Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте! И на мен ми предстои закупуване на климатик скоро и започнах да чета тук-там.Четох, четох пък реших да отида до единствения магазин на близо ( в Карлово), но там нямаше голям избор. Та реших да питам какво мислите вие. Става въпрос за апартамент, на втори етаж, източно изложение (доста топъл като цяло), стаята е 20 кв.м. (всекидневна), PVC дограма и обмислям и да отварям вратата към спалнята (15 кв.м.) ако успява да стопли добре.Затова съм решил да взема климатик 12ка но спалнята не ми е приоритет. Бюджета ми е около 2000 лв. И в магазина се спрях на следните три модела (те бяха най-добрите там)
FUJITSU ASY-G12LTCA
MITSUBISHI MSZ-FH35VE
DAIKIN FTXM35M
Ако са големи боклуци ще отида до Пловдив, просто тук няма голям избор.
Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Алекси, като си казал А, кажи и Б! Всички машини, имащи опцията автовентилатор, започват работата така. Дори оксовете и ниския клас на Мидея :)
Не ти разбрах мисълта.Аутото или работи добре ,или не - независимо дали климатика сега започва работа ,или е пуснат от 3 месеца.Я пробвай да зададеш 2 градуса нагоре на FH да видиш кво е нечитаво ауто :) никаква промяна на вентилатора ,леко завишение на консумацията ,все едно не си пипал дистанционното и откарва 2-3 часа без да догони градусите ..
tafa, за Вашата ситуация, ще предложа следните модели:
Toshiba RAS-B16N3KV2-E1 Suzumi Plus
Toshiba RAS-16BKV-E~RAS-16BAV-E Mirai
General Fujitsu ASHG12LTCA (споменато от Вас, но цената му е над 2000 лв.)
General Fujitsu ASHG14LMCA
Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort
Моделите имат мощност да захранят и спалнята. Ако се абстрахираме от факта, че и тя трябва да бъде включена в сметките, може да погледнете General Fujitsu ASHG12LUCA и Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus. Последните два модела, са по-добри според мен от FTXM35M.
Цитат:
tafa
Здравейте! И на мен ми предстои закупуване на климатик скоро и започнах да чета тук-там.Четох, четох пък реших да отида до единствения магазин на близо ( в Карлово), но там нямаше голям избор. Та реших да питам какво мислите вие. Става въпрос за апартамент, на втори етаж, източно изложение (доста топъл като цяло), стаята е 20 кв.м. (всекидневна), PVC дограма и обмислям и да отварям вратата към спалнята (15 кв.м.) ако успява да стопли добре.Затова съм решил да взема климатик 12ка но спалнята не ми е приоритет. Бюджета ми е около 2000 лв. И в магазина се спрях на следните три модела (те бяха най-добрите там)
FUJITSU ASY-G12LTCA
MITSUBISHI MSZ-FH35VE
DAIKIN FTXM35M
Ако са големи боклуци ще отида до Пловдив, просто тук няма голям избор.
Благодаря предварително.
12LTC
Цитат:
Alexi
не ти разбрах мисълта .. аутото или работи добре ,или не - независимо дали климатика сега започва работа ,или е пуснат от 3 месеца .. я пробвай да зададеш 2 градуса нагоре на FH да видиш кво е нечитаво ауто :) никаква промяна на вентилатора ,леко завишение на консумацията ,все едно не си пипал дистанционното и откарва 2-3 часа без да догони градусите ..
Точно кат Дайсейкай-6.:)
Цитат:
Alexi
не ти разбрах мисълта .. аутото или работи добре ,или не - независимо дали климатика сега започва работа ,или е пуснат от 3 месеца .. я пробвай да зададеш 2 градуса нагоре на FH да видиш кво е нечитаво ауто :) никаква промяна на вентилатора ,леко завишение на консумацията ,все едно не си пипал дистанционното и откарва 2-3 часа без да догони градусите ..
Мисълта ми е, че евентуалните проблеми с автовентилатора биха започнали, когато помещението се темперира, вътрешното тяло не е по средата на дългата стена, а изолацията е външна или помещението има малко по-големи топлозагуби. При евентуално такова стечение на обстоятелствата, MHI и фуджицуто биха станали еднакво неадекватни, защото не позволяват ръчен контрол на турбината. При тошибата този проблем отсъства (глупостите на Миланов ги подминавам без коментар).
Глупостите на milanov в твоите уши може и така да звучат.(като глупости) Де да звучаха така и в неговите уши. :)
Някой ден ако сложа енергийния монитор глупостите ще станат всеобщо достъпни.:)
А този дефект го ползвам като ефект в пролетно есенно време. 3..4..5 часа докато темперира, после off таймера и цяла нощ без фучене.:)
:Drinks::Drinks:
Цитат:
Aleksandars
tafa, за Вашата ситуация, ще предложа следните модели:
Toshiba RAS-B16N3KV2-E1 Suzumi Plus
Toshiba RAS-16BKV-E~RAS-16BAV-E Mirai
General Fujitsu ASHG12LTCA (споменато от Вас, но цената му е над 2000 лв.)
General Fujitsu ASHG14LMCA
Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort
Моделите имат мощност да захранят и спалнята. Ако се абстрахираме от факта, че и тя трябва да бъде включена в сметките, може да погледнете General Fujitsu ASHG12LUCA и Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus. Последните два модела, са по-добри според мен от FTXM35M.
Благодаря за предложенията, но те са инверторни, а тези ми ги дават за хипер инверторни.Фуджицуто ми го дават за 2100 със монтажа което ме устройва щом е достатъчно мощен и е добър
Това понятие хипер инвертор съществува само в устите на българските търговци....Но щом искате, "хипер", моля.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Без думи.
Sent from my K012
Цитат:
teodorpc
Благодаря на всички, които се отзоваха. Тошибата ще е,а някой може ли да ми препоръча читава плевенска фирма,на лични ако трябва да не правим реклама.
Свържете се с колегата VeleV.Klima.Ще останете доволен.
1 Прикачен файл(ове)
Това е оригинален надпис на MHI-то от подписа.Не е лепенка.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22422&stc=1
Може пък реклама да си правят , не знам :confused:.