Отговор: Избор на климатик 2017
Сега четох ,че това hyper при МХИ идвало от управлението на платката - PAM и т. н. Не съм инженер , но може би профитата във форума ще разяснят на мен и на другите потребители дали има такова нещо ,или си е реклама на МХИ. ( че покрай тях гледам бая хиперинвертори се навъдиха) :)
PAM (Pulse-amplitude modulation) има и в много други машини, които не парадират с понятието hyper...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
PAM (Pulse-amplitude modulation) има и в много други машини, които не парадират с понятието hyper...
Да да,ясно ми е,но при МХИ хиперинверторите било по по- нещо си....
Четох го на английски и не мога точно да го преведа.
Извинявам се ако някой мисли че е спам,
но според мен си е в темата - да не ни пързалят със хипер дупър турбо климатици :)
Хипер, хипер, колко да е хипер.То като при бременните - или е или не е, няма степени.
Според мен, това си е означение спрямо техните машини, не спрямо конкуренцията. Градират ги по-ярко. ;)
Идеята беше че БГ търговците са измислили понятието. Е не сме ние българите,(дано не са го чели Македонците че...):lol:
Всички съвети тук започват с "Избери си читава фирма да те консултира на място". Затова и аз питам - може ли да ми препоръчате (може би най-добре на ЛС) читава фирма в Плевен, мястото е в село Изгрев на 30-тина километра. Разбира се съм готов да поема разумни транспортни разходи. Благодаря!
Цитат:
fryslan
Всички съвети тук започват с "Избери си читава фирма да те консултира на място". Затова и аз питам - може ли да ми препоръчате (може би най-добре на ЛС) читава фирма в Плевен, мястото е в село Изгрев на 30-тина километра. Разбира се съм готов да поема разумни транспортни разходи. Благодаря!
Велев Клима
Здравейте, кой от двата климатика бихте ми препоръчали за :
1. За какъв вид помещение- жилищнo2. Зa oтoплeниe3. а) 17м2; б)РVС 5 ĸaмepнa, двoeн cтъĸлoпaĸeт c apгoн; в) квадратура на прозорците; г) Изтoĸ; д) Πocлeдeн 5 eтaж,Haд aпapтaмeнтa имa тaвaн. Πoмeщeниeтo e c 1 външнa cтeнa. Πpeдcтoи външнa изoлaция. Oĸoлo мeн нямa cъceди, ĸoитo дa пoмaгaт c oтoплeниeтo. е)хол, ж) апартамент 4. гp.Pyce 5. тeмпepaтypa 20-22гpaдyca 6. Изoлaция нa тaвaнa 3cм cтиpoпop, 5мм Фибpaн пoд лaминaтa. 7. Teлeвизop 8. 1500лв. 9. дo -15,20гpaдyca
Toshiba 13 Suzumi +
Hitachi Rak 35 rpc
Като повече ме интересува мнението за Hitachi, тъй като за другия получих доста инфо от вас в по предни постове.
Посочи още инфо за помещението. Изолации? Желана температура и т.н. Попълни си отговори на основните въпроси и така ще могат специалистите да ти дадат по-прецизна препоръка.
Aз взex дa ce oтĸaзвaм oт дaйceйĸaя, и пo-cĸopo ĸлoня ĸъм Gеnеrаl-a АЅНG 18 LFСА. Πoнeжe нe иcĸaм дa дaвaм 1000лв. oтгope зa eĸcтpи, ĸoитo нe ми тpябвaт и нaй вeчe, зaщoтo гo дaвaт нaд 9КW тoплooтдaвaнe. Kaĸ cмятaтe, нa пpaв път ли cъм?
Цитат:
teodorpc
Aз взex дa ce oтĸaзвaм oт дaйceйĸaя, и пo-cĸopo ĸлoня ĸъм Gеnеrаl-a АЅНG 18 LFСА. Πoнeжe нe иcĸaм дa дaвaм 1000лв. oтгope зa eĸcтpи, ĸoитo нe ми тpябвaт и нaй вeчe, зaщoтo гo дaвaт нaд 9КW тoплooтдaвaнe. Kaĸ cмятaтe, нa пpaв път ли cъм?
Може да пробваш и Hansol 18ка
Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk
Цитат:
teodorpc
Да...
Tърся 9-ка до 4-500лв, нещо да препоръчате и фирма, София?