simeon777stefanov
Този човек "много разбира" щом ви е казал такава глупост.Без проблеми ще се справи в това помещение та ще иска и още.Дават я до 40м2 ,но при нас в Петрич съм я слагал в 60м2 и си топли идеално.
Преглед за печат
simeon777stefanov
Този човек "много разбира" щом ви е казал такава глупост.Без проблеми ще се справи в това помещение та ще иска и още.Дават я до 40м2 ,но при нас в Петрич съм я слагал в 60м2 и си топли идеално.
Колеги, спрях се на Mitsubishi Electric FH35 и SRK / SRC 35 ZSX-S ... FH - 2350лв с включен демонтаж на стар климатик и монтажа на новият, а MHI-то Diamond 35-цата е 2600лв. пак с демонтаж на старият и монтаж на новият.. Някакви съвети ? Единият е изпитан през годините, а другият тепърва ще види зима ... Да заложа ли на по-новият и по-скъп или да взема изпитаното ?
Здравейте, предстои ми покупка на климатик. Ще бъде поставен в геобразно помещение(хол и кухненски бокс) с размери: 24.6м2 около 64куб, алуминиева дограма двоен стъклопакет ( поставена от строителя не мн добра ) в помещението около 8-9м2, ново строителство 5-7мм изолация, северно изложение, една външна стена на която са прозорците. Аз лично се колебая м-ду следните модели:Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD, 12000 BTU, Клас A++
Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++
Моля за мнение за тези 3 модела и дали са достатъчно мощни за тези условия същото така приемам и други предложения.:033:
Бюджет за момента 1.5-1.6 със монтажа!
Поздрави!!!
Един бърз въпрос - удачно ли е да се сложи 18 lfca в помещение, в което ще се спи?
Каква е кубатурата на това помещение? По принцип, машината е тиха като работа. В случаите когато има да наваксва температурна разлика, може да подухва по силно, но това се регулира от управлението.
Помещението е 85куб. Външното тяло не ме притеснява, защото то ще бъде монтирано на практика под нивото на стените на помещението. Важното е да мога да пускам вътрешното тяло на режим, в който да не е много шумно, като това ще да е Есо режима предполагам.
Привет,
може ли малко помощ за избор на качествен климатик, който да топли добре при ниски температури.
Трябва ми за детска стая 48 кубика (18 кв. метра) с една северна стена с голям прозорец (3.5 кв. метра), тухла с добра изолация и ПВЦ дограма, гр. София
Желана температура 24-25 градуса при -10/-15 външна.
Бюджет до 2700 лв.
Гледам, започнахте да отговаряте на най-нови запитвания, а има по-стари назад (например това #2903), които са с попълнена информация според изискванията в първия пост, но май се забравиха.
@rosswen:
Няма как бюджетът да е пречка да му се отговори на човека. Доколкото виждам, той пита за мощността и вида климатик, за парите после си е негова работа... :-) Нали форумът не продава климатици :-)