Здравейте колеги и честита 2016 г.
Става въпрос за доста стара Мидея /поне така пише на него и се води като марка/ но може би е нещо друго като изпълнение. Самата машина е 24-ка и като модел се води KFR-61 C .
Като кажа модела в сервизите, никой не го разпознава, а го свързват евентуално като модел на Чиго, защото те били с това обозначение - KFR.
Та след близо 13-14 г. безпроблемна работа / супер доволен съм/, климатика изглежда се опитва да се предаде, но аз все още не искам да го пенсионирам. Знам ,че ще ме посъветвате да не се занимавам да го правя, но въпреки всичко ако някой може да помогне със съвет насока или мнение, ще съм много благодарен.
Реално проблема е следния:
Климатика си стартира, започва да духа доста топло, но въздушната струя от турбината е доста слаба. Не мога да променя скоростта на турбината от дистанционното, въпреки че приема командата издавайки звуков сигнал. След няколко минути работа, турбината спира да се върти , а външното тяло изключва, като на дисплея си свети само зелената светлина /OPERATION/, че все едно климатика работи.
Изглежда се включва някаква защита и след около 15 минути отново тръгва, но за около 5 минути, пак духа слабо и изключва отново. Червената светлина за дефроста /PRE.DEF./ въобще не светва, също нищо не мига за да се види евентуална грешка за проблема. Ако пусна климатика само на вентилатор, не тръгва и това ме кара да го смятам за главен виновник.
Вчера след поредното спиране, свалих предния панел на вътрешното тяло и установих, че мотора на турбината е доста горещ /буквално пари/, което ме навежда на мисълта, че евентуално проблема е от него - но какво може да му е?
Дали пък проблема му не идва, от трите релета за оборотите , /бавна, средна, бърза скорост/ на самата платка?
Само за информация, преди 10 дни пак направи този проблем, но тогава след няколко включвания, изключвания и промяна на режимите на работа /топло,студено...и различни скорости на вентилатора/, се оправи тръгна да си работи съвсем нормално.
Ако някой има информация какъв е вътрешния мотор на турбината, от каква машина може да се замени евентуално и от къде да се намери, базирайки се на този модел който е при мен - KFR-61 C / или по номера на вътрешната платка CE-KFR53GW / Y-C.D.1.1 / , ще съм много благодарен.
Ще съм благодарен също и за насока и евентуално координати, на човек/сервиз от София, който може да го види, провери и ремонтира.