Въпрос за инверторен и обикновен климатик.
Здравейте, това лято си закупих климатик Panasonic CS/CU-YE12QKE https://www.pazaruvaj.com/klimatici-...0599/#opisanie
и мисля, че има проблем.
Две еднакви помещения като разположение и квадратура (20 кв.м. Западно изложение, външна изолация. вата в гипсо картоновия таван. Пластмасова дограма с обикновени стъкла), едната стая е на 2-ри, другата на 3-ти (не е последен) етаж. В стаята на 2-рия етаж преди около 5-7 години сложихме климатик MIDEA MSG-12HR .:ТОБИ КЛИМА:. MIDEA MSG-12HR, от който сме много доволни, но това лято за 3-тия етаж взехме Панасоника (посочен по-горе).
Та проблема ми е, че във еднакъв момент като пусна 2-та климатика лятото едновременно този на 2-рия етаж (мидея) охлажда стаята много по-бързо от уж по-новия и скъп Панасоник. Също така като си сложа ръката под вътрешното тяло на Мидеята духа студ, а Панасоника духа хладничко. Същата работа е и зимата в еднакви условия (на около +3 градуса беше) пуснах и двата климатика на 24 градуса. Мидеята духа голяма жега (пари на ръката), а тоя Панасоник духа "топличко". Та имам ли проблем с Панасоника или просто инверторните климатици работят по-зле от старите сплит системи? Или пък този модел на Панасоник е много "зле" ?
Климатика го купих нов от Технополис с включен монтаж та предполагам не е от фреона, той така си работише откакто е свързан. Тръбното разстояние и на 2-та климатика е еднакво около 1-1.5 метра.
П.С. имаме в друга стая, Осака която също е от старите сплит системи и тя духа жега като Мидеята. А ходих при един приятел с 12-ка Митсубиши инвертор нов на 2 месеца то направо ще ме запали като го пусне на макс.
Отговор: Въпрос за инверторен и обикновен климатик.
Нормално е. Трябва да пуснеш панасоника на 30 -31, за да търсиш същият ефект като на конвенционалния.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan1
Нормално е. Трябва да пуснеш панасоника на 30 -31, за да търсиш същият ефект като на конвенционалния.
И двата климатика ги давам на макс градуси като правя теста.И пробвам на различни степени на вентилатора (да не би Панасоника да го раздухва по-бързо), но все Мидеята духа по-топло :/
Мидеа-та е от старите топлещи машини на R22 и е добре направен модел.Нормално е този Панасоник да е по-зле от стария звяр.
Тази Midea е на R407, не е на R22.
http://www.ac-manual.com/manuals/mid...a_MSG-12HR.pdf
Имам същата в стария ми апартамент - на R410A само, че с различно вътрешно тяло - MSR 12HRN1 (N1 при Midea означава фреон R410A, R е вътрешното тяло - R series, G e Glorry). Наистина топли като калорифер. Винаги ме е учудвала. Топли 2 стаи с портал (свързани) - едната е 12 квадрата, другата 16, тухла, 40см дебелина, старо строителство.
С 2 капилярки е, топли и на -15, въпреки, че я дават до -7. Не знам от строителството ли е (много добра изолация и добро акумулиране на енергията) или съм случил на дефектна бройка, но 5 зими не е изключвана. Единствения проблем е, че прави дефрост на всеки 40 минути (по часовник), тъй като компресора никога не изключва поради оразмеряването. В 2/3 от случаите дефростите са ненужни и съм я настроил с таймер да се изключва и включва на всеки 39 минути (като през 3 цикъла не се изключва, за да направи дефрост). Когато е по-топло (над 2-3 градуса - есента и пролетта) има един джъмпер, с който се изключва напълно дефроста и не прави никога.
За Panasonic-а не мога нищо да кажа, Jack е специалиста по тази марка, но е среден клас, не би трябвало да е зле.
Този модел на Панасоник е най ниския клас с алуминиев кондензатор(радиатор) и е предвиден до -10 градуса модела не е подходящ за отопление.
