Отговор: Избор на Климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
spas.slavchev
Супер, аз останах с впечатление , че са монтирани! Щом си могъл да ги смениш - чудесно. Със здраве да си ги ползваш и да споделиш мнение зимата!
Както обещах, непременно ще споделя.
Верно ли Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium не става за отопления,а само за охлаждане и какво ще препоръчате за 12 кв помещения със изолация и сменена дограма ,например тези Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZMP-S Standart Series и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series или
Цитат:
tony34al
Благодаря.
Цитат:
baraev
Прав сте, има:
https://www.mhi-global.com/products/...1c_english.pdf. Това беше единствената причина да отида на SF серията на ME. Мнението на продавачката е, че според нея нямал. Обадих и се и като провери ми върна обаждане, че видиш ли имал. Смених поръчката за два
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium Series за стаите и един
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZM-S Premium Series за дневната. Отново благодаря за отзивите, насоките и в повечето случаи градивна критика.
И добре направи, че ги смени. С предишните, които си беше избрал, щеше да береш ядове през зимата - според спецификациите изглеждаха слабички машинки, правени за охлаждане през лятото. На отопление и коефициентите, и мощностите им са зле.
С новия модел няма да имаш грижи - надежден е и топли. А от седмичен таймер аз не виждам никакъв смисъл. За мен такава функция е напълно безполезна. Таймер за включване и изключване е напълно достатъчен и върши същата работа.
@Jack Krauser: Доколкото разбрах, таймера сам по себе си дава възможност за настройка на дневна база, която обаче ще важи за всеки един ден от седмицата, месеца и тнт и ще е една и съща. Седмичният таймер би трябвало да дажа възможността да се нагласят различни настройки за всеки отделен ден от седмицата. За мен е важно да мога да настройвам климатиците в режим на работа разделен на работни и почивни дни. Колко ще е ефективно това ми предстои тепърва да разбера, но ако някой използва тази опция ще се радвам да сподели.
никой не я използва .. ако събота и неделя искаш примерно да е по топло - 1 цъкане на копче е ..
Цитат:
baraev
Доколкото разбрах, таймера сам по себе си дава възможност за настройка на дневна база, която обаче ще важи за всеки един ден от седмицата, месеца и тнт и ще е една и съща. Седмичният таймер би трябвало да дажа възможността да се нагласят различни настройки за всеки отделен ден от седмицата. За мен е важно да мога да настройвам климатиците в режим на работа разделен на работни и почивни дни. Колко ще е ефективно това ми предстои тепърва да разбера, но ако някой използва тази опция ще се радвам да сподели.
За почивните дни за какво ти е таймер? Предполага се, че ще си у вас. Много по лесно и бързо е да го пуснеш от копчето, отколкото всеки път да настройваш разни таймери. За делничните дни може да нагласиш климатика примерно да се включва 3 часа преди да се прибереш за да ти е топло.
Като паднат температурите под нулата, включване по таймер не е много добра идея. Това означава, че всеки ден компресора ще прави студен старт, в студено помещение и първоначално ще се напъва яко докато навакса и ги темперира. Този начин на работа съкращава ресурса на климатика.
По-удачен вариант е, когато няма хора в жилището, климатиците да се оставят на минимални градуси, колкото да темперират помещенията. Така ще работят по-плавно и няма да се напъват толкова.
Досега таймера за включване да съм го ползвал само 3-4 пъти. Затова за мен седмичен таймер е напълно безмислена функция.
Алекси ме изпревари и ти е отговорил.
Май, на никого не му идва на акъла за какво точно ги ползват тия седмични таймери... Никой ли не участва в семейни почивки? Или живеете с тъщите си?
Ако се вярва на каталозите , а не на продавачката модела на MHI има седмичен таймер, а модела на ME няма.
@Jack Krauser: Съгласен. Остава нуждата за през работните дни и за да не се задейства таймера през почивните да се програмира със седмичният таймер за през работните дни за да се остави на ръчен контрол през почивните дни.
baraev, ще Ви помоля да не цитирате постоянно всичко което е изписано от друг потребител преди Вас. По прегледно е, като напишете ника на потребителя към който е адресиран Вашия пост. Благодаря за разбирането.
Цитат:
Milen Berberov
Верно ли
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZM-S Premium не става за отопления,а само за охлаждане и какво ще препоръчате за 12 кв помещения със изолация и сменена дограма ,например тези Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZMP-S Standart Series и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium и Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series или
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZMP-S Standart Series е доста по-евтин от останалите два. Ако нямате големи финансови проблеми изберете
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium, остатъка от цената ще ви се върне с течение на времето.
Цитат:
JKanchev
Здравейте,
И аз ще се обърна за съвет към Вас.
Спалня 38 куб/м Север-Изток, две външни и половина стени, изключително студена стая поради силно течение въз основа на което има:
Външна 10 см Каменна вата, 5 камерна Саламандър със 4-и Сезона 2-ен стъклопакет, гипсокартон със най-новата вата 5 см на тавана.
Спалнята е преходна от към Хол, който няма климатик поради рядкото му ползване през студените сезони, но си дърпа топлината.
Не държа да отоплявам двете помещения със една машина, по-скоро да обръща въздуха във изцяло вътрешният Хол.
Среден етаж БЕЗ грам топлещи съседи отгоре и отдолу.
Търси се машина:
- за охлаждане през летните горещи дни /стигащи и до 40+ гр в Русе/ на 100% и смогваща да обръща въздуха и на преходният Хол. Макар, че тялото няма как да бъде монтирано срещу вратата към Хола така, че май много ми се иска. Това последното е под въпрос.
- За отопление главно през преходните сезони на 100% до падане и задържане на външните температури до към минус 5 - 10 гр. Имам изградено локално парно отопление в целият апартамент на Газ, на която не мога да разчитам на 100% поради силното колебание във цената й. Главно поради сериозната цена на Газа и слабите зими последните 2+ години съм се отоплявал с Клими.
- Икономична и дурако-устойчива на сериозният Студен и Влажен климат в Русе.
- Тихо вътрешно тяло /чакам второ дете живот и здраве/.
- От финансова гледна точка не ми се дават много пари. Искам да е оправдана стойността за цена-качество спрямо горе-изброената фактическа ситуация.
Ще се радвам и да ме насочите към коректна фирма в град Русе.
Поздрави.
Спрях се на тази марка и модел климатик Daikin FTXB35C/RXB35C - дали ще ме подкрепите в избора ми за нормално бюджетно решение на нуждите ми за климатизация описани по-горе на стойност от 840 лв.
Аз не бих Ви подкрепил с този избор.
Тая машина, според мен, в Русе ще издъхне още преди Коледа....