Първоначално публикувано от
Canar1912 Здравейте,
Нужен ми е климатик за дома. Ето повече детайли по темата:
1. Климатикът ще се ползва и за охлаждане, но основното му предназначение ще бъде за отопление през зимата.
2. Ще се постави в хола, който е свързан с кухнята ( хол + кухня в едно).
3. Размери: 3.4 x 7.9 x 2.6 (таван) = 70 куб.м
4. Имам изолация на стените и тавана, която е вътрешна с дебелина от 2см. Допълнително съм сложил алуминиева дограма, която е еднокамерна.
5. Стаята е с правоъгълни размери. На късата страна, където ще е климатикът, изложението е източно, дългата страна е с южно изложение, на запад - съсед, а на север е останалата част от апартамента. Подовата настилка е керамична.
6. Живея на третия (последен) етаж в тухлена къща.
7. В стаята има телевизор, лаптоп и рутер.
8. Жилището се намира в Пловдив.
9. Бюджетът не е строго фиксиран, а по-скоро плаващ. Отделил съм около 1500-2000лв, в които съм включил и монтажа. В случай, че имате някое неустоимо предложение, съм склонен да отделя и по-голяма сума. Качеството в случая е приоритет.
Също така едно от основните ми питания е какъв размер да е климатикът (14ка, 16ка,18ка), тъй като не съм много в час с тези неща. Освен това се чудя дали 1 климатик ще ми свърши работа, или трябва да взема и втори такъв. Как ви се струва и вариантът за климатик+конвектор "Адакс" и кое от двете излиза по-изгодно откъм сметки. Основното ми притеснение е дали 1 климатик ще успее да поддържа нормална температура през зимата (около 22-23 градуса).
Всеки съвет ще ми е от полза. Благодаря