Савов, какво ще кажеш за двойно роторните хибридни компресори с СОР над 5?!
Савов, какво ще кажеш за двойно роторните хибридни компресори с СОР над 5?!
То се вижда технологията. Над 1000 лева е дал за Хитачито, около 1300-1500 за Тошибата, като сложиш и монтажи, пътни и т.н. - отиде към 3 бона! За тия пари щеше да има нов климатик, който щеше да работи поне 10-15 години, ако е Дайкин и над 20!
мда и какъв е тоя коп 5 а му харчи по 500 вата на час .. то Фуджицуто ми 12ка с коп 3.8 харчи по малко
Следващите подобни коментари които обръщат темата в друга посока ще бъдат изтривани.
Може да си нямам хал хабер от "технологията която е вложена в японските "китайските" модели"
Първо намери в бг един климатик който наистина да е правен в Япония, малко трудно ще намериш такъв точно на нашият пазар "търсил съм"
Другото което е сравни параметрите на един 10 годишен климатик среден клас, и на един сега правен среден клас, този който е правен сега ще видиш че е с много по добри параметри от този правен от преди 10 години....
техниката се развива постояно, все нови и нови неща се влагат....
Въобще който има желание да си ги кара и стяга дъртите брангии, да си ги кара...
- - - - - - - - - -
то ако ставаше толкова лесно колега, щях да взема един двойно роторен хипер дупер супер компресор, да го бучна в насраното нео и вече щях да имам супер машина, и няма си купувам друг...
Ама не е работа само в компресора, и цялата периферия е важна, как са настроени нещата вътре във машината, много ги прехвалвате тези компресори...
под японски се има предвид правен ЗА япония а не В япония има голяма разлика ..
Савов, попитах те не заради самият компресор, а да споделиш според теб тази технология от кога се влага в домашни климатици?
Ти твърдиш разни неща и аз се опитвам да те накарам сам да стигнеш до извода, че грешиш. Според теб следните параметри за машина от коя година става въпрос?
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 ~ 3.9), 9600 BTU (1700 ~ 13300)
Консумирана електроенергия: 495 W (55 ~ 940)
COP: 5.66 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7*С външна температура (20*C; в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 ~ 8.1), 13600 BTU (1700 ~ 27600)
Консумирана електроенергия: 680 W (55 ~ 2000)
COP: 5.88 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2*С външна температура (20*; в помещението):
Отоплителна мощност: 5.9 kW, 20100 BTU
COP: 5.77 (средна стойност)
Параметри на климатизатора при -15*С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.9 kW (16700 BTU)
и да допълня, това е машина с двойно роторен хибриден компресор.
Да разликата е значителна, дайкин за Европа и дайкин за Япония са съвсем различни машини...
Осебено чешкият дайкин, е че той се предлага единствено и само в булгаристан и в Румъния, и никъде другаде по света..
ние сме на прецаканата географска ширина общо взето...
- - - - - - - - - -
еми не знам от коя година е този климатик.. ама знам че за времето си е бил много висок скъп клас...
сега със същите параметри можеш да си вземеш среден клас климатик...
спомени колко е струвал тогава, колко струва сега един със същите параметри...
не можеш да вземеш климатик от среден клас с такива параметри ,това е 28ца ,посочи ми един ..
Така, ще допълня Алекси. Такъв климатик и висок клас пак не можеш да вземеш и сега. Иначе това е RAS-285PDR и произведен през 2001 година, преди 5~6 години ми струваше 850 лева без монтажа и бачка непоклатимо на къщата на баща ми на 1500 метра височина.
А климатик с параметрите на средна ръка сега е бившото ми Саньо произведено през 1992 година и купено от мен през 2000 година- все още работи
Според вас, и написаното излиза че, от година на година, климатичната техника върви на зад, вместо да отива напред...
Нещо не съм много съгласен с тази работа.. искам да видя някой стар климатик който да е фрашкан със всичките тези нужни и ненужни простотии, като например уруру сарара-та.....
Trayan Savov, темата ще бъде заключена заради Вас.