Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tih
Има ли някой добър човек, който да ме насочи или да ми даде съвет, моля?
При вариант мултисплит можеш да избереш следното:
Panasonic
CS-E7QKEW
CS-E9QKEW
CU-2E15PBE
Samsung
AR07HSSDBWKNEU
AR09HSSDBWKNEU
AJ050FCJ2EH
Toshiba
RAS-B10N3KV2 - 2
RAS-M18UAV-E
И трите варианта гравитират около 3000 лева. Самсунг имат и по-никък клас вътрешни тела, ако искаш да свалиш бюджета. Естествено за разлика от предложените от мен те са 19, а не 16 децибела и са с малко по-ниска енергийна ефективност.
Цитат:
tih
Има ли някой добър човек, който да ме насочи или да ми даде съвет, моля?
Moжеш да погледнеш и тази комбинация:
1. Детска-12.25м2 - Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZM-S
2. Спалня-17.50м2 - Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZM-S
Цитат:
AC_From_Hell
Toshiba
RAS-B10N3KV2 - 2
RAS-M18UAV-E
Гледам в интернет, външното тяло му дават произход Япония. Това реално така ли е или?
забрави го това ,дори за японския пазар не са сглобени в япония
Цитат:
Alexi
Тук си с грешка колега.За малките мултита не мога да гарантирам,но от големите съм монтирал и си пише Made in Japan.
Цитат:
Alexi
Японското производство за Европа в момента се състои от:
всички външни тела мулти
всички външни тела термопомпи
всички вътрешни тела термопомпи
Може и да има някой VRF, но не съм 100% сигурен.
Цитат:
AC_From_Hell
Не знам как и двата може да са точни, при положение, че двата климатика нямат нищо общо. Този дайкин е една изнасилена 12-ка и не си струва парите в никой случай. Нокрията пък е корава машина, значително по-мощна от дайкина, с по-добри параметри, по-качествена, изобщо по-висок клас климатик.
Мерси. И аз клонях към Нокрията. Не бях сигурен дали Фуджитцу е толкова добра марка като Дайкина. Ще взема Нокрията.
Цитат:
Leo_P
имам монтирана Toshiba Daiseikai V RAS-13PKVP-E.
Защо не си вземете една RAS-10PKVP-E?
Цитат:
KI_YOOU
Гледам в интернет, външното тяло му дават произход Япония. Това реално така ли е или?
Японско си е тялото и е много добро. Друг е въпроса, че личното ми убеждение е, че мулти системите не са подходящи за битови машини. Това за мен са офис машини, но това си е мое виждане.
https://forum.setcombg.com/members/m...%BD%D0%B0.html
[QUOTE=Mega;715812]Японско си е тялото и е много добро. Друг е въпроса, че личното ми убеждение е, че мулти системите не са подходящи за битови машини. Това за мен са офис машини, но това си е мое виждане.
Моето наблюдение е,че мултито е особено подходящо за жилища с малки топлинни загуби и особено когато спалните са малки.Не съм видял все още мулти да има онзи хладък полъх който го наблюдаваме при единичните сплитове.Другият плюс за мен е,че вътрешните тела могат могат да се спират винаги без значение от външните температури за хора с нетърпимост към движение на въздуха при спане стига да работи едно вътрешно тяло.Спряното тяло е винаги загрято до някаква степен и след пускане веднага духва топло.От особено значение за мен е и разликата в компонентите които са вложени в едно външно тяло на мултисплит и болшинството от единичните сплитове.
Да този модел на 220V е перфектен с ниският си минимум. Но дали ще е достатъчно безшумен за спалня? Знам че имат режим "sleep"... но все пак.
На тази тошиба не е ли много голям спада на мощността при ниски температури?
Цитат:
dimkaraganchev
На тази тошиба не е ли много голям спада на мощността при ниски температури?
Абе човек, не разбра ли че няма Дайсекай от която и да е серия, който да не топли на ниски температури. Аз лично имам наблюдение върху 5,6, 8-ма серия и японски ПДР, като е нямало случай да не топлят независимо условията. Това са доказани машини...прерови форума и намери някой дето има проблем с топлото с Дайсекай.
Цитат:
MisterT
Абе човек, не разбра ли че няма Дайсекай от която и да е серия, който да не топли на ниски температури. Аз лично имам наблюдение върху 5,6, 8-ма серия и японски ПДР, като е нямало случай да не топлят независимо условията. Това са доказани машини...прерови форума и намери някой дето има проблем с топлото с Дайсекай.
Говорим за мулти, а не за дайсейкай.
Иначе си прав, че като цяло Тошибите топлят.
Цитат:
MisterT
Не, не разбрах, че Toshiba RAS-M18UAV-E е Дайсекай, пък и не това е важното. Въпросът ми беше, че при max 8,30 kW при +7*С и дават 2,65 kW при -7*С. Това достатъчно ли е да топли 2 стаи? Или аз не смятам правилно?