Здравейте. Само няколко бързи въпроса които ме глождят.. реших да сменям стария климатик Panasonic CS-RE12GKE тъй като вече взе да прави мизерии.. има миризми особенно на охлаждане... няма никакви екстри и често боледуваме с него...
Та реших да го сменям с някой по качествен и с повече екстри и най-вече за пречистване на въздуха, още повече, че след време година две се очаква да живее и бебе в стаята. Но не мога да си позволя 2000+ лв. за нов климатик, затова се загледах по рециклираните.
Замомента съм се насочил към Sharp най-вече заради техния филтър за пречистване, аспирация и самопочистване на филтрите. Разбира се ако има друга марка с по-добри филтри и вентилация кажете!!! Просто най-важното за мен/освен да топли разбира се/ е системата му за пречистване, антибактерии и подобни... ако има по-добри системи от Шарп кажете кои са за да гледам тях..
Но така или иначе която и да е марката изникват следните въпроси:
Първо и най-важно - доколко ще са ефективни тея филтрации при втора ръка климатик.. дали няма да са изхабени и вече да си е обикновен климатик без никакви антиалергични и антивирусни защити!!!
Второ - стаята ми е 21-22кв. и макар с външна и вътрешна изолация и ПВЦ.. стария климатик в големите студове трудно поддържаше 21-2градуса и то най вече за силното обледяване на външното тяло понеже е на север/запад изглед. .. дали да не се презастраховам и да взема малко по мощен климатик.. в сайта в който гледах ги водеха 15-22кв. и 22-30кв. и си мисля по скоро за втория вариант... макар и малко по скъп.. дали си заслужава 150лв горница например за по-мощния модел.. конкретно например се колебая между модел SHARP W22SC за 15-22кв.м. и SHARP W22SV за уж 22-30кв.м. и около 140лв по скъп.
Благодаря ви предварително..