Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте дойде и моят ред да питам .Искам да климатизирам жилището , след оглед и спрямо опита от предните собственици ще се използват 2 климатика . 18 ка за хола и кухнята ( те са на едно ) и 12 ка за 2 малки спални ( отделни са ) .Човека идва гледа разбрахме се само че искам и второ мнение .Бюджета е 3000лв. и малко отгоре .Предлага ми 3 AUX-а за всяка стая или евентуално 2 Даикин или ЛГ които са малко над бюджета. На човека му имам доверие и няма нужда да го плюете , просто искам да чуя и други мнения , по скоро съм склонен да заложа на по сериозни машини.
П.П. Единия задължително трябва да е 18 ка ( Хола и кухнята за около 35 кв.м3)
AUX и LG не знам ,за бюджета,който сте отделили една по- свястна 12 и две 9-ки, но по-свестни машини....Колегите тук ще си дадат тежките думи и съвети.Зависи и каква е квадратурата на стаите.....
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
А как стои въпросът с гаранцията?
Макар,че познати,които продават Триото казват:
-На 1000 продадени от два до три оказват дефекти в гаранция.
Гаранцията ще се търси в Румъния.....
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Цитат:
ponyasd
Еми купи го направо от ОХМиро
Здравейте, предстои ми покупка на 3 броя климатици и имам големи колебания между няколко модела.
1. Климатиците ще са за домашна употреба - 2 спални + хол с кухненски бокс
2. Основно за отопление, но ще се използват и за охлаждане лятото
3. Помещенията са с квадратура: спалня 1 - 12 кв/м - 26.4 куб.м, спалня 2 - 10 кв/м - 22 куб.м., хол - 17 кв/м - 37.4 куб.м. Височината е 2.2 м. Жилището е апартамент с изцяло южно изложение. С външна изолация. ПВЦ дограма, двоен стъклопакет, на последен 5-ти етаж.
4. Град София
5. Температура за зимата - поне 23/4 градуса
6. Има изолация на всички външни стени
7. В едната стая има фурна, котлони, аспиратор, пералня, хладилник, телевизор. В двете спални има само телевизори.
8.Около 1300-1500 на климатик с монтажа
9. По данни от последната зима на -22
Насочил съм се към няколко модела и се чудя кой е правилния избор, та моделите са както следва:
КЛИМАТИК MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK / SRC 25 ZS-S - PREMIUM
КЛИМАТИК TOSHIBA RAS-10N3KV2-E1 SUZUMI PLUS
КЛИМАТИК FUJITSU GENERAL ASHG09LUC/AOHG09LUC
КЛИМАТИК FUJITSU GENERAL ASHG09LMCA/AOHG09LMCA
Като за най - малката стая (спалня) имам колебания дали климатика да не е 7-ца. Ако имате препоръка за по добър модел с радост ще я приема. Предварително благодаря.
.
За двете спални MHI 20zs-s, а за хола 25 или 35zs-s.
За спалня от 10кв.м и височина от 2,2м аз ти препоръчвам да помислиш за друг тип отопление.
Цитат:
Gyokov
За спалня от 10кв.м и височина от 2,2м аз ти препоръчвам да помислиш за друг тип отопление.
Защо друго отопление?
С подов климатик всичко си идва на мястото.
86 куб.м. може да се отопляват с 3 климатика , само че волтажа не трябва да е 220 .
Цитат:
gerhar
86 куб.м. може да се отопляват с 3 климатика , само че волтажа не трябва да е 220 .
Какво общо има волтажът с отопление.
Това,че „японките”,които също излизат от китайските заводи са по икономични и с повече глезотии е вярно.
Но има машини на 220 v,които също са добри и топлят.
Въпросът на колегата беше за машини,за нашия пазар.
Човекът си е избрал вече климити.
Това,че единия предлага смяна на отопление,а другия волтажът..
Просто се интерисуваше дали е подбрал мощност и модели,като тишина и надеждност.
Малко извън темата!
То и Хонда построиха тази година десетият си завод за автомобили в Китай,обаче лично аз не бих се отказал от нов Акорд.
Японците са 126 милиона,техните заводи от години произвеждат техника-само за Тях.
Специално за перални Сименс-Бош-произвеждат едва 7%в Германия и то за тях.
Така,че пак стигаме до клас и цената.
Iskrensi от машините които сте избрали най-добре е 3 бр. MHI 20 zs-s .
Коко е направил много добро предложение.
Към Лорда!
Първият ми климатик е Санг 18-ка.
Охлажда супер.
Отопление до нула градуса.
Под нулата започва пъшкане,охкане..дефрост..и няма топлина!
Е..е здрав е работи,но не става за отопление!!
Така,че...AUX,..как отоплява не знам.
А..междувременно ще кача снимката на дистанционното.
Същото дин. видях при климатици Дипломат.
И кой колко зна..незнайни ..
Благодаря за мненията, относно другия тип отопление мисля, че климатика е най - функционалното решение + лятото не се живее с това южно изложение.
Горе долу разбрах за какво става въпрос, MHI е моят климатик. За малката стая ми се струваше Fudjito да е по подходящ защото отоплението му започва от 0,5 KW, докато МHI са от 0,9 KW. И въпреки, че е малко по шумен мисля, че се преживява.
А за стаята която е 12 кв/м пак е по добре да е 7-ца така ли? Не е ли по добър вариант да е 9-ка и да има малко повече излишък, не съм убеден, че се изразявам правилно но се надявам да ме разберете.
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 23884
Климатици с такова дистанционно -само охлаждат.Логото няма значение.