Здравейте, ще помоля за малко помощ. Искам да сложа климатик за ОТОПЛЕНИЕ в следното помещение:
17кв хол + 5кв бокс са разположение в едно помещение като височината е 2,6м., а изложението е Юго-изток - 2 външни стени..... климат Софийски .
До тук добре ама сега следват тънките моменти ....... помещението е на партерен етаж (ново строителство). Дължината на южната стена е 4,7м, а на източната 6,2м, Приблизително 11м външни стени, което е много според мен. Прозорците са 3 на брой с алуминиева дограма, която съвсем не е от скъпите. 2 от прозорците са големи панорамни.
В крайна сметка си харесах като вариант Daikin FTXS35K, но някои калкулатори не включват този модел като възможен вариант за това помещение, което ме кара да си мисля, че е на границите на възможностите му, докато този на Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC си го показват като възможен вариант. Най-важният критерии - финансите са макс 1800лв и знам, че за някой друг стотак отгоре има по-добро, но просто нямам възможност за повече.
Ще съм благодарен да чуя няколко съвета или предложения, а също така ще се радвам ако някой ми каже характеристиките на дайкинът при ниски температури за топлоотдаването.
Благодаря предварително, очаквам подкрепа.