Отговор: Избор на климатик 2017
Ама що се ебавате с Миланов,кАто е по-умен от Вас,??
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
:offtopic:Нямате ли си друга работа, освен да пишете безмислени постове? Не разбирам защо се включвате, след като не ви интересува дискусията. Особено някои!
Не разбирам защо те нерви моя пост?
Изказвам мнение!
На който не му харесва да не чете !
Смятам,че в тази тема трябва да пишем за евро клими!
Ама защо си мислим,че японските са по-добри??Европейските заводи също са японски?!
Що? На пазара не се предлагат нови машини за японският пазар ли? Или те не бива да се избират? Дай поне един разумен довод. Аз пък смятам, че е време да приемете реалностите, а ако не ви харесват постарайте се сами да давите мъката си, без да осъждате избора на другите. Не ги разбирате тези машини, добре, защо трябва постоянно да ги споменавате. И това са няколко човека, които разбират от тази техника, колкото аз от военна музика. Поне давайте доводи, ама откъде! Как един от хората занимаващи се с климатици, не каза лошо за японските климатици. Пишете си, на мен не пречите, но с глупостите си пречите на хората да направят информиран избор.
Това е последният ми пост по темата. След комплексарски постове няма да се включвам.
Моля, дайте съвет кой климатик да избера по отношение отопление, шум и разход - 1.General Fujitsu ASHG18LFCA/AOHG18LFC
2.FUJITSU GENERAL AWYZ 18 LBC Nocria
3.DAIKIN FTX50KV/RX50K
и поне едно изречение защо.....
Благодаря предварително.
Аз пък си мислих, че меката е Мека Саудитска Арабия, а пък то било Пловдив, България[emoji23][emoji23][emoji23].
LFCA работи много тихо и комфортно за 18ка. Като седнеш под Уруру Сарара 50 и той се чува че работи. Не се вкарвайте във филми. lfca цена/качество е убиец. Ако искате гробна тишина без да ви духа климатиците не са вашия начин на отопление.
Blind,
За Вашето помещение, може да помислите върху следните модели:
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver (12-ката ми идва малко преоразмерена, на първо четене)
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai или Suzumi +
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S~SRC35ZS-S Premium
Mitsubishi MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VEH
Съвета ми е, да извикате фирма, която да направи оглед на място и спрямо условията и Вашите изисквания да подберете най-оптималния вариант.
Цитат:
icogiev
Да като чета данните изглеждат много добре, и съответно цената е съобразена с това, което е абсолютно нормално. Ще потърся дали ги предлагат и у наше село, че ако има и на изплащане нещата станаха много лесни.
Благодаря насоките, утре ще се говори по телефона :)
Тук май повечето не отчитат, че вие имате прекаран вече пакет, който включва тръби/ не е ясно какви диаметри/, кабели /не е ясно какви и колко/. Така, че много от машините, които ви се предлагат, най вероятно въобще трябва да отпаднат като възможност.
Цитат:
tony34al
Тук май повечето не отчитат, че вие имате прекаран вече пакет, който включва тръби/ не е ясно какви диаметри/, кабели /не е ясно какви и колко/. Така, че много от машините, които ви се предлагат, най вероятно въобще трябва да отпаднат като възможност.
Това е вярно, кабелите и тръбите ги прекарвахме за Daikin мисля ако не бъркам модела FTX50GV, също така и стойките, само се надявам да станат, ако не знаете ще се кърти.
Благодаря.
Цитат:
icogiev
Това е вярно, кабелите и тръбите ги прекарвахме за Daikin мисля ако не бъркам модела FTX50GV, също така и стойките, само се надявам да станат, ако не знаете ще се кърти.
Благодаря.
На Дайкина ли се спря? Това е може би най-лошият вариянт от всички, които ти препоръчаха. Повярвай ми, дефрост на 30-45мин. в студа е много неприятно преживяване. Изпитал съм го на собствен гръб.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
rosswen
На Дайкина ли се спря? Това е може би най-лошият вариянт от всички, които ти препоръчаха. Повярвай ми, дефрост на 30-45мин. в студа е много неприятно преживяване. Изпитал съм го на собствен гръб.
Не съм се спрял посъветваха ме да сложа него, когато дойдоха на оглед тогава и след това монтирахме тръби, изолация, мазилки. Само казвам че тръби, кабели и стойки са за него.
Сега диря Нокрия под път и над път.
Поздрави.
Цитат:
icogiev
Не съм се спрял посъветваха ме да сложа него, когато дойдоха на оглед тогава и след това монтирахме тръби, изолация, мазилки. Само казвам че тръби, кабели и стойки са за него.
Поздрави.
В Пловдив има
Цитат:
icogiev
Поздрави.
Ако не намериш нокрията, вземи 18lfca, съмнявам се някой да е на мнение, че не е по-добър от Дайкина. MHI 50ZS-S също не е лоша машина и е на цена, близка до тази на 18lfc.
Цитат:
icogiev
Благодаря.
Скоро едно момче се нанесе на 4-ия етаж над мен. Монтираха му някакъв Дайкин, не знам модела. Ебаси и фуражомелката! Сега комшията ми отдясно/с Фуджитата/ има конкуренция отгоре.
Цитат:
Rafailiev
В Пловдив има
Може ли малко повече инфо къде има било то и на лични.
Поздрави.