Отговор: Избор на климатик 2017
Вярвам ти,мога да добавя също и друг пример - КЛИМ.SANG AUS-12H53R150L | Инверторни Split системи | Климатици и Такъв Санг си взе миналата година мой познат,някаква промоция за 650 с монтажа и три години гаранция.Миналата зима - НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ! Познавам децата му - доста са зиморничави и обичат да се глезят ходейки неглиже в стаите по сред зима.
Някои ще кажат че харчи повече в сравнение с по скъпи модели - възможно е,не съм мерил.Възможно е и след няколко години вследствие завишен разход да се изравни като цена с някоя 12 - ка LMCA например,а след 10 - с някой Зубадан,но това са все относителни неща,интензитет на ползване,сурова/мека зима,налично алтернативно отопление,продажба на жилище....Важното е ,че е евтин и достъпен за повече хора.В моето малко и бедно градче 12 LMCA струва 1370 с монтажа.Санга е 650.Кой мислите че избират хората ? Тая песен,че не съм достатъчно богат за да си купувам евтини неща тук не я пеят.Хората искат СЕГА и на момента да се разхладят и при заплати от 400 лева въобще не ги интересуват доводи за нерентабилна в дългосрочен аспект инвестиция.
Колега аз на момента ти давам 600лв. за твоето 12LMC,ти си вземи с парите Санг,ако искаш и ще ти го монтирам без пари,ей така за да останеш с усещането за правилен избор.
Принципно , българина като продава, винаги му е евтино, като купува , винаги му е скъпо. Пак се стигна до трабанта и мерцедеса.[emoji1]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
"ponyasd" за съжаление си много прав , че доста хора нямат възможност за хубав климатик , но си и прав , че след известно време от икономията и по-дългата служба на по-добрия парите му се избиват(поне средните класове на добрите марки).
Но ето ти и един пример с мойта съседка - пенсионерка (определено не е с голяма пенсия): топлеше се на дърва и въглища,смрад голяма чак и в къщи.При нея - хамалогия.Викам и вземи си климатик - ще се родиш,тя не - много ток!Така до преди 3г,счупи си ръката и нямаше как да слугува на дървата.Сложиха и 12LMC май и.... .Сега ми вика "що не те послушах по-рано, парите за дърва по-малко,хамалогия и цапаница няма".
Така че , всеки си преценява сам за себе си...(:) и с помощ от форума:) ).
Дилема.
За всекидневна, ново строителство, 23 м2:
- MHI SRK / SRC 35 ZS-S
или
- General ASHG 12 LUCA
Ако дилемата беше на дневен ред при мен, аз бих избрал Хевито. Причината е тривиална, харесва ми дизайна му, отделно го дават и една идея по тих. В същото време не подценявам ни най малко Фуджицуто, то е доказала се машина - колко вече 6,7 години е на пазара, за него коментарите са излишни.
Привет! Моля за съвет от вас какъв инверторен климатик би бил подходящ за моето помещение.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – панелно жилищно пoмeщeниe - спалня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора – зa отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 14,11 м2, 37,39 м3
б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ петкамерна с двуслоен стъклопакет като пред прозореца има балкон, който е също с ПВЦ петкамерна с двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците - 6 м2
г) изложението на помещението - запад/север
д) етаж на помещението в сградата – 2 eтaж (стаята в жилището под моето не се отоплява), външен aпapтaмeнт (северна стена)
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението - Русе
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – зима 21 гpaдyca
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията – има външна изолация 7 сантиметра стиропор
7. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1500-1800 лeвa (желателно е да е тих)
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане – за отопление от - 20 до 17 градуса
Досега съм се отоплявал с конвектор Адакс 2000W. В стаята срещу спалнята използвам климатик LG D12 AK, като вратата е постоянно отворена за да навлиза топлина към коридора.
Идеята е вратата на спалнята също да стои предимно отворена.
Като цяло съм си харесал MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VЕ
Благодаря предварително за отговорите! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
orion
Привет! Моля за съвет от вас какъв инверторен климатик би бил подходящ за моето помещение.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – панелно жилищно пoмeщeниe - спалня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора – зa отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 14,11 м2, 37,39 м3
б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ петкамерна с двуслоен стъклопакет като пред прозореца има балкон, който е също с ПВЦ петкамерна с двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците - 6 м2
г) изложението на помещението - запад/север
д) етаж на помещението в сградата – 2 eтaж (стаята в жилището под моето не се отоплява), външен aпapтaмeнт (северна стена)
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението - Русе
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – зима 21 гpaдyca
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията – има външна изолация 7 сантиметра стиропор
7. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1500-1800 лeвa (желателно е да е тих)
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане – за отопление от - 20 до 17 градуса
Досега съм се отоплявал с конвектор Адакс 2000W. В стаята срещу спалнята използвам климатик LG D12 AK, като вратата е постоянно отворена за да навлиза топлина към коридора.
Идеята е вратата на спалнята също да стои предимно отворена.
Като цяло съм си харесал MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VЕ
Благодаря предварително за отговорите! :)
Няма да сбъркаш с Електрика......имам машината и е супер!
Дори тези 14 кв ще и дойдат малко и ще топлиш коридора.
ME 1x MXZ-2D42VA + 2x SF25VE ще свършат ли работа за охлаждане на 15кв + 20кв, френски прозорци, юг?
Много благодаря за бързия отговор, Rafailiev! А нещо добро съотношение цена/качество в по-долната ценова група, около 1500 лв.?
Мицубиши Хеви 35ZS-S
Fujitsu General 12 Luca
Цитат:
Първоначално публикувано от
orion
Много благодаря за бързия отговор,
Rafailiev! А нещо добро съотношение цена/качество в по-долната ценова група, около 1500 лв.?
Аз не съм специалист , а потребител!
Казвам впечатления от машините които имам.
За по ниския ценови клас имам Fuji 12 LLCC в офиса .Даже са 2 такива и нямам никакви оплаквания.
Имай предвид ,че това е най-ниския клас на марката.
За офиса са перфектни . За вкъщи не мога да кажа .
Мненията на потребители не са по маловажни от мненията на специалистите.Потребителя има денонощно наблюдение над машината си,вижда как се държи в различни условия и т.н. Монтажникът монтира и си тръгва.Ремонтира и се отзовава на проблеми с дефектни машини.Съпоставя разликите в хардуера...И двете групи си правят своите изводи и ги споделят,така че потенциателния купувач да може да си изгради някакво мнение .
При условие, че факторите "моето е най-хубавото" и "тези бройки застояват" са елиминирани. А това си е гаранция-France
Мисля ,че казаното до сега от мен за машините които притежавам е обективно!
За съпоставка прехваления Даисекаи 8 за мен е трагедия и не бих го препоръчал на никого.
Имам и един хаир ....за него не искам и дума да става ,че е климатик.
Дори ако някои е навит бих се оттървал от даисекаи и бих боднал или FH или новата нокрия 10.
Климатика е на 9 месеца в гаранция.