Отговор: Избор на Климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivanov_km
... Знаете, че за да се поддържа гаранцията на климатика се нуждае от профилактика 1 път годишно и ако фирмата е от София аз ще трябва да им плащам всички транспортни разходи и в двете посоки + цената на профилактика. С една дума за две профилактики трябва да платя около 500 лв. ...
Знаем със сигурност, че не е така. Само някои от по-големите фирми, търгуващи и монтиращи битови климатизатори, имат такава порочна (за потребителя) практика, което им позволява да си покриват разходите за персонал в слабите сезони. Не е задължително да поръчваш от такива търговци. Аз имам два различни дайсейкая, с тригодишни гаранции, само за единият от които е задължителна годишната профилактика. Поръчай го от търговец, който не товари с такава услуга. Специално при Тошиба, при по-сериозни проблеми, гаранцията се поема от самия вносител, а не от монтажниците. Те, и без това, едва ли стават за друго. Поне в по-големите фирми.
Успех в търсенето!
Здравейте!
Трябва да купя климатик за апартамента на родителите ми. Бюджета е 1000 лв. и вече няколко дена обикалям по сервизите и магазините, и ровя из нета. Знам че за 1000 лв. не може да се купи добър климатик, но това е бюджета и в него трябва да се събера.
1 - Жилище - Апартамент
2 - Най вече за отопление но ще се ползва и за двете.
3 - около 18кв. височина 3м. Старо строителство, тухла, дървена реновирана дограма, източно изложение, 4ти последен етаж в сградата. Стаята е хол.
4 - Русе
5 - нормална и за двата сезона
6 - няма изолация
7 - ще се топлят само с климатика в тази стая
8 - 1000
То е ясно че за тези пари може да се купи само нещо от най ниския клас климатици с незнаен произход но поне да взема по добрия сред тях. Какъв бихте ми препоръчали в този ценови клас. Или от тези кой е по малкото зло:
Daikin FTXB35C
TREO CS-I12CA1
Panasonic UE12PKE
Panasonic UE12RKE
Chigo CS-35V3A
Daewoo DSB-F1283ELH-V
Finlux FDCI-12LS46GFH
Може да пробваш и това -> линк
Това Gree по-добро ли е от тези по-горе? В смисъл до 1000 лв. това ли е оптималния вариант?
Тези по-горе със сигурност няма да те стоплят, ако се разчита основно на тях. За това грее, не е сигурно, но със сигурност е по-добро от останалите: по-мощен компресор и достатъчно голям външен топлообменник.
Взимай Gree ще се справи в това помещение.За бюджета който си обявил това е най-добрия вариант.
Благодаря за съветите. Мисля да изчакам до петък за да видя ще намалят ли някой от по скъпите модели, което силно ме съмнява, но тайно се надявам :BigGrin. За сега съм се спрял на това Gree. Като консумация на ток, как ще е в сравнение със останалите? Ако някой се сети за друга машина в този ценови клас?
wantedslavi ,никой от посочените горе климатици няма да се справи в помещението,както си го описал.Освен ,ако следващите зими не са топли.Русе, обаче е най-студения град във България. Ако нямаш достатъчно пари, събери още, купи догодина климатик. Тази зима се отоплявай с конвенционален отоплителен уред.Иначе много рискуваш. Не разчитай На Black Friday ,намаляват само залежалите стоки.
Цитат:
emil vasilev
wantedslavi ,никой от посочените горе климатици няма да се справи в помещението,както си го описал.Освен ,ако следващите зими не са топли.Русе, обаче е най-студения град във България.
Господин Василев, ако познанията Ви, по климатична техника, са добри колкото и по метеорология, по-добре да не давате съвети на хората за климатици.
Ако се интересувате, кой е най-студеният град в България, може да погледнете тук -> линк
Господин Христов, познанията Ви в областта на климатичната техника би трябвало да са Ви достатъчни, за да схванете, че не ниските температури са проблем за машините въздух / въздух, а едно друго нещо... Особено през зимата, около реките. :)
Факт, влагата разказва играта на машините, постът обаче, не засягаше нея, а Русе като най-студен град. Случвало ми се е (не един и два пъти), да пускам машини в Русе през зимата и пределно добре знам, каква е ситуацията там :)
Също, да добавя, че влагата е фактор до около -5 или -6 градуса, след това вече абсолютното влагосъдържание клони към нула (подсказвам, това e причината старите хора да казват "сух студ"). За да си го обясните по-лесно може да ползвате това -> Молиер
Цитат:
P.Hristov
Господин Василев, ако познанията Ви, по климатична техника, са добри колкото и по метеорология, по-добре да не давате съвети на хората за климатици.
Ако се интересувате, кой е най-студеният град в България, може да погледнете тук ->
линк
Господин Христов , благодаря за линка.Метеорологията ми е голямо хоби. Сега видях,че даже в София е по-студено от Русе. Всеки в Русе знае на какво невероятно място се намира метеостанцията. ако
wantedslavi живее наблизо няма проблеми(което не ми се вярва). Можехте в сайта да видите коментарите за разминаването между показанията на метеостанциите в Русе и Гюргево(само на 4 км разстояние).
по нашия край мъгла и -10 е нерядко явление и почти всяка зима се наблюдава ,и наистина е изпитание за всяка машина