Отговор: Избор на климатик 2016 г.
  Благодара ви за мненията.Определено се спряхме на Mitsubishi Heavy SRK3ZM-S - премиум серията,само се колебая меджду 9 или 12 тоест 25-та или 35-та.Прочетох че 25-та е на границата за тези 45м3 а за 35-та ме притеснява дали няма да се окаже голяма за тези кубици и евентуално да влиза често в режим on/off  и ако се случи така това проблем ли ще е за машината.Моля за вашите мнения по въпроса.Благодаря ви предварително.
  Според моя опит, Хеви не се чуват дали работят или не. Много са тихи. Он/оф режим няма да го забелязвате. Ако имате достатъчно финанси си вземете 35цата.
  Здравейте колеги,

Обръщам се към Вас с молба за съвет за:

- избор на инверторен климатик
- препоръка за фирма за монтаж/поддръжка

Ето характеристиките на помещението:

1. Жилищно.
2. Предимно за охлаждане през пролетта/лятото; вероятно е да се ползва частично за отопление през зимата.
3а. Квадратура – 13 квадратни метра; Кубатура – 34 кубични метра.
3б. Двукрила дървена дограма, включваща наполовина остъклена врата към тераса.
3в. Обща квадратура на дограмата – 5 квадратни метра.
3г. Южно изложение.
3д. Помещението е средна стая в апартамент с 3 южни и 2 северни помещения. Съседните помещения – хол и спалня – не се отопляват/охлаждат, и почти не се ползват. Апартамента е на първия етаж, под него има неотопляеми гаражи, над него – друг апартамент.

През лятото помещението е много горещо, без охлаждане температурата може да стигне 30 градуса и повече. Естествена вентилация почти не съществува дори когато са отворени прозорците – което почти не се прави, защото през деня от улицата влиза много топлина.

3е. Спалня/дневна (по тази причина климатика трябва да е много тих).
3ж. Апартамент.
4. София, квартал Лозенец.
5. 18-20 градуса.
6. Няма изолация.
7. Има два десктоп компютъра, единия работи почти непрекъснато, другия – отвреме/навреме. Тия компютри са голям проблем през лятото, защото допринасят значително за затопляне на помещението.
8. 1500 лева +- 150.
9. От -5 градуса през зимата до +40 градуса през лятото.
10. За съжаление не мога да предоставя такава скица. Стаята не е много голяма, мебелите са легло, бюро, малък гардероб и малък шкаф за дрехи.

Както споменах по-горе, ще съм благодарен за препоръка/насока относно фирма, която да извърши монтажа и евентуално поддръжка/профилактика на климатика. Монтажа се очертава да бъде доста комплициран, затова се надявам да си имам работа с хора с опит в тази дейност.

Благодаря предварително за отговор(и).

Здраве :-)
  M. Heavy 25 ZM-S
:thumbup
  Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG09LUCA
Panasonic CS-E9QKEW~CU-E9QKE
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium
  Александър от тези които си препоръчал кой ти е любимеца?
     1 Прикачен файл(ове)
  Здравейте,

Ще купувам климатик с основна цел охлаждане, като е възможно 2-3 пъти зимата да се използва и за отопление, тъй като парното загрява сравнително бавно, но не това е приоритет.
1. Жилищно
2. Ще се използва за охлаждане, като е възможно 2-3 пъти да се пуска и зимата, но по принцип през зимата в стаята е сравнително топло.
3. Каква е:
а) квадратура 23 кв.м. и кубатура 60 куб.м.;
б) ПВЦ дограма, двоен стъклопакет, предполагам е най-евтиния вариант, без специални стъкла;
в) прозорци 5 кв. м. + допълнителна врата за тераса с прозорче над нея 1.7 кв.м. = 6.7 кв. м.;
г) не мога да определя изложението, но около обяд започва да напича през дограмата и така продължава до надвечер;
д) предпоследен етаж е, но над стаята има в по-голямата част тераса, може би над 50%?
е) всекидневна;
ж) апартамент?
4. София?
5. Ще се поддържа лятото и зимата около 20-22 градуса.
6. Има външна изолация на стените, над тавана половината е застроена, другата половина има тераса без изолация.
7. Има готварска печка, която се използва доста често, настолен компютър, включен постоянно, телевизор също включен доста често и загрява прилично и от време на време се пускат още 2 лаптопа.
8. Сумата не е твърда, но да кажем около 1000-1200. Като съм готов да взема по-евтин вариант, който ще знам че може да охлажда, като не държа на отоплението.
9. Напоследък започва да се усеща горещината в стаята, а навън е едва 20 градуса. Предполагам че като запоне да стига 26-30 и ще се включва да охлажда. Лятно време в жегите в стаята не се диша и държи около 35 градуса до късно вечер.
10. Направих схема, като жълтите стрелки показват откъде пече през повечето време:
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19583&stc=1
Благодаря!
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
kokovox  
 Александър от тези които си препоръчал кой ти е любимеца?

Първия в списъка...Но не бих пренебрегнал и последния.
  borisoff, всяка една машина с номинал в режим охлаждане от 3.0~3.5 kW ще Ви свърши работа.
  Благодаря, а някой конкретен модел и фирма за монтаж да препоръчате?

Едит: забелязах, че се продава wifi модул за Mitsubishi климатици и по-точно това: WiFi адаптер MAC-557IF-E

Някой запознат ли е кои климатици поддържат подобен вид модули, тъй като до момента дори не се бях замислил за предимствата на нещо такова.
  За модел зависи колко пари искате да похарчите. Както Александърс каза по-горе климатик с номинал 3-3.5 ще свърши работа за охлаждане. Има варианти и за 700 лв има и за 1100. Аз бих погледнал Daikin FTXB35C, Hitachi RAK35PEB, но някоя Мидея също би свършила работа.
  На FTXB не може да се слага WIFI.
     1 Прикачен файл(ове)
  Здравейте,

Моля за съвет и вашето компетентно мнение!

Налага се да купувам нов климатик.Kлиматика ще се използва зимата за отопление това е единственият възможен начин за отопление.
Ето данни за помещението.
1. Жилищнo
2. Ще се използва основно за oтoплeние
3. Kaĸвa e:
a) Квaдpaтypaтa 18м2 ĸyбaтypaтa 47м3
б) ПВЦ дограма двоен стъклопакет КА - стъкло
в) ĸвaдpaтypa пpoзopците 4м2 и врата 1,6м2 общо 5,6м2
г) Изложение Юг/запад
д) Етaж 6, среден от горе има още 2 етажа като над мен етажа е необитаем в дясно съседната стая не се отоплява.
e) Помещението се използва за вceĸиднeвнa и cпaлня
ж) Апapтaмeнт - панел
4. B ĸoя чacт нa Бългapия - ВАРНА
5. Жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe зимa 24-24,5
6. Изoлaция външна на едната-външната стена EPS 8см минерална мазилка
7. Елeĸтpичecĸи ypeди:телевизор 40 инча
8. Сyмa 1500-1700 с монтаж     
9. Зимaтa зa oтoплeниe до -10/-12
10.Сxeмa нa пoмeщeниeтo:
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19596&stc=1
Имам предпочитания към марките:

Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric, Toshiba 

Но не знам точно към кои марки и конкретни модели да се насоча. Надявам се вие да помогнете за точният правилен избор.
Благодаря ви, предварително.
  Във Варна една 25ца ZM-S ще върши работа.
  Ми, не вярвам, по скоро Сузуми 13, че тия 24-25С.....