Тези дефрости на 30-40мин. са убийствено изнервящи.Освен смяна друго лечение има ли за нормални дефрости на тази марка.
Re: Отговор: Въпрос за инверторен и обикновен климатик.
Цитат:
VeleV.Klima
Този модел на Панасоник е най ниския клас с алуминиев кондензатор(радиатор) и е предвиден до -10 градуса модела не е подходящ за отопление.
Виждал
ли си този модел или приказваш наизуст явно се бъркаш с някой друг модел и повтаряш едно и също навсякъде за модела. Външното тяло е същото като на модела E09QKE. Двоен топлообменик(медни тръби), същия компресор, Трв На номер 12 се вижда номера на часта, на номер 9 и на компресора и т.н Мога да сложа и от моя YE12QKE. Моя духа с 53 градуса на 1000 вата консумация и стуята е гореща
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...487012057d.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...487012408v.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...487012445c.jpg
Цитат:
VeleV.Klima
Има и по-гадна серия, например PANASONIC CS/CU-UE9PKE и PANASONIC CS/CU-UE12PKE. Поне на цена са по-евтини, ти може да кажеш колко по-зле са.
- - - - - - - - - -
Цитат:
popov
Тези дефрости на 30-40мин. са убийствено изнервящи.Освен смяна друго лечение има ли за нормални дефрости на тази марка.
Има 3 начина за оправяне с дефростите, всъщност 4:
1)правилно оразмеряване, по-точно е необходимо голямо презапасяване. При такава конфигурация компресорът тръгва и спира, а спирането му е необходимо условие таймерът от 40мин да се рестартира. Има и други условия, но ако климатикът е преоразмерен и се ползва на минимален вентилатор би трябвало да прави дефрости на 2 часа, вместо на 40 минути, което е поносимо.
2)използване на WiFi модул, например този:
http://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?rmmds=search
или този:
http://www.ebay.com/itm/Wifi-Smart-Universal-LCD-A-C-Muli-Remote-Control-Controller-For-Air-Conditioner-/262401286348?hash=item3d1855e0cc:g:00QAAOSwYmZXGv~r
Прави се програма, която на всеки 39 минути да изключва и включва климатика (OFF ->1min пауза -> ON). Тогава таймера се рестартира.
На всеки 3 подобни цикъла се прави пауза 2х39 минути работа, за да се гарантира дефрост.
3)същото като при т.2, но с програмируем модул/таймер на контакта/щепсела
4)на платката на вътрешното тяло има джъмпер (не на всички модели) с положения S и M. В положение "М" дефроста се изключва напълно, необходимо е да се ползва само при преходни сезони.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Тази Midea е на R407, не е на R22.
на моя пише че е с Р22https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22268&stc=1
А бе, то имаше и друга гадна, че и дефектна серия на Панасоник, Panasonic CS/CU-PE9/12CKE, дето му даваха, че топли до -5*Ц. Но това не му пречеше да топли и до -18*Ц. :p
Цитат:
dimkaraganchev
А бе, то имаше и друга гадна, че и дефектна серия на Панасоник, Panasonic CS/CU-PE9/12CKE, дето му даваха, че топли до -5*Ц. Но това не му пречеше да топли и до -18*Ц. :p
Да и доста собственици на такива не желаят да чуват марката вече.
Sent from my K012
Нищо им няма на панасониците. Железни машинки са. Тихи, икономични и ток почти не харчат.
-----------
Цитат:
Ventsislav Negentsov
За Panasonic-а не мога нищо да кажа, Jack е специалиста по тази марка, но е среден клас, не би трябвало да е зле.
Не съм аз. Колегата mystikalrs и dodo_pv са специалистите по панасониците.
Достатъчно ми е да прочета само пост #9, за да не си помисля никога да климатик от тази марка. Темите за Панасоник, въобще няма и да ги поглеждам.
Цитат:
VeleV.Klima
Да и доста собственици на такива не желаят да чуват марката вече.
Sent from my K012
Е, то има и хора, дето и Дайсекай 8 не щат да чуят, ама...:p