Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте,
предстои ми избор на климатици
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? – за отопление и охлаждане
3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo – спалня 15 кв.м, хол – 28лв м – помещенията са 2.6м високи
; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ΠBЦ двoeн
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4 кв - спалня; 6кв - хол
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; север-североизток
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 7 последен етаж, панелен блок
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; спалня и хол
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? София
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято: 25-26; зима: 20-21
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Без изолация, външен апартамент
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор и компютър
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop – около 3000лв за двата
Разчитам на вашите съвети - първоначално се бях ориентирал към Daikin, но от прочетеното останах с впечатление, че има и по-добри предложения на база цена-качество при Toshiba, Fujitsu и Mitsubishi. Искам особено в спалнята да е възможно най-безшумен климатика, като за Daikin имам добри впечатления по този показател.
Ако може да ми препоръчате и коректни фирми (ако трябва на лични) за оглед и монтаж за София.
Предварително благодаря
kirils, може да погледнете следните модели:
хол - General Fujitsu ASHG12LTCA Winner Silver, спалня - General Fujitsu ASHG09LLCC Eco² Inverter
хол - Toshiba RAS-16BKV-E Mirai, спалня - Toshiba RAS-10BKV-E Mirai
хол - Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZMP-S Standart, спалня - Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMP-S Standart
хол - Gree GWH18KG-K3DNA6G Change, спалня - Gree GWH09KF-K3DNA6G Change
хол - Daikin FTX50GV Comfort, спалня - Daikin FTX20J3 Comfort
хол - Panasonic CS-E12PKEA, спалня - Panasonic CS-KE25TKE
Колкото до фирма, бих препоръчал Mega от форума с чиста съвест.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Здравейте отново, ще може ли някой да изкаже мнение по моето питане? Благодаря! Виждам, че вече сме двама, които се интересуваме от Gree GWHD24NK3FO като избор за мулти сплит система - колегата igmilanov също се интересува за него - може и мнение само за конкретния климатик и евентуални негови аналози сред другите марки и дали си заслужават разликата в цената. Благодаря отново!
Здравейте, предстои ми климатизиране на ново жилище в което ще се нанасям. Строителството е ново, прави ми впечатление, че е доста топла сградата а и съседите от първия етап, казват, че е качествено строено и сградата е топла. Ще ми трябват 2 климатика за две спални 14-15 кв.м. Гледащи на юг,и един за общо помещение 24 кв.м. гледащо на север. До момента ползвам няколко фуджитцута лмца, хайер, имам и един панасоник CS-E9QKEW, но са взимани отдавна и реално не знам какво се котира в момента. Представям си в спалните малко по читави 9-ки а в хола някоя 12-ка. Честно казано, не държа на екстри а максимално да е съотношението, цена/качество/икономия. Благодаря предварително на отзовалите се.
2x MHI 20zmx-s за спалните и 1 MHI 35 ZM-S за хола. Има и други варианти разбира се.
Нещо много "екстри" при хевитата.....
:)
ЦЪК
https://youtu.be/P0cuHTltq1M
Здравейте, дойде време да материализирам избора на клима с помоща на форума (Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8). Имам един въпрос, тъй като водих няколко разговора с фирми. Каква е реалната разлика, която изпитва нормален потребител между осмицата 13btu и Sizumi + 16btu. Не ме разбирайте погрешно не съм се отказал от дайсекая но ще бъда благодарен за професионалното ви мнение.
По 100 лева на килограм разлика.
Няма разлики, за да има прилики! Грешката е вярна ;)
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.5 kW (0.63 ~ 4.1), 11946 BTU (2150 ~ 13993)
Консумирана електроенергия: 820 W (170 ~ 1100)
EER: 4.27 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SEER: 8.90 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност:4.0 kW (0.65 ~ 6.3), 13652 BTU (2218 ~ 21502)
Консумирана електроенергия: 800 W (140 ~ 1800)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SCOP: 5.10 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW, 8471 BTU
Вътрешно тяло: 14 kq
Външно тяло: 42 kg
Допълнителна информация:
- Twin rotary type compressor;
- Бързо филтриране - замърсителите се йонизират и се неутрализират;
- Ag плазмен филтър, който отстранява и най-фините частици прах, убива бактерии, вируси и гъби, почиства с озон климатизатора и повишава концентрацията на отрицателни йони до 35000/см³;
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.5 kW (0.8 ~ 5.0), 15359 BTU (2730 ~ 17065)
Консумирана електроенергия: 1395 W (150 ~ 1720)
EER: 3.23 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SEER: 6.10 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A++
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.5 kW (0.9 ~ 6.9), 18772 BTU (3072 ~ 23550)
Консумирана електроенергия: 1520 W (150 ~ 1980)
COP: 3.62 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SCOP: 3.65 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.9 kW, 13311 BTU
Вътрешно тяло: 10 kq
Външно тяло: 38 kg
Допълнителна информация:
- Twin rotary type compressor;
Играл съм си и с двата, само производителят им е един и същ. Нямат нищо общо откъм комфорт и функционалност. Дайсейкаят е по-добър и икономичен.