
Ако питаш мен тези машини са по-мощни отколкото трябва за твоето помещение. Иначе аз бих взел Тошибата.
Кредит енергийна ефективност не важи за японски климатици поради няколко причини като някои от тях са същите като причините, поради които вносът на такива машини е нелегален.
Ако си решил да даваш сериозни пари за климатик, може да погледнеш и новото Уруро за Европа:rolleyes:
Предполагам е включен и в списъка за ЕЕ.
А какво ще кажете за Toshiba RAS-402NDR1 и от къде мога да го купя в София?
@pilot - не бих рискувал с европейче...
За новият дайкин никой няма впечатления защото "се появи" на пазара едва преди 1-2 месеца.
По-доброто сигурно е тошиба, но Вие си купете дайкин, тъй като е с повече екстри, по мощен е:rolleyes: , а и отделно всички в този форум искаме да знаем дали си струва парите.
С други думи вие ще бъдете "летец-изпитател" на тази машина и във вас са ни всички надежди :rolleyes: ...
П.П. Имаше във форума някакви впечатления на един позлвател, но те са отпреди 1 месец за ползване в продължение на 3-5 дни и то в малко за мощността му помещение.Мисля климатикът не беше 40-ката, а по-малкият модел.
Тошибата. Не можеш да я вземеш по REECL, както и тошибите за европейския пазар, примерно.
П.С. А това за нелегалния внос е евтина реклама на закъсали търговци.
абе и 2та ще са уникални машинки тоя дайкин е за японския пазар недейте прави паралел с тия дървета тука .. мен лично ме кефи че може да духа и настрани ,за голямо помещение е ценно ( стига да не е в някой ъгъл )
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Тошибата. Не можеш да я вземеш по REECL, както и тошибите за европейския пазар, примерно.
П.С. А това за нелегалния внос е евтина реклама на закъсали търговци.
Хахаха, ОК :21:
Като прочетеш малко бумаги и внесеш един климатик пак ще си поговорим.
П.П Има Тошиби за европейския пазар, които могат да се вземат по REECL.
Toshiba RAS-402UDR има ли генераор на кислород и аспирация от вън на вътре в помещението?
Бях забравил за National - какви модели могат да се намерят на БГ пазара (номинал 5kW) и каква е разликата м/у плазмения филтър и nanoe?
Nanoe-то повече прилича на плазма клъстера на Шарп, отколкото на плазма филтъра на тошиба.Тоест не се усеща толкова колкото плазма филтъра на тошиба и отделно произвежда доста по-малко йони и озон.Изобщо ефектът му е малко спорен в сравнение с този на плазма филтъра на тошиба.
Мисля че на практика представлява единичен високоволтов електрод който чрез електрически разреждания прави йони и озон.При тошибата електродите в плазма касетата са около 16, при 2 плазма касети са 32.При моето фуджицу с единичен плазма филтър мисля бяха 8 или 10 електрода и се усеща озона произвеждан от тях когато работят.
Изобщо ефектът не мисля, че може да бъде коментиран от потребителите на форума, тъй като те не го мерят, а го "усещат", което не е акуратен начин за представяне на факти. Наное-г е система, която продължава да се бори с вирусите и бактериите след изключване на климатика и освен това има опция за деактивирането им.
Аз съм за Дайкин-а. Тия Тошиби като станат на 3-4 години и ги хвърлят японците/ пращат за България, пък Дайкините не си ги дават!