Отговор: Съвет за избор на климатик- Treo или Daewoo
  Духалката не може да ме стопли на 1ва степен. Пробавно е, нали беше преди дни студ, вътре не можеше да стигне 18гр. Ама това което говорите е голяма глупост, защото при консумация 1W отдава 1W топлина, докато при климатика е консумация 1W, но отдава 2 и нещо поне този за който говорим. Е това е физика и математика, а не като вашето бръщолевене че духалката топли повече и харчи колкото климатик... Срам сте за този форум с тези си необосновани разсъждения
Ама то и форумите са затова, да има такива като вас да си чешат езиците. Досега никой не се обоснова защо аджеба една духалка ще топли повече от климатик най-нисък клас като самия той е клас А, а духалкaта C-D. а ще харчи колкото него. Аз ще ви информирам за състоянието на климатика, след дни.
  БОЖЕ,БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......................ПОРЕДНИЯ,КОЙТО ИСКА ДА ОНОДИ ДЯВОЛА ВЪВ ВЪЗДУХА.колега  СПРИ. И АЗ ГОВОРЕХ ,ЧЕ TLC ме топли,ма заблуждавах себе си:punk::punk::punk:
  Трео и Део харчат 1W и отдават 2 и нещо ама само при външна температура +7 градуса. А какво правим при +2, -5 или по-надолу? На -10 замръзват, пускат си нагревателите във вътрешното тяло да духа топло и се превръщат в духалка.
Ако 850Wh не могат да ти стоплят 13 квадрата стаичка проблема не е в духалката.
  не говорете така на човека и да му пускате оферти за втора ръка клими човека иска нов евтин и мощен климатик и си е вземал такъв :))
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Alexi 
   не говорете така на човека и да му пускате оферти за втора ръка клими човека иска нов евтин и мощен климатик и си е вземал такъв :))

КОГА.....КЪДЕ......КАКЪВ..........ТРЕО,ДЕО И ГЕЙО СА ПРОСТО БРАНД..............
  Добре а това нещо Климатик КЛИМАТИЦИ ВТОРА УПОТРЕБА Хиперинвертор Oт Азия SHARP AYR22GBS :: Термо Клима Варна.  става ли и ще има ли файда от него, 
Или да взема това, но каква ще му е консумацията при положение че е по мощен от нуждите на помещението.

Или най добре дайте оферта за нещо втора ръка, може и на ЛС (но да има гаранция и да е в моя лимит 700лв с вкл.монтаж)
Аз все още не съм го платил другия, с наложен платеж е а доставката ще е утре най вероятно, така че мога да я откажа все още.
  ВИЖ СЕГА......климата,за да си спокоен трябва да отдава 60-80 вата на кубик..............ти ги сметни ма по НОМИНАЛ
  за шарпа не знам ,но фуджицуто ще се справя спокойно в 13 квадрата .. консумация ,зависи от топлозагубите това е инверторна машина на 100 волта - ще харчи колкото е необходимо за да стопли .. мойта 22ка харчи средно 120-140 вата в това време поддържам 22 нощем и 24 денем в стая 17 квадрата
   Цитат:

DUNDURMA 
   ВИЖ СЕГА......климата,за да си спокоен трябва да отдава 60-80 вата на кубик..............ти ги сметни ма по НОМИНАЛ

Ами около 3- 3.5кв ме оправят по тези сметки. Намерих втора ръка това Toshiba RAS-2255D изглежда примамливо и никак скъпо, дали ще е по добре от другите на които се бях спрял?
  точно тоя модел на Тошиба не е много добър ,леки тела ,слабо топлоотдаване
  vectrababa 

Радва ме поне че се замисли за смяна.
   Цитат:

biro 
   Твоята 850 ватова духалка ако работи на макс (тоест 60 минути на час) ще ти изхарчи 120лв. по-икономична от мидеята. Дори ще те топли и зимата при -15 градуса за разлика от мидеята.

850 вата ще стигнат само да си натоплиш чорапките...  аз съм се грял с духалка, така че изооообщо не ми я хвалете....
сега съм с нео 0,800 кв на час топлоодава 2,3 кв при 2 градуса в нас съм по потен потник...  хахахаха няма да ви описвам.... 

доволен съм от неото, е има сигурно 10 недоволни, ама моето явно не е в петък или в понеделник правено....

Е това е кофтито на евтините машини че имат висок производствен толеранс, и е въпрос на късмет да попаднеш на свестен...
  И аз имам познати с Хайер за 500лв с монтажа ,които се топлят безпроблемно цяла зима с тях.Нямам наблюдение върху сметките им за електричество,но като им ходя на гости зимата редовно са настроени на 27-28 градуса и в тях е съвсем прилично топло дори при минусови температури.Така че явно си е до късмет не казвам че всички евтинджоси са кучета ,но явно има и добри бройки сред тях
  топлещ Хайер не съм виждал до сега .. един приятел си взема преди време топ модела им с ОКО дето беше ,вика ще му избода окото не топли и това е :))
   Цитат:

steffan 
   И аз имам познати с Хайер за 500лв с монтажа ,които се топлят безпроблемно цяла зима с тях.Нямам наблюдение върху сметките им за електричество,но като им ходя на гости зимата редовно са настроени на 27-28 градуса и в тях е съвсем прилично топло дори при минусови температури.Така че явно си е до късмет не казвам че всички евтинджоси са кучета ,но явно има и добри бройки сред тях

Познаваш ли съседите на твоите познати?