Здравейте
Предстои ми покупка на климатик за детската стая. Стаята е около 13 14кв.м. с две външни стени, които са изолирани отвътре с вата. Стените са изток и юг. Тавана също е изолиран с вата. Дограмата е PVC, хубава, Кюмерлинг. Забравих да поясня, че става дума за къща. Та днес обиколих няколко фирми и взех няколко оферти в диапазона около 1000лв. с включен монтаж. Моделите са:
- Toshiba RAS107SKV-E5/RAS107SAV-E5 AVANT 1199лв.
- Hitachi RAK25PEB/RAC25WEB ECONOMY 2014 999лв.
- Panasonic CS-YE09QKE/CU-YE09QKE 2014 1049лв.
- Fujitsu General ASHG09LMC/AOHG09LMC 1269лв.
Моят фаворит като, че ли е Panasonic-а. Имам вече един Panasonic 12ка в една друга стая, която е доста по голяма,към 18 20кв. м., на която е изолиран само тавана и климатика се справя много добре. Единсвено някой път мъглите го тормозят силно или студовете под -20. Но и тогава се оправя, просто се мъчи и се размързява по 3 4 5 пъти на ден. Доволен съм от сметката за ток с него. COP-а му беше 3,46 ако не се лъжа. А гореспоменатите модели, всичките са над 3,5, така че не очаквам кой знае каква висока консумация от нито един от 4те. По параметри са горе долу сходни. Важното е да му е топло на детето винаги.
Въпросът е кой е най-добрият избор. Така или иначе ще ги давам парите просто искам да си купя възможно най-доброто.
Благодаря предваритело на всички, които ще се опитат да ми помогнат с избора.