Отговор: MIDEA MSG-09 HRDN1-ПОМОЩ
Като всеки евтин клас климатик когато го вземеш или ще останеш тотално очарован или тотално разочарован..
Заради големият си производствен толеранс на евтините машини там всичко работи на тънката граница на абсурда, явно твоя климатик я е преминал тази граница, и вече не работи...
Всеки опит да го оправиш ще е едно напразно наливане на средства в това начинание..
Абсолютно липса на всякакъв технически съпорт на тези климатици няма части никакви... Ако ти трябва платка на управлението какво правим тогава..
Това е мое мнение, нека се изкажат и други..
Благодаря Савов,явно сте прав,затова няколко техника отказха да се занимават и ме светват за нов.Явно се опитвам да съживя "мъртвец"от самото си раждане, но след всичките "грижи"полагани от мен(като мръзнене по терасата със шише топла вода),искам да опитам,колкото и мазохистично да звучи.Имам елментарни познания по ектротехника и искам де се опитам,пък ако не стане ЗДРАВЕ ДА ИМА.Търся професинални мнения,за да преценя дали си заслужава занимавка от моя страна,но незнам от къде да започна.Надявам се някой от форума да се е срещал със подобни проблеми на същият модел и ако са лесно отстраними да сподели.МIDEA нвлязоха масово в БГ,както GOLF 2 преди години, не ми се вярва само аз да съм еинствения "заблуден"собственик на тоз модел,затова рзчитам на някаква помощ.Имам и още една надежда,че проблема е решим,защото не намерих никъде написано за подобни проблеми със този модел,което ме навежда на мисълта,че може да се поправи,ако си заслужава.
Виж тук в сервизното пише какви са условията за влизане в дефроз. А датчиците се свалят и мерят на стаина температура например 20гр. И гледаш в таблицата дали одговарят.
https://www.dropbox.com/sh/3pw03zqow...aCeKJjoaa?dl=0
Тея брангии мидеите нямат ли селф-тест някакъв с мигащи лампички или с кодове на дисплея, нещо което да те насочи, в някаква посока.. или всичко опира до човъркане....
То малоумното нео (Всъщност неото е чиго ) има диагностични кодове, е вярно че бутона е скрит под капака....
Не ме разбирай погрешно стискам ти палци, да се справиш.
MIDEA MSC-09HRDN1-QD0(E) SERVICE MANUAL Pdf Download.
Има кодове но при промяна на стоиност на датчик не ги лови грешката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Trayan Savov
То малоумното нео (Всъщност неото е чиго ) има диагностични кодове, е вярно че бутона е скрит под капака....
Не знам дали е малоумно Нео-то, но моето няма бутон под капака, а грешките се изписват на дисплея. Примерно:
E1 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на входящия въздух на вътрешното тяло
E2 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника на външното тяло
E3 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника навътрешното тяло
E4 - Проблем при работата на турбината на вътрешното тяло
Има има сложи очилата и пак погледни
Досега 2 пъти ми е изписвал грешка Е2 /без да натискам никакви бутони/ и съм сменял датчика. Това са и единствените му ремонти за 9+ години.
става не знам дали на всички неота е така но, отваряш капака има един малък бутон 1мм натискаш го и влиза във селф фиагностик тест, и ако има записан еррор го показва...
Моят няма. Под капакът има само бутон "Auto".
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
SPSt
Моят няма. Под капакът има само бутон "Auto".
според мануала
Emergency key function
There is a forcible execution key on the panel of indoor units and the air conditioner can run by pressing the key when
the remote control is out of work or missing.
When pressing down the forcible execution key, then power up and enter the self-check program.Прикачен файл 15344
Измерил си външните датчици, а не каза при каква температура - колко килоома дават?
Според написаното от теб и алгоритъма на дефроста следва че Т3 - тръбният датчик на външното тяло показва повече градуси (има по-малко съпротивление от нормалното).
Аз бих го преместил там където след дефроста остава най-много лед на първо време.
Ако дефроста не се удължи и е неефективен - тогава бих добавил опитно съпротивление последователно на него.
Хубаво е да се измери колко килоома показва при около 5 гр. външна примерно.
Успех!
Цитат:
Trayan Savov
според мануала
Emergency key function
There is a forcible execution key on the panel of indoor units and the air conditioner can run by pressing the key when
the remote control is out of work or missing.
When pressing down the forcible execution key, then power up and enter the self-check program.
Възможно е, но не ми си е е налагало да го ползвам, понеже грешката се изписва директно на дисплея, при проблем.
Колега вече 3 дена никакво развитие, аз следя темата с интерес какво стана тръгна ли климатика, или се пресели във вечнозелените фреонови полета на валхала...