Отговор: Избор на климатик 2017
  Здравейте!Предстои ми поставяне на климатик на всекидневна със следните параметри: квадратура 13кв.м, в, исочина 2.70м, западно изложение, изолация, качествена дограма с КБЕ профили. Климатикът ще се ползва както за отопление, така и за охлаждане.Максималните средства, които мога да заделя са 1500лв с монтажа.Ще ми се да е някое Хеви, понеже в другата стая е такъв, но не е чак такъв критерий.Ако може да ми препоръчате и сносен монтаж от фирма в Русе?
  Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium
  Аз препоръчвам Камео, работиха изключително професионално при монтажа на Дайкина.
  Някой има ли впечатления от този климатик серия Suzumi + с R32 фреон?ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК TOSHIBA RAS-18PKVSG-E / RAS-18PAVSG-E

От кога да ги има?

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
  Здравейте :)

Ниски етажи, 2,20м.
Хубава дограма, скоро и 10см. изолация
Хол+кухня - 70 кубика
Спалня - 35 кубика

Цел : Да топли успешно и да има възможно по-добър COP

Чуденката :

За спалнята 
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU
или
Fujitsu General ASHG09LTCA/AOHG09LTC, 9000 BTU

За хол+кухня 
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 SUZUMI, 13000 BTU
или
Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC, 12000 BTU

1. Бихте ли избрали някой от тях и кой?
2. Струва ли си да избера хиперинверторните Фуджицу пред инверторните Тошиба, тези към 1000лв. разлика за двата струват ли си после в сметките за тока?
3. Друго да препоръчате? :)

Благодаря :)
  Благодаря ви за бързите отговори.Днес стана ясно обаче, че има едно особено изискване по отношение ширината на вътрешното тяло.Максималната трябва да е 850мм.
Смятам марката в такъв случай да отпадне изобщо като критерии.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
loudidd 
   Здравейте :)

Ниски етажи, 2,20м.
Хубава дограма, скоро и 10см. изолация
Хол+кухня - 70 кубика
Спалня - 35 кубика

Цел : Да топли успешно и да има възможно по-добър COP

Чуденката :

За спалнята 
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU
или
Fujitsu General ASHG09LTCA/AOHG09LTC, 9000 BTU

За хол+кухня 
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 SUZUMI, 13000 BTU
или
Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC, 12000 BTU

1. Бихте ли избрали някой от тях и кой?
2. Струва ли си да избера хиперинверторните Фуджицу пред инверторните Тошиба, тези към 1000лв. разлика за двата струват ли си после в сметките за тока?
3. Друго да препоръчате? :)

Разликата в сметките за тока едва ли ще я усетите, но фуджиците са по-висок клас машини. Ако ги имате парите ги вземете тях, ако парите са проблем Тошибата ще се справят отлично също. Разлика в сметките за ток не би трябвало да е много, даже хич може да няма.
   Цитат:

kokovox 
   Разликата в сметките за тока едва ли ще я усетите, но фуджиците са по-висок клас машини. Ако ги имате парите ги вземете тях, ако парите са проблем Тошибата ще се справят отлично също. Разлика в сметките за ток не би трябвало да е много, даже хич може да няма.

Добре, разбирам ли правилно, че сравнен със Сузумито...няма  хиперинвертор, дето да е с много по-добър COP и да не струва 2500+? Или  аз не разчитам правилно параметрите?

И още един въпрос, ако може - Сузумито ще подържа ли добър COP при минусови температури според вас?

Фужитсу LTCA е много добър климатик, класа над Сузуми. Отдава повече мощност при отрицателни температури. Копа не го гледай толкова много, но и по този показател Фужика е по добър.
  Човека мисля, че го интересува, колко по-малко ще му излиза сметката с по-скъпия модел, но не мисля, че ще има разлика, която да я усети. Разликата ще е като стане - 20 и единия топли без проблем, а другия може да има проблеми, но с тази изолация не би трябвало да има проблеми и с двете машини.
   Цитат:

kokovox 
   Човека мисля, че го интересува, колко по-малко ще му излиза сметката с по-скъпия модел, но не мисля, че ще има разлика, която да я усети. Разликата ще е като стане - 20 и единия топли без проблем, а другия може да има проблеми, но с тази изолация не би трябвало да има проблеми и с двете машини.

Благодаря Ви за ценните мисли...

Понеже не съм запознат, затова питах - поне в моята глава изводът е, че е хубаво човек да сложи хипернивертор заради по-добрата ефективност, особено под нулата, често повече функции и евентуално по-добър COP... Но ако идеята е да сложиш по-скъпото и то да си "върне" инвестицията в сметките за ток, по-скоро човек ще му излезе крива сметката, освен ако не сравнява инвертор за 1500лв. и хиперинвертор за 2500лв., но и тогава тая разлика би се "връщала" доста по-дълго...

Ако съм в грешка, ще бъда благодарен да ме поправите... :)
  Един пост над твоя колегата ти го е казал просто и ясно. Изборът естествено е твой :)

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
  Защо се отказахте от Фуджитсу 18 lfcа? То майче е най-добрия избор в съотношение цена/качество за вас.