Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KorteZ
Здравейте, настана време за закупуване на още един климатик. Досега ползвам Mitsubishi Heavy SRK25ZG-S и съм много доволен от него, искам да взема втори климатик за стая 15 квадрата 3.05m Ш/ 4.90m Д/ 2,50m В.
Спрял съм се на два модела Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S/SRC25ZM-S PREMIUM иFujitsu General ASHG09LUCA/AOHG09LUCB като цена разликата между двата е малка.Въпросът ми е кой от двата да избера ?
Благодаря предварително за отговорите!
Ако сте доволен от Митсубишито си вземете от същата марка. Аз не знам в какво Фуджитсуто превъзхожда Хевито.
Цитат:
Jack Krauser
LG D12CM
Тежест външно тяло (кг):34.3
Тегло вътрешно тяло (кг):8.5
ASHG 12 LMC
Тежест външно тяло (кг):26
Тегло вътрешно тяло (кг):8.5
:thumbdn:
С това какво искаш да ни кажеш?
Няма да се учудя ако видим в някоя клима бетонно блокче за баласт тази практика я има в усилватели и друга техника.
Цитат:
zlativ
Здравейте, oбpъщaм ce ĸъм Bac за съдействие, необходим ми е климатик до към 1300-1400лв.Ще се ползва в жилище - кухня с трапезария, предимно за отопление, ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo са съответно- 22м2, 2.60 виcoчинa. – 55m3б,РVС дограма с двоен стъклопакет, излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo е Запад. Апартамента се намира в Бургас - Помещениетo e пpиcъeдинeнa тepaca, ĸoятo e кухня бокс + трапезария, климaтиĸa щe ce пoлзвa глaвнo зa oтoплeниe, зaтoвa ми e вaжнo дa e иĸoнoмичeн пpи paбoтa зa oтoплeниe, тъй ĸaтo cъм c мaлĸo дeтe и дъpжим тoпличĸo.
Цитат:
v3nom
Здравейте,
бих искал да попитам дали този климатик Инверторен климатик LG D12CM.NSJ/D12CM.UL2 би бил достатъчен предимно да топли зимата помещение 22-23 квадрата, двойна дървена дограма с тераси с ПВЦ и двоен стъклопакет, изложението е североизточно, етажът е 1-ви над гаражи с изолация на пода, стените и тавана. Желаната температура нa oтoплeниe e 22-24 гpaдyca.
Благодаря предварително за отговорите!
И на двамата мога да препоръчам Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR за 1400лв с монтаж.Тази зима се представи отлично в хол 23.5 квадрата в къща на втори етаж, под който има неотопляем първи етаж.
За 1800лв и нагоре има и по-хубави = мицубиши хеви, тошиба, фуджицу...
Цитат:
Galkata
Здравейте, този форум ми помогна преди 8 години да си избера климатици от които съм безкрайно доволна. Климатици Мицубиши Хеви /модел не мога да ви цитирам сега/ през 2008 година ги купихме, монтирани са във Враца /сравнително студен град/ В началото на 2012 г когато беше 7-8 дни - 25 градуса работеха без проблем и без да замръзнат. Много, много съм доволна, тихи, пестеливи доста и топлят много, е струваха доста пари, но всеки лев си струваше, още ги ползваме и работят без никакви проблеми. Ползваме ги основно и само за отопление, апартамента е студен като цяло, тухлен и без изолация в блок без парно и без много съседи. Ситуацията е такава, че вече не живея там и ми предстои обзавеждане на друг апартамент и съответно покупка на нови климатици. ММ си е харесал Мицубиши Електрик Зубадан, но аз още не съм ровила и гледала нищо. Та въпроса ми е Мицубиши Хеви или Електрик, по онова време 2008 година Електрика май бяха по слаби откъм показатели, но е минало доста време оттогава. Ще се радвам да чуя мнения, ще ми трябват два климатика за една южна стая 21 квадрата с тераса отворена и една изцяло северна към 12 квадрата с тераса отпред остъклена и зидана с итонг, без изолация са, но апартамента е вътрешен и топъл ./панелка/.
:ME MSZ-FH##VE/MUZ-FH##VEHZ на хартия е с много по-добри х-ки от MHI SRK-ZMX и е до -25гр.
MHI SRK-ZMX е до -15гр.
ME MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ струва около 2100 лв.
ME MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ струва около 2700 лв.
MHI SRK20ZMX-S струва около 1800 лв.
MHI SRK25ZMX-S струва около 2000 лв.
MHI SRK35ZMX-S струва около 2300 лв.
- - - - - - - - - -
Цитат:
justify
И на двамата мога да препоръчам Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR за 1400лв с монтаж.Тази зима се представи отлично в хол 23.5 квадрата в къща на втори етаж, под който има неотопляем първи етаж.
За 1800лв и нагоре има и по-хубави = мицубиши хеви, тошиба, фуджицу...
Марката Sharp май приключи с климатиците.Новия собственик се интересува предимно от TV дисплеи.
Шарп GHR е идеален за НЕспални помещения. И за по-сериозни натоварвания :) Не си слиза до минимума по книга /поне при мен/. Стандартно е с 60 мес. гаранция /гледайте ако може да е без плащания за годишни профилактики. Стандартно си е СИВ!
Ако ще е Панасоник обаче - Е12QKE - малко повечко е като цена, но е по-тих от Шарпа и с малко повечко глезотийки /но не е болка и да ги няма - аутокомфорта и еконавито - спокойно може и без тях/.
Та за горепитащите - Шарп 9-ка или Панасоника 12-ка!
Как е с дефроста този Шарп, че не знам защо, но ми вдъхва доверие и се замислям да взема един такъв.
GHR е с добре проектиран дефрост, разбирай размразява при нужда.
При мен се случва да дефроства и без нужда, но набързо. Работата е там, че за моето помещение щеше да ми е идеално 7-ца, затова не съм много критерий, понеже стаята е в топъл блок и с изолацийки на външните стени и тавана :). Но гарантирам че с GHR няма да сте на студено :)
Благодаря на Емил за линковете, в крайна сметка поръчахме последните два MHI SRK25ZMX-S струва около 2000 лв.
MHI SRK35ZMX-S струва около 2300 лв. има някаква промоциика и решихме да не чакаме :thumbsup: предполагам, че ще съм доволна, реално климатиците ни във Враца са от същата серия SRK , просто вече са поостарели :)
От години цените са такива, промоция няма! Имаше преди няколко месеца, 25цата на 1750лв.
Здравейте,предстои ми покупка на климатик.Става въпрос за помещение 18кв.м с височина 2,50м панелно жилище среден етаж с една външна стена с изолация.Климатикът ще се използва основно за отопление през зимата. Желана температура около 25 градуса.Спрял съм се на на следните два модела:Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM 1580лв |
с монтаж.
Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 1280лв с монтаж. |
Моля за мнение и впечатления за по-добрата машина и струва ли си 300лв повече за Mitsubishi.
Благодаря ви предварително!
П.П Климатикът ще се използва в град Варна ако това е от значение заради климата.
струва ли си 300лв повече за Mitsubishi. Според мен си струва,прочети двете теми
JORO71 може да погледнеш и Fujitsu 12 LUCA.Лично аз предпочитам LUCA пред SRK35ZM-S.