Здравейте,притежавам MIDEA MSG-09HRDN1,монтирана преди 3год.и обслужвана редовно по гаранционните изисквания(за последно началото на това лято).Използва се при домашни условия във кухня 11м2-стени и таван със 5см каменна вата и гибсокартон,2бр.pvc-дограма(на терасата и вътре)и нова врата към коридора.Закупих този модел със идеята да отоплявям помещението,но още първата зима започна да трупа лед на външното тяло,като по мои дълги наблюдения това се получава поради кратко време на размразяване,включва се режима за около минута,разскрежава тялото малко отгоре,по средата,а отдоло на около 20-25см от дъното на тяното ледът си остава.По този начин се трупа все повече.Няколко пъти идва монтажника,на когото обясних всичко подробно за работата на климатика.След първото посещение и проверка на климатика ми каза,че всичко е наред, и като видя,че натрупа повече лед да го изключа и да го залея полека с няколко шишета топла вода.След последното посещение ми каза,че мидеите така били.Мисля,че не е прав и причината за краткото разскрежаване е друга.През изминалата седмица имаше низки температури и висока влажност,след поредното обледяване на външното тяло забелязах,във продължение на цял ден не се включва на размразяване и така натрупа дебел слой лед по цялото тяло.Изключих го и след 2 дни се размрази от топлото време.Сега пак работи и топли перфектно,но ме притеснява,за това,че не се включва да разскрежава.Въпреки вледяванията климатика не е спирал топли,но през летният сезон се наложи да го използвам и отказа да тръгне на охлаждане.Тогава направих няколко опита за стартиране на режима,след изключване от мрежата смяна на режимите със изчакване и др.Резултата беше работа само на отопление.След изключване от мрежата и повторно включване,компресора се стартира за около 10сек и после спира.След дирекна смяна от режим отопление на охлаждане,веднага компресора се изключва и повече не тръгва,остава само винтелатора на външното тяло да работи. Сега,обаче тръгва на охлаждане без проблеми и охлажда много добре. Oбръщам се към вас и ви моля за отговор,каква е възможната причина-ни за краткото време на разскрежаване и тоталния отказ за режим на разскрежаване?Замерих 2 датчика на външното и вътрешното тяло,показват стойности,но незнам какви трябва да са те,при различна температура?Кой от тях отговаря за разскрежаване?Малко смешено се получава,имам климатик за отопление през лятото и охлаждане през зимата.След посещение на няколко фирми за климатици и описване на проблемите,отговорите навсякъде бяха:нямало смисъл да ми взимат пари,пак нямало да бъда доволен,защтото мидеите били така и да си закупя нов от доказана марка.Вярвам във вашата компетентност.БЛАГОДАЯ