Отговор: Избор на климатик 2017
ME FH, определено не дефроства по часовник през 60 минути.
Е според теб 2к за климатик с ръчни клапи или с успиване, нещо което го има климатик за 1000 лв и не го прави. Как ти се струва, добър избор ли е? ME FH ми се струва най-добре към момента
Успиването 100% не е решен проблем - нов климатик, купен и монтиран от голяма фирма, преди 3 месеца го има този проблем. Не знам какво са му решили, но явно не са. От фирмата, която го е монтирала няма коментар към момента.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DarkSide
... ME FH ми се струва най-добре към момента.
Щом това е избора, взимайте го. Модели много, за всеки си има клиенти.
Цитат:
DarkSide
...Успиването 100% не е решен проблем - нов климатик, купен и монтиран от голяма фирма, преди 3 месеца го има този проблем. Не знам какво са му решили, но явно не са. От фирмата, която го е монтирала няма коментар към момента.
Гледайте като дойде следващия момент, да Ви монтират избраното от Вас съкровище, тази голяма фирма за не фигурира сред претендентите.
Успех с машината! :)
Цитат:
Mega
Щом това е избора, взимайте го. Модели много, за всеки си има клиенти.
Интересувам се в детайли преди да купя техника, инженерното ми образование ми позволява да чета сервизна документация (учил съм топлотехника и електротехника с интерес), да разбирам кое как работи, да разпитвам приятели/познати/интернет потребители за притежаваната от тях техниката и това да ме навежда на възможно най-добрия избор, това което е най-добро в отношение цена/качество и ще задоволи потребностите ми. Аз не съм ти онзи досаден клиент, които си няма идея какво иска да купи - стига да го вземе най-евтино. Отивайки в магазина, съм съвсем наясно какво искам, как го искам и защо го искам. Та не ми е ясно какво ми се заяждаш. Може да не се обаждаш повече. Две мнения от теб и двете са лишени от смисъл и полезност.
Цитат:
Mega
Проблема с успиването е решен отдавна (където го е имало), но всеки си избира. Аз лично няма да го мисля, дори това лято мисля да сменя MHI-то. Тошибата и LTC продължават да мачкат. LTC-то, ако имаше активни филтри щеше да е супер, но няма.
Можело поне един йонизатор да му сложат наистина ,най-бедния топ модел, но пък има други достойнства.
То много неща може,ама ти си все най-великия!
За без пари и с много екстри,че и да топли ,нещата пак отиват към най недолюбваната марка във форума,но ти си я отписъл вече.
Цитат:
^Rokera^
За без пари и с много екстри,че и да топли ,нещата пак отиват към най недолюбваната марка във форума,но ти си я отписъл вече.
Коя е най - недолюбваната марка?
Цитат:
DarkSide
... Та не ми е ясно какво ми се заяждаш. Може да не се обаждаш повече. Две мнения от теб и двете са лишени от смисъл и полезност.
От кога едно пожелание за успех се приема като заяждане? Ако не се лъжа, питахте за съвет, дадох моето мнение. И това ли е заяждане? Нямам спомен да съм насилвал някой за избор на машина? Или всяко мнение несъвпадащо в Вашето е заяждане? Ако е така, направо да пишем каквото очаквате и да има душевен мир? По стила на писане се вижда и нивото на човек.
Цитат:
^Rokera^
Щом 2200 за 9000 BTU климатик за теб е без пари, трудно ми е да говоря с такива богаташи, дай боже и аз да стана такъв някой ден. Кой знае какви екстри не търся - не съм писал, че ми трябва плазми, управления по интернет, и разни глезотии.
Цитат:
Mega
Проблема с успиването е решен отдавна (където го е имало), но всеки си избира. Аз лично няма да го мисля, дори това лято мисля да сменя MHI-то. Тошибата и LTC продължават да мачкат. LTC-то, ако имаше активни филтри щеше да е супер, но няма.
Бихте ли споделили, кога и как е решен проблема с "успиването" Toshiba Daiseikai 8 TOSHIBA RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E , защото при мен си го има. А моя е монтиран преди няколко месеца. Не,че е голям проблем но дразни . Все пак е машина за над 2000 лв. и не би трябвало да е така. Иначе за дефроста го прави рядко и то при тотално заскрежаване !!! При което, топли но вдига разхода. Външното му тяло е до външното на Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE . На електрика дефрост-а е малко по-начесто. Но навременен ! Не съм го видял да прави без необходимост./Гледам ги и двата през прозореца / Желязна машина ! Имам го от три години и половина. Единственият му недостатък /според мен / е лошото ауто на вентилатора. Решение - вдигаш на др. степен ! Ако сега трябва да избирам между двата бих взел електрика. По-висок СОР и отдаване. По-интелигентно управление на вертикалните клапи. Не "дреме" а и по-евтин !! В спалната съм с Mitsubishi Heavy SRK25ZMX-S/SRC25ZMX-S . Третият ми по класация . А и по цена.Тих , топлеш. С отлично ауто на вентилатора. Логичен дефрост. Но....взех четвърти за кухнята - Panasonic xz9skew за 1270 лв. сега го тунинговом за под - 15 !
Цитат:
DarkSide
Щом 2200 за 9000 BTU климатик за теб е без пари, трудно ми е да говоря с такива богаташи, дай боже и аз да стана такъв някой ден. Кой знае какви екстри не търся - не съм писал, че ми трябва плазми, управления по интернет, и разни глезотии.
Имах предвид климатиците от 1000 лв.Не съм казал ,че 2200 лв. са малко.