Отговор: Избор на Климатик
+1за LG H12AK-NSM/H12AK-UL2 ATHENA( беше на промо в техно... за около 1,8к с монтажа). Но монтажа е на село , какво ли е напрежението там :) ( ако не се лъжа платките на тази марка при някои модели, не за този имаха алергия към лош ток )
Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
виолета
Моля за помощ при избора ни за климатик. Съвсем сбито отговарям по десетте точки, необходими за правилния избор. т.1-жилищно, т.2-и за двете, т3. а/ 24кв.м ,60 куб.м ; б/дървена; в/5 кв.м; г/юг-запад; д/партер; е/всекидневна; ж/къща т4. с.Гложене,Тетевен т.5.24 /20 т.6.не т.7.не т. 8. до 2500 лв. т.9. 35/-15 т.10. правоъгълник 6/4/2,5 метра. Моля, препоръчайте ми добра и коректна фирма в нашия район, разполагаща с нужните модели климатици и специалисти, които да си свършат бързо, качествено и коректно работата. Благодаря Ви предварително !
Аз съм за Fujitsu General ASYG12LTCA, ако не държиш на йонизатори и тем подобни. А иначе колегата Велев от форума ще ти свърши работа.
От тия промоций много хора изгоряха и продължават дори има писано в форума.
А и с тази и още няколко марки след гаранцията няма никои да доиде ако ви потрябва ремонт.
Цитат:
Mega
По тази логика MHI има два филтъра, уж доста по-полезни? Както ида е, от тези машини MHI-то е супер.
Значи, в този ценови клас, машини с истински йонизатори няма. Дали предлагат някъде удължена гаранция / застраховка на това мицубиши или си е навсякъде 2 години? Фуджицуто го видях с 3- годишна гаранция, но едва ли става за спалня?
Днес ми идва клиент на който монтирахме хеви ZM-S в спалнята и LU в хола та този човек каза че според него не било по безшумно хевито.
Хора имам панасоник е12dke и 12lmca . При темп.около +1и0гр.и мъгла Панасоника не е размразявал нито веднъж,ама фуджицото се насра от дефрости на всеки час.Мъка, паралелно работят в еднакви стаи и отворена врата между тях при апсол.еднакви условия.положението е мого зле.
Имам Daikin FVXS в дневната и е абсолютно безшумен при охлаждане и отопление.
Цитат:
juspar
Хора имам панасоник е12dke и 12lmca . При темп.около +1и0гр.и мъгла Панасоника не е размразявал нито веднъж,ама фуджицото се насра от дефрости на всеки час.Мъка, паралелно работят в еднакви стаи и отворена врата между тях при апсол.еднакви условия.положението е мого зле.
Колко са големи стаите?
Цитат:
bobbyap
+1за LG H12AK-NSM/H12AK-UL2 ATHENA( беше на промо в техно... за около 1,8к с монтажа). Но монтажа е на село , какво ли е напрежението там :) ( ако не се лъжа платките на тази марка при някои модели, не за този имаха алергия към лош ток )
Климите на LG се славят с доста кекава електроника. Дали е така и при флагмана им, не се знае. Но по форумите съм виждал бая оплаквания от тях и проблеми с платките им. Точно по тази причина предпочетох панасониците, въпреки малко по-добрите показатели.
Надеждността е по-важна.
48 куб. дефроста трае 8-10 мин.демек много.Ха сега пък почна на 40 мин.Който се е насочил към такъв климатик най-добре да го пропусне.Почвам да си мисля да не би да му има нещо.Някой който има досег с такава машина да каже дали това е нормално.Благодаря.
Аз още не съм видял моите да дефросват още имам два 12LKC
Ако е напънат на 30 градуса с доволно много топлозагуби, даже много на рядко са дефростите. Сега малко по сериозно, явно помещението ти има сериозни топлозагуби. При сходни метеорологични условия и двете ми машини дефроснаха по веднъж сутринта, като работят на 22 градуса.
Цитат:
VeleV.Klima
Че LKC имат ли такава функция изобщо? :)
Цитат:
VeleV.Klima
Че пускай ги вече де, стана студено....