vesyo, посочения от Вас модел е заместника на серията Cozy - най-ниския клас на марката. Колегата ivan74 Ви каза към какво да се насочите и го послушайте без притеснения.
Преглед за печат
Ето го,прясно монтиран.Идва с кит-комплект,на дизайн са го докарали даже е по-красив от KF.Лошото е че няма нагреватели на компресора и тавата,а те са голямо предимство зимата и на KF това е голям +.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1114c96521.jpg
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Спрял съм се на тези два модела
Fujitsu General ASHG12LTCB за около 2200 лв
Daikin FTXM35M около 2 бона
Дайте мнение предимно за нордика.Как се справя зимата?Чести дефрости ?Чести проблеми?
LTC-то е класика, залагам на него.
Здравейте Колеги!Нов съм във форума и имам нужда от вашето мнение.Спрял съм се на тези два климатика MITSUBISHI msz-gv255 и MITSUBISHI msz-gv2816 Стаята е 13кв.височина 2.6 с западно изложение с не остъклена тераса последен етаж.Основно за отопление през зимата го искам.В Япония за отопление единия го дават от 11-13кв.а другия е 13-16кв. А тук са доста завишени данните им.На кого да вярвам?Благодаря!!!
И двете машини ще Ви свършат работа. Предполагам ги гледате в сайта на една набедена варненска фирма - то при тях е нормално да се дава невярна информация. Първия е с номинал 2.8 kW и максимал 4.4, втория с номинал 3.6 kW и максимал 4.8.
Да колега фирмата е същата!Мисля да заложа на по-мощния,предполагам че при ниски температури ще е по добре. Само да не греша.Благодаря за мнението Ви!
Само не залагай на тази фирма....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Има достатъчно изписано в този форум, както и на други места в бета. Разбира се, избора си е Ваш.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Монтаж през пръсти.Вакумирането на системата за тях е извънземна сентенция.Рикошета от монтажа остава в крайният потребител.Не го пожелавам на никой,икономия от някой лев за сметка на съвестен монтаж.Да не дава господ да се наложи да ги извикаш за отстраняване на проблем,който в повечето пъти е свързан с ,,качественият монтаж,, тогава ще разбереш за какво става въпрос.
След консултация със специалист и с фирмата строител се оказа, че мога да сложа само едно външно тяло, затова ще е мултисплит система като съм се спрял на Gree GWHD24NK3FO.
Другия вариант е Мицубиши ама цената е с 30 % нагоре, а параметрите са същите.
Моля за мнение.
Здравейте, предстои ми покупка на климатик. Тръгнах да разглеждам, а избора голям, за сега видях два модела: Daikin FTXM 25 - BLUEVOLUTION и Mitsubishi FH25VE, като втория ми надхвърля бюджета малко.. Вие какво мислите за тях и какво друго може да ми предложите, също така гледам оригиналните японски климатици, предлагани примерно от тази фирма (Даже в момента имат промоция за изкупуване на стар климатик и правят остъпка за нов, а аз имам такъв стар и това би ми било бонус), но на някакви други места из интернет прочетох, че тъй като нали трябва да им се постави трансформатор, той бил източник на загуби и шум, има ли нещо вярно в това или са глупости?
Благодаря предварително!
Цитат:
1. Жилищна стая в панелен блок.
2. Ще се ползва най-вече за отопление.
3. Стаята е 18 квадрата с височина 2.5м, 2ри етаж.
Едната стена е северна, на която има тераса, остъклена с ПВЦ дограма и външна изолация, между терасата и стаята дограмата също е ПВЦ.
Друга стена, която е източна се пада крайна на вход, но не последен вход, до нея е залепен следващия вход.
Част от южната стена е с изложение навън, а друга част към входа на блока.
Стаята се ползва за всекидневна.
4. Бургас.
5. Зимата да е без проблемно поне 22-23 градуса
6. Изолация има на северната страна, както и вътрешна изолация.
7. Телевизор, микровълнова... Евентуално е възможно да има хладилник.
8. До 1700 лв.
9. Пви всякакви.
soulow, предвид бюджета и условията на помещението, имате избор:
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
Panasonic CS-Z9SKEW Etherea
Daikin FTXP35K3
Gree GWH12TB-S3DNA1D (LCLH) Hansol
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD