Здравейте, това лято си закупих климатик Panasonic CS/CU-YE12QKE https://www.pazaruvaj.com/klimatici-...0599/#opisanie
и мисля, че има проблем.
Две еднакви помещения като разположение и квадратура (20 кв.м. Западно изложение, външна изолация. вата в гипсо картоновия таван. Пластмасова дограма с обикновени стъкла), едната стая е на 2-ри, другата на 3-ти (не е последен) етаж. В стаята на 2-рия етаж преди около 5-7 години сложихме климатик MIDEA MSG-12HR .:ТОБИ КЛИМА:. MIDEA MSG-12HR, от който сме много доволни, но това лято за 3-тия етаж взехме Панасоника (посочен по-горе).
Та проблема ми е, че във еднакъв момент като пусна 2-та климатика лятото едновременно този на 2-рия етаж (мидея) охлажда стаята много по-бързо от уж по-новия и скъп Панасоник. Също така като си сложа ръката под вътрешното тяло на Мидеята духа студ, а Панасоника духа хладничко. Същата работа е и зимата в еднакви условия (на около +3 градуса беше) пуснах и двата климатика на 24 градуса. Мидеята духа голяма жега (пари на ръката), а тоя Панасоник духа "топличко". Та имам ли проблем с Панасоника или просто инверторните климатици работят по-зле от старите сплит системи? Или пък този модел на Панасоник е много "зле" ?
Климатика го купих нов от Технополис с включен монтаж та предполагам не е от фреона, той така си работише откакто е свързан. Тръбното разстояние и на 2-та климатика е еднакво около 1-1.5 метра.
П.С. имаме в друга стая, Осака която също е от старите сплит системи и тя духа жега като Мидеята. А ходих при един приятел с 12-ка Митсубиши инвертор нов на 2 месеца то направо ще ме запали като го пусне на макс.