Отговор: Daikin FTXS35K/RXS35L PRO или Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Цитат:
Първоначално публикувано от
mhifjme
Е,да де ,обаче мъгла и "студ"(не знам,точно колко,но според мен студ е под нулата) и дайсейкай 13 не може да мине с един дефрост за цял ден.
Не точно, мъглата тормози всяка машина, но студа не прави впечатление на Daiseikai. Никой не е казал, че в мъгла не дефрсотва? Ясно казах, че не правят безмислени дефрости, а не смислени. ;) Разбира се, че го прави, но в студа, както казва Edi му дреме и може да не дефроства с месеци.
Не мога да разбера какво толкова чудно има че дайсейкай може да не дефроства цял месец,след като от 2 дена Samsunga ми който е от кофтите модели 2011 та година,AQV09VBAN нито е заскрежил ,не е направил и един дефрост въпреки че днес цял ден е около - 10 и як вятър.Също така си топли добре.Не знам какъв му е алгоритъма ама ако няма влага ,поне до - 10 гр може да не дефроства с дни.Вече около 0 та с висока влажност ,заскрежава доста бързо ,за около 2 часа покрива питата и съответно прави дефрости ,които поне са кратки по 5-6 мин.Още не мога да проумея как може климатик за 700 лв да дефроства по умно от такъв за 1800 :).
A бе,пич,не четеш ли?На мен ми е чудно как в МЪГЛА + СТУД не дефроства.
Цитат:
edi1
При мъгла и студ обикновено прави по един дефрост на ден.
И как точно разбра че прави само 1 ?
Aми зaщото не винaги при мен при студ и мъглa имa нуждa от дефрост, кaк дa го обясня.Виждaл съм го с чaсове дa си рaботи със зaскрежен обменник без проблем.Кaто си изпълни условиятa зa дефрост, рaзмрaзи и после може чaк нa другия ден дa дефроствa.Не е зaдължително щом зaскрежи, веднaгa дa дефроствa веднaгa.Кaто я нямa необходимaтa рaзликa между бaзовaтa темперaтурa и aктуaлнaтa, може и със скреж дa си топли идеaлно.
Здравейте чета ! :)
Дойде време да се похваля! Инсталираха ми днес дванадесетте ЛУКА :) .. От толкова много лук ми пари на очите :D .... Кръстих го огнен смурай (Оприличавам го на самурай като му се вдигне капака и духа топло та от там :D )
Монтажа приклчи към 15 и 30. Момчетата казаха да го прасна на макс за половин час та да обърне въздуха и раздвижи фреона или нещо от сорта :D ... E, оставих го 30 -40 мин на макс после реших и да го жегна да му пробвам Powerful mode :evil:
Докато работеха бяха отворени вратите към двора и в стаята по едно време стана 10градуса въпреки че 4кW бучеха в стаята... после стана 13 градуса и спрях печките :scared: .... Включихме климатика и за около час и 30 мин от 13 градуса в стаята температурата стана 23 (аз на 23 го настроих) и сега си поддържа 23градуса при зададени 23 :) На вън е -5гр според програмата на телефона ми с усещане за -10 :) Самурайчо си подухва, аз се излежавам.....
Какво ми направи впечатление...
Вътрешното тяло при Fan на макс духа ЯКАТА!!! И доста шумно.... Духа повече, по-топло и по шумно от Даикин 35JV , който има моят познат...
След зора който му дадох климатикът спря веднъж за около 1-2 мин. Предполагам, че това е така нареченият дефрост... от тогава не е спирал (в същото време точно преди да спре свалих градусите възможно ли е от това да е спрял - в стаята да е било по-топло от колкото е заданието на програмата, защото беше 23 градуса, а аз го настроих на 22 за да видя колко ще утихне.... така затихна, че направо спря :D )
Вътрешното тяло е с изпипан дизайн на живо ми хареса още повече!
Ще видим как ще се справи през нощта и ще пиша пак :)
Aми Иво, виждaл съм го, понеже в тaковa време съм бил в къщи.Кaзвaм обикновено, не винaги по 1 път.
Сега пак пробвах да намаля температурата с 2 градуса и климатикът отново спря. Върнах градусите отново на 23, но климатикът също като предният път не тръгва веднага, тръгва след 1-2минути някъде....
По какво да позная, че климатикът прави дефрост ? За какво да гледам и какво да слушам ?
лампата за пауър мига .. недей си игра така с градусите остави го да темперира помещението и ще се кротне
Цитат:
Georgi Stoichev
Здравейте чета ! :)
Дойде време да се похваля! Инсталираха ми днес дванадесетте ЛУКА :) .. От толкова много лук ми пари на очите :D .... Кръстих го огнен смурай (Оприличавам го на самурай като му се вдигне капака и духа топло та от там :D )
Монтажа приклчи към 15 и 30. Момчетата казаха да го прасна на макс за половин час та да обърне въздуха и раздвижи фреона или нещо от сорта :D ... E, оставих го 30 -40 мин на макс после реших и да го жегна да му пробвам Powerful mode :evil:
Докато работеха бяха отворени вратите към двора и в стаята по едно време стана 10градуса въпреки че 4кW бучеха в стаята... после стана 13 градуса и спрях печките :scared: .... Включихме климатика и за около час и 30 мин от 13 градуса в стаята температурата стана 23 (аз на 23 го настроих) и сега си поддържа 23градуса при зададени 23 :) На вън е -5гр според програмата на телефона ми с усещане за -10 :) Самурайчо си подухва, аз се излежавам.....
Какво ми направи впечатление...
Вътрешното тяло при Fan на макс духа ЯКАТА!!! И доста шумно.... Духа повече, по-топло и по шумно от Даикин 35JV , който има моят познат...
След зора който му дадох климатикът спря веднъж за около 1-2 мин. Предполагам, че това е така нареченият дефрост... от тогава не е спирал (в същото време точно преди да спре свалих градусите възможно ли е от това да е спрял - в стаята да е било по-топло от колкото е заданието на програмата, защото беше 23 градуса, а аз го настроих на 22 за да видя колко ще утихне.... така затихна, че направо спря :D )
Вътрешното тяло е с изпипан дизайн на живо ми хареса още повече!
Ще видим как ще се справи през нощта и ще пиша пак :)
Ха честито , и да те топли безотказно :17:
Цитат:
mirandi
Ха честито , и да те топли безотказно :17:
Ха наздраве!:080:
Цитат:
Georgi Stoichev
Ха наздраве!:080:
:Drinks:И не си играи много с копчетата , нема смисъл . Аз съм го оставил на 23 и не му обръщам внимание . В тоа живот има много по интересни неща от това да робуваш на една машина .:cool:
2 Прикачен файл(ове)
Така е,ама сега ми е мерак че още е нов.Иначе ,външна - 12 и вятър.Вътрешна беше 21 зададена.Сложих го на 30 и макс вентилатор ,след 8 мин отчетох това :)